Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

AB, Siyasi Kriterler Hibe Programi Açiklandi

AB, Siyasi Kriterler Hibe Programi Açiklandi

Avrupa Birligi Bakanligi Sivil Toplum, Iletisim ve Kültür Baskanligi tarafindan, AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyalogu III - Siyasi Kriterler Hibe Programi açiklandi.

AB, Sivil Toplum Diyologu III-Siyasi Kriterler Hibe Programi Açiklandi

Avrupa Birligi Bakanligi Sivil Toplum, Iletisim ve Kültür Baskanligi tarafindan, AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyalogu III - Siyasi Kriterler Hibe Programi açiklandi.

Degerli Yerel Medya Mensuplari,

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyalogu III - Siyasi Kriterler Hibe Programi’nin teklif çagrisina iliskin bilgi asagida sunulmaktadir.

Saygilarimizla,

Avrupa Birligi Bakanligi Sivil Toplum, Iletisim ve Kültür Baskanligi

T: (312) 218 13 77 F: (312) 218 13 75 E: abis@ab.gov.tr  

AB ve TÜRKIYE SIVIL TOPLUM DIYALOGU  III - SIYASI KRITERLER HIBE PROGRAMININ TEKLIF ÇAGRISI YENIDEN YAYINLANDI

Avrupa Birligi Bakanligi tarafindan Türkiye ve AB sivil toplumlari arasindaki diyalogun güçlendirilmesi amaciyla gelistirilen “AB ve Türkiye arasinda Sivil Toplum Diyalogu III Siyasi Kriterler” hibe programinin teklif çagrisi 7 Kasim 2013 tarihi itibariyla yeniden yayinlanmistir. Hibe programi kapsaminda “Siyasi Kriterler” alaninda sivil toplum kuruluslari tarafindan gelistirilecek projelere toplam 6.150.000 milyon Avro destek saglanacaktir.

 “Siyasi Kriterler” bileseni altinda, ayrimcilikla mücadele, insan haklari, demokrasi ve hukukun üstünlügü alanlarinda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarinin AB’nin siyasi konularla ilgili politikalarini daha yakindan tanimasi ve AB sivil toplum aktörleri ile karsilikli deneyim paylasiminda bulunmasi hedeflenmektedir.

 AB üye ülkeleri veya Türkiye’de; demokrasi, yargi, temel haklar ve özgürlükler, sosyal diyalog ve dayanisma, kültür, göç ve siginma konularinda çalisan dernek ve vakiflarin basvuru sahibi ve es-basvuran olabilecegi hibe programi kapsaminda, üniversiteler (yalnizca arastirma merkezleri ve düsünce kuruluslari), barolar, isveren sendikalari, isçi ve memur sendikalari, belediye ve belediye birlikleri ve il özel idareleri (6360 ve 6447 sayili Büyüksehir Belediye Kanunu geregince Mart 2014’te tüzel kisilikleri kaldirilacak olan 30 ildeki Il Özel Idareleri hariç) es-basvuran olarak projelerde yer alabilecektir.

 Son basvuru tarihi 23 Aralik 2013 olan Siyasi Kriterler hibe programindan faydalanilabilmesi için, projelerde AB ve Türkiye’deki kuruluslar arasinda ortaklik kurulmasi sarti bulunmaktadir. Bu dogrultuda, hibe programina basvuru yapacak olan Türkiye’deki basvuru sahiplerinin AB üyesi ülkelerindeki kuruluslarla, AB üyesi ülkelerdeki basvuru sahiplerinin ise Türkiye’deki kuruluslarla uygun ortakliklar kurmalari gerekmektedir. Ortak bulma sürecinin kolaylastirilmasi adina, Avrupa Birligi Bakanligi tarafindan online “Ortak Arama ve Eslestirme Araci” gelistirilmistir.

 Siyasi Kriterler hibe programinin teklif çagrisi ilk olarak 20 Mayis 2013 tarihinde yayimlanmis olup, teknik nedenlerden dolayi 27 Agustos 2013 tarihinde iptal edilmistir. Söz konusu teklif çagrisi kapsaminda yapilan proje basvurulari degerlendirmeye alinmayacak olup, proje basvurusunda bulunan kuruluslarin yenilenen teklif çagrisi kapsaminda tekrar basvuruda bulunmalari gerekmektedir.

 Program ile ilgili ayrintili bilgi, basvuru dokümanlari, Ortak Arama ve Eslestirme Araci hakkinda bilgi www.cfcu.gov.tr; www.csdproject.netinternet sitelerinde yer almaktadir.

 



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı