Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

%100 Hayat Projesinden Yılmaz Kahraman “Yani hiçbir şekilde bizim arkamızda durulmadı”

%100 Hayat Projesinden Yılmaz Kahraman “Yani hiçbir şekilde bizim arkamızda durulmadı”

Esenler Belediyesinin 2010 yılında İstanbul Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirdiği% 100 Hayat Projesi kapsamından faydalanmaya çalışan Yılmaz Kahraman 13 yıl sonra gazetemize konuştu

Esenler Belediyesinin 2010 yılında İstanbul Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirdiği% 100 Hayat Projesi kapsamından faydalanmaya çalışan Yılmaz Kahraman 13 yıl sonra gazetemize konuştu. Kahraman “Yani hiç bir şekilde bizim arkamızda durulmadı. Sayenizde biz onlardan parasal maddi yardım değil. Biz iş imkânı istiyoruz.”

Haber/ Hasan Gürsoy

“% 100 Hayat Projesi o zamanda tam işlevini yerine getirmediğini yazmıştık”

Esenler Belediyesi geleceğin mimarı olan gençlerin yeniden hayata tutunmasını hedefleyen madde bağımlılığını yok edecek olan % 100 Hayat Projesi o zamanda tam işlevini yerine getirmediğini yazmıştık. Bu proje Esenler genelindeki madde bağımlılarının tespit, tedavi ve rehabilite edilmeleri sonrasında meslek ve iş sahibi yapılmalarını hedefliyordu. Ancak o dönemde madde bağımlısı Yılmaz Kahraman’ın % 100 Hayat Projesi faydalanıp kurtulmayı düşünüyordu. 

“Kahraman yerel basına durumu anlatmıştı”

Program kapsamında madde bağımlılığı projesi kamuoyunda gizli yürütülüyordu. Yılmaz Kahraman madde bağımlılığı mücadelesi sürerken iş imkânlarının olacağı birlikte yürüyeceğini söylenmiş. Bir süre sonra aksaklıklardan dolayı Kahraman yerel basına durumu anlatmıştı. Bu proje sanıldığı gibi değil demişti. 

-Yılmaz Kahraman ile Dörtyol meydanında karşılaştık. Sorularımızı sorduk?

O yıllardan bugünlere kadar görüşmediğimiz Yılmaz Kahraman ile Dörtyol meydanında karşılaştık. Sorularımızı sorduk; Yılmaz Karaman değil mi hatırlıyorsan Yılmaz bey 2010 yılında Esenler belediyesi %100 hayat bir projesi vardı o zamanlar sizde bu projenin içerisinde müdahil olan arkadaşlardan birisiydiniz o günden bugüne ne gelişti hayatınızda ne oldu sayın belediye başkanı o dönem %100 hayatla plaket aldı Cumhurbaşkanından. Bu konu bir açıklayın o günden bugüne kadar ne oldu. 

“Belediyenin kapısını çalmamıza rağmen bizimle kimse muhatap olmadı”

Kahraman “Biliyorsun, bize dendi ki sakın kimseyle konuşmayın.  Bizi Ticaret Odasına götürdüler. Evimize geldiler. Çocukların hayatlarını kurtardık. Biz bunlarla işte ticaret odasında anlaşmamız var bunları doğru düzgün bir işlere sokup hayatlarını kurtaracağız. Her şeyi söylendi. Sonra biz kaç defa Belediyenin kapısını çalmamıza rağmen bizimle kimse muhatap olmadı. Belediye başkanı da dahil onun yanındaki başkan yardımcıları vs herkes dahil yani. Biz Halen Mağdur durumdayız. Para talep etmedim.”

-o dönemde size nasıl bir destek verdiler?  

Kahraman “Bize hiçbir destek vermediler. Sizde diğer basın mensupları şahitti. Sizi tekrar gördüm. Siz benim sesimi duyurmak için elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz Allah razı olsun. 

Bizim ne maddi ne manevi yanımızda durmadılar. Biz parasal yönden bir şey talep etmedik. İşimiz olsun, aşımız olsun, çoluk çocuğumuz var bize bunlar evlerimize geldiler. Klipler çektiler işte bu yayından sonra işe sokacağız Ticaret Odası ile anlaşmalar yapıldı. Sonra herkes o yayın bittikten sonra herkes arkasını döndü. Biz belediyeye girmeye çalıştık. Beni engellemeye kalktılar. Sonra ben sesimi yükseltince burası sizin babanızın yeri değil. Halkın yeri diyip beni tamamen dışladılar.

“Tehdit etti yani sonra biz garibanız bizim arkamızda kimsemiz yok”

Mehmet Çelik başkan yardımcısı beş sene sonra ben sana bir tane kâğıt arabası vereyim. Kâğıt toplayan arabalardan onlarla ya iş yaparsın ya da sen Esenler’den gidersin diye beni resmen tehdit etti.  Tehdit etti yani sonra biz garibanız bizim arkamızda kimsemiz yok. Sizin tanıdığımız en büyük adam sensin.  Senin gibi güzel insanlar yüreği büyük insanlar Biz bu şekil kaldık. 

“Bunlara da gereken cevabı gereken insanlar verir inşallah”

Sosyal yardımlardan vesaire onlardan Kaymakamlıktan 300 500 şu zamana kadar Allah razı olsun yapmaya gene çalışıyorlar. Ama şu yapılanların hiçbiri hak değildir. Allah da yukarıdadır. Önce Allah insanlar sayesinde inşallah sesinizi duyulur. Bunlara da gereken cevabı gereken insanlar verir inşallah. 

Biz iş imkânı istiyoruz. Benim haricimde ya herkesi aldılar

Ben hala söylüyorum. Evliyim iki tane çocuğum var ellerinizden öper. Rabia daha yedi yaşında daha dünyada yoktu inan Berat 11 yaşında. Yani hiçbir şekilde bizim arkamızda durulmadı. Allah sizin gibi insanları Başımızdan eksik etmesin saygılarımı iletiyorum. Bu röportaj duyulur. Sayenizde biz onlardan parasal maddi yardım değil. Biz iş imkânı istiyoruz. Benim haricimde ya herkesi aldılar. Ya biz çöpe bile çöpe bile sokmadılar. Ben Allah’a bırakıyorum. Allah sizden razı olsun Hasan Bey, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin, sağlık versin iyi insanlarla karsılaştırsın. Benim çoluk çocuğumun ve kendini vebalini ben Cenabı Allah’a bırakıyorum. Saygılarımı iletiyorum. Allah’a emanet olun… 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false