Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Açlik grevinde `kritik esik` uyarisi

Açlik grevinde `kritik esik` uyarisi

Bolu, Siirt, Kandira ve Diyarbakir cezaevlerinde PKK / KCK davasinda tutuklu bulunan mahkûmlardan 63`ü tarafindan ? Abdullah Öcalan üzerinde tecrit uygulandigi` iddiasi vRadikal

ANKARA - Bolu, Siirt, Kandira ve Diyarbakir cezaevlerinde PKK / KCK davasinda tutuklu bulunan mahkûmlardan 63’ü tarafindan ‘ Abdullah Öcalan üzerinde tecrit uygulandigi’ iddiasi ve ‘mahkemelerde anadilde savunma’ hakkinin taninmasi talebiyle baslatilan açlik grevi, 36. gününe girdi.Istanbul Bagimsiz Milletvekili Levent Tüzel dün TBMM ’de bir basin toplantisi düzenleyerek “Vahim ve trajik sonuçlarla yüz yüzeyiz” dedi. Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskani Osman Baydemir detwitter ’da ‘Ey Türk halki’ diye baslayan mesajinda, “Açlik grevi bir vicdan hareketidir, vicdandan vicdanlara seslenistir. Artik Türkiye toplumunun çogunlugunun, Kürt halkinin hakli davasina vicdanla yaklasacagina inanmiyorum. En nihayetinde ates düstügü yeri yakiyor. Çogunluk ise futbol maçi izliyor” diye yazdi. Mardin Bagimsiz Milletvekili Ahmet Türk de talepler karsilanmadan grevin sonlanamayacagini belirtti. Bu arada açlik grevinin 36. gününde bazi tutuklu ve hükümlülerin durumunun agirlastigi belirtildi. 20 yildir cezaevinde bulunan Gülistan Abdo ile Besime Konca ve Pero Dündar’in ciddi saglik sorunlari yasadigi kaydedildi. 
Radikal ’e bilgi veren Adalet Bakanligi yetkilileri ise sürecin takip edildigini belirterek, “Simdilik vahim bir durum yok, açiklama yapilacak bir husus bulunmamakta. Süreci yakindan takip ediyoruz. Bakanlik gerektigi zaman bir seyler yapar. Su ana kadar ciddi bir sey yok. Ölüme zaten müsaade edilmez. Bilinç gittigi anda müdahale edilir. Infaz Kanunu buna imkan veriyor. Olaylar seyredilmez. Devlet, kimsenin ölmesine müsaade etmez” dedi.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false