Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Yine Yeniden Kentsel dönüsüm

Yine Yeniden Kentsel dönüsüm

Binalar çöküyor, yagan kar yagisindan sonra istinat duvarlari çöküyor, Istanbul'a ihanet ettik diyenler, kupon arazi deyimi ile rantsal dönüsümü mesrulastiranlar, ölümü gösterip sitmaya razi edenler, yine kentsel dönüsümden bahsediyor.

Kentsel dönüsüm ihtiyaçtir ve gereklidir! Isin aci tarafi kentsel dönüsümü iktidarlari boyunca agizlarinda sakiz edip, dört basi mamur bir örnek sunamayanlar, bunu dillendirerek, bu ihtiyaci anlamsiz hale getirmektedirler.

Angaje olanlar yapamaz!

Bu idareciler plansizliga angaje olmustur. Bu sahislar kargadan baska kus tanimam havasi ile kendilerinden baskasinin bu isleri bilmedigini ve yapamayacaklari vehmine kapilmis ve bal gibi yanilmislardir.

Bu yanilgilara ilçemiz ve çevremizden örnek verecek olur isek:

Bayrampasa Terazidere, Güngören Tozkoparan, Esenler Yavuz Selim Mahallesi, biliyoruz havalari ile hava aldiklari yerler olmustur. Kurduklari ofisler, masraf kalemi olmaktan öteye geçmemistir.

Ilçemizde Yavuz Selim Mahallesinde, mahalle muhtarinin öncülügünde kurulan heyetin hazirladigi proje konsepti de ortada iken, belediyenin her türlü zorlamasina ragmen halkin destegini almis iken, oraya kendi bildikleri ve gördükleri ama hiçbir sey bilmediklerini ortaya koyan proje sunmuslar, halktan destek bulamayarak derlenip, toparlanip gitmislerdir.

Tozkoparanda alttan girip üstten çiktilar, isi bilenler karsisinda, Danistay'dan darbeler yiyerek geri çekildiler. Simdi seçim öncesi 60 dönümün, 8 dönümüne ihaleye çikarak, sözüm ona kentsel dönüsüm yapiyorlar!

Bunlar kamu adina is yapiyoruz adina, kamunun kanun ve yönetmeliklerini çignerken, kamunun verdigi haklari vatandastan esirgemekten geri durmamislardir.

Kentsel dönüsüm yaptik dedikleri yerler, beton yiginina dönmüstür. Zarar ediyoruz dedikleri projeler yandaslarini ihyaya dönmüstür!

Belediyelerin asli görevi plan yapmaktir. Bunlar müteahhitlik ve emlakçiliga soyundular! Plan yapmayip günü kurtaracak projeler yaparak göz boyadilar ama kentsel dönüsümü de bu arada karaya boyamis oldular.

Hüküm ekseriyete göre verilir! Sehirlerimizdeki binalarin kahir ekserisi yapi stogu olarak sikintilidir, depremde can ve mal kaybi çok yasatacak yapilardir. O yüzden lokal tedaviler ile kupon arazi mantigi ile zaman kaybedilerek yapilan isler, kentsel dönüsümün lafinin bile halkimizda reaksiyona sebep olmasina neden olmustur.

Yapilan uygulamalar ve ihanet ettik açiklamamalari sonucu anlasilan o ki binalardan önce mevcut yönetim anlayisi degismelidir. Degismeli ki kentsel dönüsüm ilk önce adini kurtarsin, daha sonra sehirlerimizi kurtarsin.



  • Perşembe 19.1 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu