Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Adeta millete siktiniz sizi kiniyorum!

Adeta millete siktiniz sizi kiniyorum!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Içisleri Bakanligi bütçesi ele alinmadan hemen önce olaylar oldu

Içisleri Bakanligi’nin Meclis komisyonundaki bütçe görüsmelerinde bir ilk yasandi. CHP’li Mevlüt Aslanoglu protesto için salonda üzerine ‘biber gazi’ yazdigi deodoranti sikti, Süleyman Çelebi de pankart açti. Ak Partili vekiller de CHP’lilerin üzerine pet sise firlatti. CHP’li Müslüm Sari “Salona bir torba içinde gerçek ve sahte biber gazi getirmistik ama karismis” dedi.

CHP’li vekiller Içisleri Bakanligi’nin bütçesinin görüsülecegi komisyonda biber gazi sikti. Eylemden salona gecikmeli gelen Bakan Sahin etkilenmedi. Komisyon baskani CHP’lilere “Bir anlamda millete sikilmis olan biber gazidir. Siddetle kiniyorum” diye tepki gösterdi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Içisleri Bakanligi’nin 2013 yili bütçe görüsmelerine verilen arada Mevlüt Arslanoglu öncülügündeki CHP milletvekilleri salona çok sayida biber gazi, gaz maskesi, aci biber ve limon getirdi. Arslanoglu daha sonra bir kisminin içinde parfüm oldugu iddia edilen ancak üzerinde “bibergazi” yazan kutulari milletvekillerine dagitirken, CHP’li Süleyman Çelebi ve Musa Çam yüzlerine gaz maskesi takarak üzerinde, “Ögrencinin, ögretmenin, isçinin, memurun, emekçinin, emeklinin resmi içecegi: biber gazi. Limonlu tüketiniz” yazan dövizler açti.

Vekillere biber gazi!
video için tiklayin


“Organik” deyip siktilar

AK Partili bazi milletvekillerinin bu sirada oturduklari siradan “Rezillik”, “Çocukça egleniyorlar” diye laf attigi duyuldu. AK Partililer ile CHP’liler arasinda sözlü atisma yasanirken, CHP’li Müslim Sari “Organik bunlar” diyerek, maskeli Çelebi ve Çam’a dogru biber gazisini sikti. Gazin sikilmasiyla birlikte, CHP ve MHP siralarinda oturan tüm milletvekilleri, olayi takip eden muhabirlerle muhalefet siralarina yakin oturan bürokratlar öksürük krizine girdi.

AK Parti’liler inanmadi

Komiyon Baskanvekili AK Parti’li Süreyya Sadi Bilgiç salonun camlarini açtirirken, Arslanoglu da yaninda getirdigi limonlari gazdan etkilenenlere dagitti. Gazin etkili oldugu bölgeden kaçip salonun karsi bölümündeki AK Parti siralarina yönelen gazetecilere iktidar milletvekilleri, “Siz de mi sova destek veriyorsunuz. Içinde parfüm var o tüplerin. Numaradan öksürmeyin” diye tepki gösterdi. Gazetecilerin, “Birazdan gaz yayilinca gerçekten öksürdügümüzü anlarsiniz” yanitini vermelerinden kisa süre sonra gaz yayilinca AK Partili milletvekilleri de öksürmeye basladi.

Bilgiç yatistirdi

CHP’li Arslanoglu’nun bu sirada Baskanlik Divani kürsüsünden olaylari izleyen AK Partili bazi vekillere dogru gaz püskürtmesi, tansiyonu yükseltti. AK Partililer ayaga firlayarak, “Ayip ya. Çocuklari geçtiniz. Bu ne rezillik. Sagligimizla oynamayin” diyerek bagirmaya baslayinca Komisyon Baskanvekili Bilgiç, AK Partilileri sakin olmalari için uyardi. AK Partililer yasananlari görüntüleyen kameramanlara da tepki gösterdi, “Gelmeyin bunlarin gazina. Geçin yerinize” diye bagirdi. Salonda öksürük nöbeti sürerken, AK Partili Ekrem Çelebi Cumhuriyet Bayrami’nda Ulus’ta burnu kirilan Ankara Emniyet Müdür Yardimcisi’nin fotografini göstererek, “Burada bütçe görüsülüyor, biber gazinin yeri degil“ diyerek CHP’lilere tepki gösterdi.

AK Partili Mehmet Sükrü Erdinç, rahatsiz oldugunu belirterek, CHP’lilere, “Benim alerjim var sikip durmayin. Beni rahatsiz etmeye ne hakkiniz var. Ayip” diye bagirdi. Ama Aslanoglu, gazi yeniden Erdinçe’e sikarak karsilik verdi.

Sizin gazinizdan etkilenmemek için

Bakan Sahin’in milletvekilleriyle tokalasmasi sirasinda yüzünde gaz maskesi takili olan CHP’li Süleyman Çelebi, “Sizin gazinizdan etkilenmemek için tedbirimizi aldik” dedi. Bakan Sahin ise, “Görüyorum görüyorum, çok iyi” diye karsilik verdi. Sahin’in yerine geçmesinin ardindan bütçe görüsmeleri basladi. Bakan Sahin’in sunumunun ardindan Komisyon Baskani Lütfü Elvan, “Bir milletvekilimiz tarafindan biber gazi sikilmasi çok ayip bir husustur. Meclis tarihinde ilk kez bir komisyonda biber gazi sikilmistir, bunu siddetle kiniyorum. Bir anlamda millete sikilmis olan biber gazidir” diyerek, CHP’nin tavrini elestirdi.

Sahin’e parfüm

CHP’lilerin gaz sikmayi durdurmalarinin ardindan salona gelen Içisleri Bakani Sahin, önce komisyon divani üyeleriyle, ardindan da tüm milletvekilleriyle tokalasti. Eylemin öncülügünü yapan Arslanoglu’nun, Sahin ile tokalastiktan sonra arkasindan gaz püskürttügü görülürken, CHP’li vekil daha sonra gazetecilerin sorulari üzerine Bakan’a siktigi sisenin içinde biber gazi degil, parfüm oldugunu söyledi. Bakan’in Arslanoglu’nun bu hareketine karsi hiç öksürmemesi ve gazdan etkilenme belirtisi göstermemesi de Sahin’e sikilanin parfüm oldugu seklinde yorumlandi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli