Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yillarin Emekçisi CHP`ye Veda etti

Yillarin Emekçisi CHP`ye Veda etti

Esenler Cumhuriyet Halk Partisine yillarini veren ve her kademesinde görev alan, partisi için hakarete ugrayan, darp edilen yeri geldiginde pankart asmak için agaçlara tirmanip düsüp haftalarca hastanede yatan parti emekçisi Hüseyin Koç evi ve ailesi olar

 Yillarin Emekçisi CHP’ye Veda etti
 
Esenler Cumhuriyet Halk Partisine yillarini veren ve her kademesinde görev alan, partisi için hakarete ugrayan, darp edilen yeri geldiginde pankart asmak için agaçlara tirmanip düsüp haftalarca hastanede yatan parti emekçisi Hüseyin Koç evi ve ailesi olarak gördügü CHP’den istifa etti
Haber/ Serkan Basut
Istifa kararini basin mensuplariyla paylasan Hüseyin koç duygusal anlar yasadi yer yer gözleri yasardi. Kendisini yalniz birakmayan CHP önceki dönem ilçe baskan aday Erdogan Aksu’nun da gözleri doldu. Koç aldigi ani istifa karariyla birçok CHP mensubunu üzerken, parti yönetimi tarafinda kendisine yapilan adaletsizlik haksizlik ve saldirilarinda bir gün mutlaka ayyuka çikacagini belirtti.
 
Hüseyin Koç istifasini söyle dile getirdi  "Degerli basin mensuplari, Istifa kararim ani ve öfkeyle alinmis karar degildir. Bu açiklamayi yaparken yüregimin sizladigini söylemek istiyorum.
CHP’nin büyümesine engel olan; `az olsun bizim olsun` anlayisi, günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzi, birlik, beraberlik, emege sevgi ve sayginligin olmadigi, özgürlüklere pranga vuruldugu yerde ben olmam!
Maalesef ` CHP kadrolari mevcut durumunu muhafazaya çalisma içindeler, bizim böyle bir anlayis içinde olanlarla bir arada olmamiz uygun olmayacagini düsünerek çok sevdigim, çare dedigim ve hiçbir karsilik beklemeden emek verdigim CHP’den istifa ettim.
 
Ilkesi, Ideolojisi Olmayan Çapsiz Kisiler
Mevcut ilçe baskani ve yönetimi CHP’yi heyecan duyulmayan, içe dönük mücadele ile yetinilen, dini inançlarin hizmetine soktu, cemaatlesen bu çapsizlar CHP’yi Atatürk çizgisinden saptirdilar. Ayni yönetim, örgütü senden ve benden diyerek ayristirdi, ötekilestirdi, ne oldum delisi oldular. Ilkesi, ideolojisi olmayan, degerlere saygi duymayan çapsiz kisiler, benim gibi düsünen ve fikir üretenleri asla yönetemezler, onlarin sol düsüncede olan yöneticilere ihtiyaci var. Kimi kisisel çikarlarini düsünürken, kimileri ise bilmeden birilerinin sahsi çikarlarina hizmet eder oldu.  Bu durumun bizim gibi sol ideolojinin hamurunda yogrulanlarin elbette kabulü olamazdi. Parti içinde ki ahlaksizliklari gizlemek veya kabullenmek bizim gibi sol düsünenlere yakismaz, bu durumu kabullenmemiz kendimizi inkar etmis oluruz.
 
Mevcut kadrolarin parti içi iktidar olma mücadelesi, bireyselleserek kendi esini veya bir akrabasini bir yerlere nasil getiririm anlayisi CHP’nin ve solun önünde tehlikeli engel oldugunu gördüm. CHP’yi yönetenler dikmeyecegim, ele geçirenlerle iktidar olunmaz. Bu durumdan, fevkalade rahatsizlik duyuyordum ki rahatsiz oldugum elestiri ve önerilerimi de gerekli yerlere bildirmeme ragmen dikkate alinmayisi istifamin sebeplerinden birisidir. Hak, hukuk, adalet diyen CHP, haksizlik, hukuksuzluk ve adaletsizlik yapanlarla kusatilmis. Tarafimiza yapilan çirkin saldirilari sahitleri ile birlikte partinin en yüce organlarina bildirmeme ragmen geregi yapilmadigi gibi ben ve arkadaslarima hesap kesilmek istendi. Biz hesap vermeyiz, hesap sorariz, çünkü hakliyiz.
 
CHP’de görev yaptigim günden bugüne kadar görev ve sorumluluk bilinciyle hizmet ettim. Meclis üyesi Mustafa Usta gibi partili olan biz gazeteciler CHP’li olmanin ne demek oldugunu bilerek yaptigimiz her isin hakkini verdigimize inaniyoruz. Esenler’de yalniz CHP’lilerin degil tüm halkimizin teveccühüne mazhar oldugumuza inaniyorum. Ülkenin ve halkimizi menfaatlerine olmayan hiçbir olayi tasvip etmeyen birisiyim. Siyasi yasamimda sahsi hiçbir karsilik beklemeden, siyasi kaygi gütmeden üyesi oldugum ve eski ilçe baskan yardimciligi görevlerinde bulundugum süre içerisinde CHP’nin her kademesinde ve her alanda etkin temsil ve tanitimini yaptim.

 
Bilgisiz Kara Cahiller Hasiyet Ve Onur Cellatligi Yaptilar
Yeri geldi pankart asarken direkten düstüm, yeri geldi iktidar güçlerinin saldirisina ugradim, darp etildim ama hiç yilmadim gocunmadan mücadele ettim. Esenler Belediyesinin imar yanlisini Meclis üyemiz Mustafa Usta yakaladi, ben ve gazeteci Hasan Gürsoy yazarak, gündeme getirdik. Usta’nin yaninda yer aldik, ne olduysa bundan sonra oldu. Bu yanlis imar mevzuatinin sahiplenilmesi ve siyasi basamak yapilmasi dogrultusunda mevcut ilçe baskani Ütebay, esi hanimefendi eski PM üyesi, benim onayimla belediye meclis üyesi yaptigim Kemal Sahin ve ilçe yönetim üyeleri görev degil hasiyet ve onur cellatligi yaptilar. Bu konuyu partimiz yararina ön gören ve kisisel siyasete malzeme yaptirmayan bizlerin seçme secimle hakki gasp edildi ve ilçe kongresi öncesi disipline verilerek bedel ödedik.  Bir anlamda bu yolsuzlugun üzerine parti menfaatlerini gözeterek gidisimiz böyle mükâfatlandirildi. Elbette imar yolsuzlugu önemliydi, bir o kadar da önemli olan parti içi iktidar yarisinda üstünlük saglamakti. Bizler bu yaristan imar yolsuzlugundaki tutum ve tavirlarimiz üst yönetime bilgisiz kara cahillerin, yalan yanlis iftira ve karalama politikalariyla aktarilarak yargisiz infaz edildik.
 
Ispat Etmeyen Müfteridir Dedik, An Itibariyle Müfteridirler
Tüm söylenenlerin aksine bu imar yolsuzlugu ile ilgili belediye meclis üyesi Mustafa Usta, partili durus geregi davayi Danistay’a kadar tasidi. Danistay Usta’nin basvurusunu hakli görmüs ve davayi bozarak yürütmeyi durdurma karari vermisti. Hakliligimiz bu kararla tescillenmisti. Ne hikmetse hakkimizda asilsiz suçlamalar, karamalar da bulunanlar hakliligimiz tescillenmesine ragmen, bizim emegimiz üzerinden siyasi rant saglamaya kalkistilar. Ilçe baskani Ütebay gibi zavallilar, Danistay’in kararini ve yapilan mücadelenin kendilerinin basarisiymis gibi davranarak siyasi ahlaksizlik yapma yolunu tercih ettiler. Tarafimiza iftira attilar, ispat etmeyen müfteridir dedik, kendileri su an itibariyle müfteridirler. Biz ilçe baskani ve yönetimi gibi siyasi gelecek kaygisi içinde degiliz. Partimizin ve halkimizin yararina kullanilmasi gereken bir meselenin, siyasi çikar pesinde harcandigi için kizginiz.
CHP`yi mevcut ilçe yöneticilerinden, hatta il yöneticilerinden daha fazla kucakladim ve savundum. Öyle günlerim oldu ki parti çalismalarindan dolayi evime aileme ayiracagim zamanim olmadi. Partime maddi ve manevi destegimi ailemin önünde tuttum. Iktidarin yanlislarini gazetemde yazdim, her platformda partimin programini savundum. 
 
Belediye meclis üyemizle AKP’lilerin yanlis uygulamasini mahkemeye tasidik ve mahkeme kazandik. Ben 544 parseli mahkemeye tasiyan meclis üyemizin hakli oldugu meselede yaninda dururken ilçe baskani Bülent Ütebay beni tazminat talebiyle mahkemeye verdi. Elbette mahkemede kendisine ve avukati hanim agaya gerekli derslerini verecegim.
Önceden oldugu gibi kimselere eyvallah demeden özgürce, tarafsiz ve ilkeli gazeteciligime devam edecegim. Siyasete dönüsüm belki, CHP’nin ilkesiz ve çapsizlarinin biraktigi gün, bana ihtiyaç duyuldugu gün varim” sartlarim ise elbette olacak…
 
Su anda ayrilisima elbette çok üzülen Cumhuriyet Halk Partililerin oldugunu biliyorum. Ben buradan beni seven ve sayan çok degerli Cumhuriyet Halk Partililere sevgi ve saygilarimi sunuyorum” Diye konustu.



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli