Tarih: 05.08.2013 19:19

Ali Yeral`in Evine Saldiri

Facebook Twitter Linked-in

Ali Yeral`in Evine Saldiri

Ehl-I Beyt Kültür ve Dayanisma Vakfi Genel Baskani Ali Yeral`in Evine Saldiri

Suriye`ye yönelik emperyalist saldirganliga karsi tutumu ile bilinen Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanisma Vakfi Genel Baskani Ali Yeral`in evine dün gece bir saldiri düzenlendi. Saldirganlar "Seni yakacagiz" yazili bir tehdit notu birakti. Yeral`in bir aydir muhaliflerce tehdit edildigi belirtiliyor.

Suriye`ye yönelik dis müdahale karsiti çizgisiyle bilinen Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanisma Vakfi (EHDAV) Genel Baskani Ali Yeral`in Hatay`da bulunan evine dün gece saat bir buçuk sularinda henüz kimligi belirlenemeyen kisi veya kisilerce bir saldiri düzenlendi.

Yeral`in yurt disi gezisi nedeniyle Iran`da bulundugu sirada meydana gelen saldirida, evde EHDAV baskaninin esi ve çocuklari bulunuyordu. Yeral`in esinin açiklamalarina göre, dün gece saat bir buçuk siralarinda meydana gelen olayda, Yeral ailesinin yatak odasina giren saldirgan veya saldirganlar, Ali Yeral`a ait esyalari parçaladi.

Ölüm tehdidi
Olay esnasinda çocuklarinin odasinda oldugunu ve müzik dinlendigini söyleyen anne Yeral, önce odadan gelen seslerin çamasir makinesine ait oldugunu düsündügünü ancak sonrasinda odada birilerinin oldugunu fark edince korkup komsularini aradigini söyledi. Saldirganlarin evi terk etmesinden sonra yatak odasini kontrol eden anne Yeral, odadaki esyalarin kirip döküldügünü ve esi Ali Yeral`a ait esyalarin da parçalandigini belirtti. Yeral ayrica, saldirganlarin üzerinde "Seni yakacagiz" yazili bir tehdit mektubu da biraktigini ifade etti.

Bir aydir tehdit aliyor
Odada açikta duran degerli esyalar oldugunu ancak saldirganlarin bu esyalara dokunmadigina dikkat çeken Yeral, saldirganlarin eve hirsizlik nedeniyle girmedigini ve Ali Yeral`in yaklasik bir aydir muhalifler tarafindan tehdit mesajlari aldigini sözlerine ekledi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.

(soL- Hatay)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —