Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Açik grevi yapan tutuklu hastaneye kaldirildi

Açik grevi yapan tutuklu hastaneye kaldirildi

DIYARBAKIR`daki D Tipi cezaevinde KCK/PKK`li tutuklularin baslattigi açlik grevi eylemine geçen 4 Kasim`da katilan 32 yasindaki tutuklu Ümit Aslan dün gece fenalasinca ambulansla hastaneye kaldirildi. Mide kanamasi geçiren ve daha önce karaciger nakli old

Ramazan YAVUZ/ DIYARBAKIR, (DHA)

Diyarbakir- Elazig Karayolu üzerinde bulunan D Tipi Kapali Cezaevi’nde KCK/PKK’li tutuklu ve hükümlülerin baslattigi açlik grevi 67’nci gününe girerken, açlik grevi eylemine geçen 4 Kasim’da katilan KCK davasindan tutuklu Ümit Aslan gece fenalasti. Saat 03.00’de cezaevinde bulunan ambulans ile en yakinda bulunan Bölge Arastirma Hastanesi acil servisine kaldirilan Ümit Aslan’inmide kanamasi geçirdigi tespit edildi. Burada ilk tedavisi yapilan Ümit Aslan, daha sonra Dicle Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirildi.

Ümit Aslan’in 2 yil önce Izmir’de karaciger nakli yaptirdigi bildirilirken, Bölge Arastirma Hastanesi doktorlari, Aslan’a acil serviste ilk müdahale yapilip Tip Fakültesi hastanesine sevk edildigini ve saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.Ümit Aslan’in Dicle Üniversitesi Tip Fakültesindeki tedavisi sürdügü, vitamin takviyesi yapildigi belirtildi.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu