TRT 1 ekranlarinda iftar saatlerinde yayinlanan 'Ramazan Sevinci' programi, tasavvufçu ve avukat olan Ömer Tugrul Inançer'i konuk etti. Programda hamile kadinlar hakkinda 'görüntüleri estetik degil' diyen Inançer, hamile kadinlarin sokaga çikmasini terbiyesizlik olarak yorumladi.
Programda Seyh Vefa'nin haniminin haram lokma yemesiyle ilgili bir hikayesini anlatan Inançer, konunun hamilelige gelmesi üzerine ilginç yorumlarda bulundu. Hamilelerin sosyal hayatini kisitlamasi gerektigini söyleyen Inançer, hamilelerin televizyon programlarina katilmasini da ayipladi.
Inançer, söyle konustu: 'Hamileligi davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykiridir. Böyle karinla sokakta gezilmez. Her seyden önce estetik degildir. 7-8 aydan sonra anne adayi biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolasir. Sonra aksam üstü çikarlar. Simdi ise masallah, kanatlisi kanatsizi televizyonlarda uçusuyor. Ayiptir ayip. Bunun adi realizm degildir. Bunun adi terbiyesizliktir.' (MEDYA SERVISI)