Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Adiyaman Valisi`ne tepki: Iktidarin degil herkesin memuru olun

Adiyaman Valisi`ne tepki: Iktidarin degil herkesin memuru olun

Valisi Mahmut Demirtas`in Kömür Beldesi Belediye Baskani Hüseyin Yuka`yi makamindan kovmasini kinayan DGD ve Adiyaman dernekleri, "Memurlarin, herkesi esit görerek hizmet yapmalari ve mevcut iktidarlarin memuru degil, herkesin memuru olmalarini talep ediy

 Adiyaman Valisi`ne tepki: Iktidarin degil herkesin memuru olun

Valisi Mahmut Demirtas`in Kömür Beldesi Belediye Baskani Hüseyin Yuka`yi makamindan kovmasini kinayan DGD ve Adiyaman dernekleri, "Memurlarin, herkesi esit görerek hizmet yapmalari ve mevcut iktidarlarin memuru degil, herkesin memuru olmalarini talep ediyoruz" dedi.

Dogu Güneydogu Dernekler Platformu (DGD) ve Adiyaman Dernekleri, Adiyaman Valisi Mahmut Demirtas`in, Adiyaman`in Kömür Beldesi Belediye Baskani Hüseyin Yuka`yi valilik makamindan kovmasi ile ilgili IHD Istanbul Subesi`nde basin toplantisi düzenledi.

Olaya iliskin ortak metni okuyan Adiyaman Dernekleri Baskani Mehmet Deniz, Kömür Belediye Baskani Hüseyin Yuka`nin faaliyette olan Mermer Ocaklari nedeniyle yollarin çöktügü, bozuldugu, içme sularinin kullanilmaz hale geldigini söylemek üzere Adiyaman Valisi Mahmut Demirtas ile görüsmeye gittigini ancak kovuldugunu dile getirdi. Deniz, "Türkiye`de yerel yönetimler ile ilgili anti-demokratik yasalar mevcut iken böyle durumlarin yasanmasi normal. Çünkü atanmis olan vali, kaymakam, emniyet müdürü, garnizon komutanlari, seçilmis olan milletvekilleri, belediye baskanlari, il meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar, hüküm ve emir veriyor. Kürdistan cografyasina atanmis olan memurla hep seçilmislerden kendilerini üstün görüp çogu kez halkin gözleri önünde azarlanip küçük düsürülmüslerdir" diye konustu.

Yasanan durumu kinayan Deniz, "Memurlarin, herkesi esit görerek hizmet yapmalari ve mevcut iktidarlarin memuru degil, herkesin memuru olmalarini talep ediyoruz" dedi. `Yerele genis yetki` çagrisi Deniz, milletvekillerine, bir an önce Avrupa Yerel Özerklik Sarti ile üzerine konulan çekincenin Meclis Genel Kurulu`ndan kaldirilarak, yerel yönetimlerin; seçilenlerin daha genis yetkilerle donatilmalarini saglamasi konusunda çagri yapti. 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli