Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa Kaplan Belediyenin Yalova Gezisini Eleştirdi

 Mustafa Kaplan Belediyenin Yalova Gezisini Eleştirdi

“Genişletilmiş Sivil Toplum Buluşmaları” toplantısını Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan Eleştirdi.

 “Genişletilmiş Sivil Toplum Buluşmaları” toplantısı için Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan “Sosyal bir etkinlik, siyasete alet edilmemelidir. Adalet ve hakkaniyet duygumuz bize halkımızın parası ile kendi partimize tatil yaptırmamızı emreder.” Diyerek “Belediye imkânları kullanılarak bu tarz etkinliklerin bir siyasi partinin, siyasi şovuna dönüştürülmemesi gerçeğine vurgu yaptı. Bu kapsamda AKP Esenler ilçe Başkanı Umut Özkan ve ilçe yönetimin düzenlenen toplantıya katılımı eleştirdi.

BASIN AÇIKLAMASI

Esenler Belediye yönetimi bizi haklı çıkarmaya devam ediyor…

Konumuz, Esenler Belediyesinin, Yalova Armutlu ’da“Genişletilmiş Sivil Toplum Buluşması” adı altında sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinine düzenlediği toplantı.

Bildiğiniz gibi tüm belediyeler, mukim hemşeriler arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve kültürel değerlerin korunması konusunda gerekli çalışmaları yapar, yapmalıdır da. Bu çalışmalara üniversitelerin, akademisyenlerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve uzman kişilerin katılımını sağlarlar.

Armutlu ’da yapılan Esenler Genişletilmiş Sivil Toplum Buluşması’nı bu çerçevede değerlendirdiğimizde bu toplantı siyasi bir toplantıya dönüşmüştür. Toplantıya davet edilen STK temsilcilerinin dışında katılanlar,yapılan konuşmalar ve söylemler bu toplantının amacının dışında olduğu gerçeğini gösteriyor. 

Sayın Göksu, çok önemsemediği STK’ları, yaklaşan seçim dolayısıyla etkileşim aracı olarak görmekte, bunu da “kendi teşkilat mensupları” ile birlikte STK’ları, siyasi zemine çekerek oy deposu olarak görmektedir. 

Esenler Belediye yönetiminin hazırladığı bütçenin seçim bütçesi olduğunu, yatırım değil har vurup harman savurmaya yönelik olduğunu söyleyip uyarmıştık. Son yapmış olduğu “Genişletilmiş Sivil Toplum Buluşmaları” toplantısı ile söylediklerimizi tekrar teyit etmiş oldu.

Haklı itirazımızın amacı, Belediye imkânları kullanılarak bu tarz etkinliklerin bir siyasi partinin, siyasi şovuna dönüştürülmemesi gerçeğidir. Sosyal bir etkinlik, siyasete alet edilmemelidir. Adalet ve hakkaniyet duygumuz bize halkımızın parası ile kendi partimize tatil yaptırmamamızı emreder. 

Gelecek Partisi iktidarında, evrensel insani adalet anlayışımız hassas olarak her icraatımızda şaşmaz kılavuzumuz olacaktır. Her bir vatandaşımızın hakkını gözeterek, şaibesiz-şeffaf bir yönetim anlayışını hâkim kılacağız. Halkımız arasında düşünsel, partisel, mezhebi, etnik ayrımcılığa son vererek Esenlerliler kimliğini öne çıkaracağız. 

Beraber yönetecek ve beraber karar vereceğiz. 

Kamuoyuna duyurulur. 

Mustafa Kaplan

Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı 



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false