Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Acinin Kömürlestigi Yer SOMA

Acinin Kömürlestigi Yer SOMA

Soma`da bir felaket yasadik. Yasananlar yüregimize kor ates gibi düstü. Ülkemizin her bir kösesi bu aciyi en derin bir sekilde yasadi ve yasamaya devam ediyor. 301 kardesimizi ebediyete ugurladik

Acinin Kömürlestigi Yer SOMA

Soma’da bir felaket yasadik.  Yasananlar yüregimize kor ates gibi düstü. Ülkemizin her bir kösesi bu aciyi en derin bir sekilde yasadi ve yasamaya devam ediyor. 301 kardesimizi ebediyete ugurladik ama onlarin bu yolculugu umariz ve dileriz ki, bundan sonra olmasi muhtemel kayiplarin engellenmesine vesile olur. Allah (c.c) her birine rahmet etsin. Ailelerine ve tüm milletimize sabirlar ihsan eylesin.

Ülkemizde madenlerin çalisma kosullari, uluslararasi standartlara uyum problemleri ve maden isletmelerinde insan hayatini hiçe sayan uygulamalarin üzerinde titizlikle durulmalidir. Konu mutlak süretle yargi gündemine girmeli ihmali olanlara gerekli cezai müeyyideler uygulanmalidir.

Ülkemizde maalesef  özellestirme ve taseronlastirma aldi basini gidiyor. Denetimlerin yetersizligi is güvenligi için tedbirlerin yetersiz kalisi neticesinde Soma’da acinin kömürlesmesine taniklik ettik. Yasalarimizda var olan önce “is sagligi ve is güvenligi önlemleri” madenlerimizde tekrar tekrar gözden geçirilmelidir. Insan hayati bu kadar ucuz olmamali. Öncelikle tedbir almali, akabinde tevekkülde bulunulmalidir.

Esyayi dahi incitme diyen medeniyetin mensuplari olarak, bugün birbirimizi incitme yarisi içerisindeyiz. Soma’da yasananlari sosyal medyadan, internetten, gazetelerden, televizyon ve radyolardan yakinen takip ettik. Ancak Basbakanimiz Soma ile ilgili açiklamalar yaparken 100-150 yil öncesinin Avrupa’sinin, Amerika’sinin madem ölümleriyle kiyaslamasini inanin hangi maksatla yapti. Anlamakta zorlaniyorum.

Birde süreçi takib ederken özellikle internet ve sosyal paylasim sitelerinde kanit olmadan, tespit yapilmadan, sadece niyet okuyuculugu yaparak bireylerin, zaman zaman gruplarin bol bol siyasi komplo teorilerine, ideolojik yaklasimlarina ve kara propagandalarina sahit olduk. Birbiriniz üzerinden didismeleriniz, atismalariniz  gina getirtti. Yeter artik Soma’da canlar gitti. Ates düstü insanlarin ocaklarina gün bir olma günü iken karsit görüsler herseyi birakmis sanal alemde cenk ediyorlar Soma üzerinden!    

Bir insan aci duyabiliyorsa canlidir. Baskasinin acisini duyabiliyorsa insandir. Hakaret, yalan bilgi, komplo içeren paylasimlarin çogalmasina aracilik etmeyelim. Lütfen kimse birilerinin paylasimlarini realite süzgeçinden geçirmeden taseronlugunu yapmaya çalismasin. Gün yetimlerimizi sahiplenme günüdür. Çesitli kampanyalarla Soma’ya bir nebze olsun merhem olmaya çalisan tüm kisi, kurum ve kuruluslara tesekkürlerimi iletiyorum.

Acinin yogun olarak yasandigi bu günlerde, ülkemize taziye dileklerinde bulunan, yardimda bulunma talebini ileten ülkelerede tesekkürlerimizi iletiyoruz. Özellikle Sayin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz’i tebrik etmek gerekir. Baba adammis vesselam. Milletin acilarina bir nebze de olsa merhem oldugu gibi hükümete de can yelegi olmustur.

Bu arada bir tebrikte kardes ülke Azerbaycan Milletvekillerine basindan takib ettigim kadariyla birer maaslarini Soma’ ya bagisladilar. Bu anlamli bagisla kardeslik bagimiz daha çok kenetlendi. Bizim Milletvekillerimizden de ayni duyarliligi beklemek gerekir mi? Takdirlerinize sunuyorum. Su vakte kadar duymadik, görmedik, ben yinede iktidariyla, muhalefetiyle vekillerimizin bu hassasiyeti göstereceklerine inaniyorum.

Soma’daki felaket sonrasinda ülkemizde 3 günlük yas ilan edildi. Tüm programlar iptal edildi. Son olarak bir tesekkürde Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu’ya etmek gerekir. 3 günlük yas ilani neticesinde Belediyemizin tüm etkinliklerini iptal ve tehir ederek, Soma için insani yardim kampanyasina destek vermis olmasi takdirlerimizi kazanmistir. Göstermis oldugunuz hassasiyetten dolayi hasseten tesekkürler.

Aslinda Bu süreçte bazi STK’larimizin etkin rol üstlenememesi konusuna da deginmek isterdim. Esenlerimizin STK’larina bilahare deginecegiz insaallah. Ancak sözün bittigi yerdeyiz. Allahim omuzumuzda onca günah yüküyle, sana açtik ellerimizi derinden bir of degil, yürekten bir af diliyoruz. Soma’da hayatlarini kaybeden kardeslerimize her birine merhamet eyle, rahmetinle muamele eyle, Ailelerine ve tüm milletimize sabirlar ihsan eyle.

Saygi Sevgi ve Hürmetlerimle
Ahmet KURT    

 



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu