Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Belediye Tesisleri Isletenlerini Uyardi!

Belediye Tesisleri Isletenlerini Uyardi!

CHP Esenler Belediye meclis üyelerinden Mustafa Usta ve Kemal Sahin Belediyenin bünyesinde faaliyet gösteren isletmelerin genel isleyisleri hakkinda incelemeler yapmak üzere sahaya indiler.

CHP Meclis Üyeleri Belediye Tesisleri Isletenlerini Uyardi!
 
CHP Esenler Belediye meclis üyelerinden Mustafa Usta ve Kemal Sahin Belediyenin bünyesinde faaliyet gösteren isletmelerin genel isleyisleri hakkinda incelemeler yapmak üzere sahaya indiler.
 
CHP’li Belediye meclis üyeleri, Usta ve Sahin, ilk incelemeye ve bilgi edinmeye Geri Dönüsüm tesisinden basladilar. Meclis üyeleri sabah saatlerinde tesiste yaptiklari incelemede burada çalisan isçilerin çalisma kosullarini ve zorluklarini yerinde görerek notlar aldilar. Bu incelemeler sirasinda meclis üyelerinin yanlarina gelen isletme müdürü Zafer Enginkaya ve sirket ortaklarindan Hüseyin Aydin meclis üyelerine daha kapsamli bilgi verebilmek için sirket ofisine davet etti. Burada yapilan karsilikli fikir alisverisinde meclis üyelerinin sorduklari sorulara cevap verdiler.
    
Sahin ve Ustanin, Hüseyin Aydin’atesisinizde yabanci isçi çalistirdiginiz konusunda duyumlar aldik bu konuda bizlere bilgi verir misiniz? Ayni zamanda tesisin isleyisi hakkinda, yani buradan Esenler halkinin menfaati konusunda ne gibi çalismalar yapiliyor bizlere bilgi vermenizi istiyoruz” seklinde sorular yönelttiler.

“Suriyeli birkaç kisiyi bir hafta falan çalistirmistik”
Aydin, “ Bizler burada asla yabanci isçi çalistirmiyoruz. Daha önce Suriye’de çikan olaylardan dolayi ülkemize gelen Suriyeli birkaç kisiyi bir hafta falan çalistirmistik. Ancak simdi böyle bir durum yok. Bizler burada önemli bir is yapiyoruz çöplerden ekonomimize katki saglayarak hizmet ediyoruz. Her yil geri dönüsümden elde edilen yüz binlerce defteri Esenlerli ögrencilere dagitan Esenler Belediyesi, bu yil da ayni gelenegi devam ettirecek. Geri Dönüsüm tesislerinde tamamen çöpten ayristirilarak elde edilen gelirle satin alinan 260 bin defter, Esenler`deki tüm ilkögretim okulu ögrencilerine dagitiliyor Bakiniz geçen sene Milli egitim müdürümüzün bizden talep ettigi 260 bin defteri kendilerine verdik, bu senede bizden ne kadar talep ederlerse, taleplerini karsilayacagiz.  Günlük 400 ton atigin toplandigi Ilçemizde, Ayristirma (Geri Dönüsüm) Tesisi suan itibariyle günlük 20 ton geri dönüsüm gerçeklestirmekte olup, bu rakamin yakin bir zamanda daha yüksek rakamlara çikarilmasi için çalisiyoruz” dedi.
 

Pakistanli kacak isçiler 500 lira karsiliginda çalistigina dair bilgiler altik”
CHP Belediye meclis üyesi Kemal Sahin, “Burada Pakistanli kaçak isçiler 500 lira karsiliginda çalistigina dair bilgiler aldik, CHP’nin isçi ve isçi haklari konusunda duyarliligini bilmeniz gerekir. Birakin kaçak isçiyi, bizler taseronlasmaya karsi bir kampanya yürütüyoruz, bu konularda hassasiz. Sayet böyle bir olaya sahit olursak geregini yapacagimizdan kimse kusku duymasin. Bizler seçilmis meclis üyeleri olarak artik Esenlerde yapilan iyi islerin yaninda yer aldigimiz gibi yanlislarinda karsisinda olmaya devam edecegiz. Bizler bundan sonra arkadaslarimizla birlikte alanlardayiz. Tüm is yerlerinde çalisan insanlarimizin sorunlarini dinleyerek gerekli müdahaleleri yapacagiz, ayni zamanda isverenlerimiz’inde sorunlarini dinleyerek çözümler arayacagiz. Esenler halkinin bize verdigi göreve laik olmak için çalisiyoruz” dedi. 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli