Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Acar ?cenazelerimizi Dörtyol meydaninda yikayacagiz?

Acar ?cenazelerimizi Dörtyol meydaninda yikayacagiz?

Esenler Pir sultan Abdal Dernegi Baskani Hüseyin Acar ?Cemevi talebimiz yerine getirilmez ise, bundan sonra cenazelerimizi Dörtyol meydaninda yikayacagiz ve bu meydandan kaldiracagiz? dedi,

Acar “cenazelerimizi Dörtyol meydaninda yikayacagiz”

Esenler Pir sultan Abdal Dernegi Baskani Hüseyin Acar “Cemevi talebimiz yerine getirilmez ise, bundan sonra cenazelerimizi Dörtyol meydaninda yikayacagiz ve bu meydandan kaldiracagiz” dedi,

Esenler’deki Alevi dernekleri, bugüne kadar Esenler Belediyesine hakli talepleri olan Cemevi isteklerine olumlu yanit alamamalarina tepkilerini koyarak, Esenler Cumhuriyet Meydaninda basin açiklamasiyla seslerini kamuoyuna duyurdular.

Esenler Cumhuriyet Meydaninda yapilan Basin açiklamasina CHP 2.Bölge Milletvekili Enis Berberoglu, Parti Meclisi Üyesi Tugba Ütebay, CHP Esenler Ilçe baskani Bülent Ütebay, Pir sultan Abdal Dernegi, Haci Bektas Dernegi ve Anadolu Canlar Dernegi baskanlari ve vatandaslar katildi.

Bugün Cumhuriyet Meydaninda Atatürk büstünün önünde düzenlenen basin açiklamasina Esenler’de yasayan alevi yurttaslar saat 11.00 da ellerinde “Cemevi istiyoruz” taleplerini belirten dövizlerle geldiler. Daha sonra platform adina Esenler Pir sultan Abdal Dernegi Baskani Hüseyin Acar basin açiklamasini okudu.

Acar “yaklasik 500 bin nüfusu olan Esenler’de nüfusun dörtte birinin Alevi yurttaslarin yasadigi ilçemizde, “Alevi yurttaslarimizin ibadet edecek, cenazelerini kaldiracak, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin sürdürecek bir cemevinin olmamasi yönetenlerin ayibidir. Alevi yurttaslarimiz Esenler’’de cemevi olmadigi için baska ilçelerde ibadetlerini yapiyor, cenazelerini kaldiriyor. Bizler bu hakli talebimizi defalarca dile getirmemize ragmen,  dikkate alinmadigini görüyoruz. Her defasinda” Talebimizi degerlendireceklerini belirtmelerine ragmen bugüne kadar isteklerimizi yerine getirmediler.

Bizler Esenlerde yasayan Aleviler uzun bir süreden beri inanç merkezimiz olan Cemevi yapma ugrasi vermekteyiz. Esenler’de Cemevimiz olmadigi için ibadetlerimizi yapamiyoruz, bunun en önemli ve aci veren tarafi ise cenazelerimizi kilometrelerce uzakliktaki çevre ilçelerde bulunan Cemevlerine götürüyoruz. Yillardir ibadetlerimizi kendi inançlarimiz dogrultusunda ve özgürce yapamiyoruz. Bizler burada acilarimizi da ibadetlerimizi yaparken yasadigimiz magduriyeti ortada kaldirmak için toplantilar yaptik ve yetkililere bu sorunlarimizi ilettik. Bizlere cemevi yapilmasi istegini defalarca Belediye Baskanina ilettik. Ayriyeten on binlerce imza topladik ve kendilerine bu hakli talebimizi yeniledik.  

 Esenler sinirlari içerisinde elliye yakin cami bulunmasina ragmen alevi yurttaslarimizin ibadet yapacagi bir Cemevi bulunmamaktadir. Esenlerde yasayan Aleviler olarak Esenleri yönetenlerin yasadigimiz bu Ilçede bir Cemevi yapmalarini istiyoruz, kimseden de icazet beklemiyoruz. Çagrimiz; Esenler’de yasayan Alevi, Sünni, Türk, Kürt tüm duyarli insanlarimizadir. Bu talebimiz yerine getirilmez ise, bundan sonra cenazelerimizi Dörtyol meydaninda yikayacagiz ve bu meydandan kaldiracagiz” dedi,

Basin açiklamasini ardinda toplanan kalabalik olaysiz bir sekilde dagildi.



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli