Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

AB ve Türk Kizlayi Esenlerdeki Suriyelilere Yardim yapti.

AB ve Türk Kizlayi Esenlerdeki Suriyelilere Yardim yapti.

Esenler Kizilay Subesi ve Suriye Türkmen Meclisi Yardim Dernegi Esenler temsilciligi, Avrupa Birligi`nin Suriye Krizine yönelik vaad ettigi fonlarin aktarimi kapsaminda gelen yardim kolilerini Esenlerde yasayan 70 Suriyeli yetim vatandasa dagitti.

AB ve Türk Kizlayi Esenlerdeki Suriyelilere Yardim yapti.

Esenler Kizilay Subesi ve Suriye Türkmen Meclisi Yardim Dernegi Esenler temsilciligi, Avrupa Birligi’nin Suriye Krizine yönelik vaad ettigi fonlarin aktarimi kapsaminda gelen yardim kolilerini Esenlerde yasayan 70 Suriyeli yetim vatandasa dagitti.
 
Avrupa Birligi ile Türk Kizilayi arasinda yapilan "Yabancilara Yönelik Sosyal Uyum Yardimi Programi" binlerce siginmacinin ihtiyaçlarini gidererek sosyal hayata entegrasyonu kapsaminda yardim yapilmaya davam ediyor.

Bu anlamda Esenler Kizilay subesine gelen 100 adet yardim kolisinden 70 adetini Suriye Türkmen Meclisi Yardim Dernegi Esenler temsilciligine, 30 âdetini ise bes mahalle muhtarlarina Esenler Kizilay Subesi dagitimini gerçeklestirildi.

Suriye Türkmen Meclisi Yardim dernek binasinda gerçeklesen törende Esenler kaymakami Hulusi Sahin Kizilay Esenler subesi üyeleri ESDEF Baskani Mustafa Kaplan, Mahalle Muhtari Mehmet Dogan, Dernek Baskani Halit Karkin ve yardimda bulunan Suriyeli vatandaslar katildi.

Esenler Kaymakami Hulusi Sahin  “.Avrupa Birligi ve Türk Kizilay’i Suriyelilere yapilan yardimi son derece degerli buluyorum. Basta Kizilay Sube Baskani Lütfü Kahveci olmak üzere muhtarlarimiza, Suriye Türkmen Meclisi Dernek Baskani Halit Karkin’e ve bagista bulunanlara tesekkür ediyorum.” dedi.
 
Esenler Kizilay Sube Baskani Lütfü Kahveci “Kizilay olarak hayirseverlerimizin destegiyle Suriyeli kardeslerimizin her türlü ihtiyacini karsilamaya çalisiyoruz. Bu yardimi yapan Avrupa Birligi ve Türk Kizilay’ina tesekkür ediyorum.” dedi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli