Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

`Adamsan kendi dokunulmazligini kaldir?

`Adamsan kendi dokunulmazligini kaldir?

CHP Genel baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda çok sert açiklamalarda bulundu. Kiliçdaroglu, konusmasinin dokunulmazliklarla ilgili bölümünde Basbakan Ahmet Davutoglu`na bir çagrida bulunarak, ?Adamsan kendi dokunulmazligini kaldir? d

"Adamsan kendi dokunulmazligini kaldir”
 
CHP Genel baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda çok sert açiklamalarda bulundu. Kiliçdaroglu, konusmasinin dokunulmazliklarla ilgili bölümünde Basbakan Ahmet Davutoglu’na bir çagrida bulunarak, “Adamsan kendi dokunulmazligini kaldir” dedi.
 
CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun konusmasinin satirbaslari söyle:
 
Sizlerle beraber Türkiye’yi aydinliga çikarmak için verdiginiz mücadeleye her ortamda destek veremeye çalisacagiz.
 
Daha 1 Mayis kutlamasi için harekete geçilmedi ama 1 Mayis Taksim’de kutlanmak isteniyor simdiden bir sürü yasaklar ortaya çikmaya basladi. Ilk kez 1923 yilinda 1 Mayis kutlanmaya baslandi. Dönem degisti 1 Mayis’i yasakladilar. Bütün dünyada 1 mayis kutlaniyor. Avustralya’da da kutlaniyor Rusya’da da kutlaniyor.
Demokrasilerde engel çikarilmaz buyurun 1 Mayisinizi kutlayin demesi lazim. Isçilerimiz diyor ki Taksim’de kutlamak istiyoruz. Siyasal açidan da Taksim’in ayri bir anlami var. 1977'de 34 vatandasimiz burada hayatini kaybetti. Biz hem bayram kutlamak istiyoruz hem de orada ölen kardeslerimizi anmak istiyoruz diyorlar. Hayir yasak diyor. AIHM karari var ama biz yasak getirdik diyorlar.
2015'de 21. Asliye Ceza Mahkemesi kararinda diyor ki somut gerekçelerle yasaklama karari demokrasiyle bagdasmaz deniyor. Bu karari veren mahkemeyi de yürekten kutluyorum. Diyorlar ya anayasa demokrasi, demokrasi… Anayasa’nin 34. maddesi ortada. Herkes, önceden izin almadan, silahsiz ve saldirisiz toplanti ve gösteri yürüyüsü düzenleme hakkina sahiptir.
2016'da isçilerin geldigi duruma bir bakalim. 1 milyonu askin taseron isçi kamuda çalisiyor. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Göreve gelip gitmesi bir kisinin dudaklari arasindaki iki kelimeye kalmis.
Onlarin bir eli yagda bir eli balda, taseron isçisi eve ekmegi nasil götüreceginin derdinde. Kidem tazminatina el atmak istiyorlar. Kidem tazminati uzun yillar sonrasinde el edilen bir hak. Eger bu hakkinizi elinizden almak isterlerse sizlerle meydana inecegim. Hangi sartlarda isçiler 1 Mayis’i kutluyor. Avrupa’da is kazalarinda birinciyiz. Dünyada üçüncüyüz.!
 
“YASAKLAYAMAZSIN”
Kardesim sen 1 Mayis’i yasaklayamazsin dünya nasil kutluyorsa bizim isçimiz de o sekilde kutlayacak.
 
MILLETVEKILI NEDEN BEDEL ÖDEMESIN
Isçinin bedel ödedigi yerde milletvekili neden bedel ödemesin. Bu ülkede insan dramlari yasaniyor. Yeteri kadar anlatilmiyor.
 
SIZE BIR YÜZBASININ HIKAYESINI ANLATACAGIM
Size bir yüzbasinin hikayesini anlatacagim. 6 yil önce emniyete bir ihbar geliyor. Ihbarin konusu su TSK ile baglantili bir çete fuhus ve casusluk suçu isliyor. Casusluk o ara revaçta olan bir suç. 2 yil sorusturma yapiliyor 9'u muvazzaf 51 kisi gözaltina aliniyor. Dava açilana kadar 350 kisi gözaltina aliniyor. 2 yildan sonra savci iddianamesini hazirliyor. Saniklar hakkinda 2 yilla ömür boyu hapis arasinda cezalar istiyor. Tek delil var dijital veriler. Hukuka göre zaten delil degil ama olsun mahkeme benim emrimde diyor. HAvuz medyasi çarsaf çarsaf yayinladi. Bu davada yargilananlardan birisi de Ersel Ezel. Yüzbasi Ersel Erel.
O yüzbasi geçtigimiz haftalarda Güneydogu’da mücadele ederken agir yaralaniyor. Ambulans uçakla Ankara’ya sevk edilirken esi ve çocugunun da ambulans uçakla Ankara’ya getirilmesini istiyor ama izin vermiyorlar. Davutoglu da çikmis ben sehit yakinlarina kurayla is verecegim diyor. Simdi kalkmis 23 Nisan’i kutlamayalim diyorlar. Hani bu Meclis kurucu Meclis’ti. Yolsuzluk dosyalarini kapatanlar terfi ettirildi, davalari açanlar görevden alindi.
 
DAVUTOGLU’NA AÇIK ÇAGRI
Bu Avrupa’nin kabul ettigi Türkiye ilerleme raporunda var. Demokrasi için mücadele ediyoruz sürekli özgürlüklerin kisitlandigi bir ülke haline geliyoruz. Sayin Davutoglu sana açik çagrim, gelin yasalari birlikte yapalim. Artik ulusüstü kuruluslar bizi elestirmesin. Medya özgürlügü yok demesinler. Açik çek veriyorum Davutoglu! Hukukun üstünlügünü savunuyorsan kapimiz açik gel sonuna kadar yapacagim.
Az önce bir haber geldi.3. köprü ile ilgili olarak Cumhurbaskani bunlara ayrica ikramiye ver demisti. Patron da merak etmeyin dedi. Ama simdi isçiler paramizi alamiyoruz diyor. Kim söz verdiyse git ondan al demis. Çok kolay Erdogan Bilal oglana diyecek o da anlamadim babacigim diyecek. Sonra oglum istifledigin paradan al ver diyecek.
 
SEN VALI DEGIL MISIN?
Karaman’da yasanan olaylardan dolayi en büyük üzüntüyü Karaman’da yasayan insanlar. Siz anliniz dik yasayin. Bu ülke Karaman’i da üniversiteyi de çok iyi biliyor. Karaman bu ülkenin gururudur. Bizim sikayetimiz Karamanli çocuklara yaptigi zulümdür. Aile Bakani çocuklari aileleri savunmuyor Ensar’i savunuyor ‘Bir kereden bir sey olmaz’ diyor. Vali benim o yurtlardan haberim yok diyor. Ismail Saymaz isimli gazeteci çok önemli bir belgeyi ortaya çikardi. Ögrenci ihtiyaçlari için kullanilmak üzere ihtiyaç duyulan malzemeler için para verin bize diyor. Karar söyle: Vakfin yurtlarinda fakir fukara çocuklari barindigi için 25 bin TL para veriliyor. Vali diyordu ki benim haberim yok. Sen Vali degil misin, degilsen niye o koltukta oturuyorsun.
 
CHP PARTI KURULTAYINDAKI DOKUNULMAZLIK IFADELERI
Hirsizlarin TBMM’de yeri yoktur diyoruz. Bu kadar açik bu kadar net. Bize teklif getirdiler biz de 3 tekliften bulunduk. Gelin 83. maddeyi yeniden yazalim dedik. Buna hayir dediler. Kirli diyenlerin bize evet demeleri mümkün degil. Geçici madde yapalim diyorlar. Sadece bu döneme ait olan dosyalar olabilir, onlarin dokunulmazligi mi devam edecek? Asil yolsuzlugu bakanlar yapiyor ya. Gel onlarin da dokunulmazligini kaldiralim dedik olmaz dediler.
Bütün vatandaslarim gayet iyi bilsin Ahmet Davutoglu’nun dokunulmazligi devam edecek, sen namuslu adamsan niye kendi dokunulmazligimi kaldirmiyorsun? Senin niye dokunulmazligin kalkmiyor? Çik ben de dokunulmazligimi kaldiriyorum de.
Binali Yidirim, havuz medyasinin kasasini yöneten adam. Milyon Ali’nin dokunulmazligi aynen devam edecek. Riza Sarraf’in önüne yatan diyen adam Muammer Güler’in de dokunulmazligi aynen devam edecek. 10 seferde 10 milyon dolar rüsvet almisti. Kul hakki yiyenlerden hesap soracaksan gel kardesim. Sen gidip de Riza Sarraf’in önüne yatmis adami koruma! 700 milyarlik saat vardi; Zafer Çaglayan 28 seferde 52 milyon dolar rüsvet aldi. 52 milyon dolar rüsvet alan adamin önüne yatacak misin yatmayacak misin?
Bakara makara deyip Kur’an’la dalga geçen ayakkabi kutusunda milyonlari götüren adamin önüne yatacak misin yatmayacak misin?
Davutoglu neden korkuyor; o da biliyor ki dokunulmazligi kalkarsa terör örgütlerine yardim ve yatakliktan o d yargilanabilir. Davutoglu da abisi de terör örgütlerine yardim ve yataklik yapmislardir. Baskalarina gelince kaldiralim beyefendi, siz? Benim görevim hirsizlarin önüne yatmaktir efendim diyor.
 
DEMOKRASI MÜCADELESI VEREN HER CHP’LI HAPSE GIRMEYI GÖZE ALMALI
Her seye ragmen kürsü dokunulmazligi hariç tüm dokunulmazligin kaldirilmasini istiyoruz. Akademisyenler hapse giriyorsa, gazeteciler hapse giriyorsa, genelkurmay baskani hapse giriyorsa demokrasi mücadelesi veren her CHP’li hapse girmeye hazir olmali. Ben oturacagim Meclis’te gazeteciler hapse girecek, ben ziyarete gidecegim. Yetmez arkadaslar. Bu mücadele ekmek kavgasidir ekmek. Türkiye bir darbe dönemi yasiyor.
 



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu