Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Afet Riski Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkinda Kanun Kapsaminda Açik Arttirma Usulü Ile Satis Ilani Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü

Afet Riski Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkinda Kanun Kapsaminda Açik Arttirma Usulü Ile Satis Ilani  Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü

Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü 6306 sayili Kanun Kapsaminda Açik Arttirma Usulü Satis Ilanidir.

Esenler Ilçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, 4 pafta, – ada, 3219 parsel sayili tasinmazda 6306 sayili Kanun’un Uygulama Yönetmeligi’nin 15 ve 15/A maddeleri geregi 2/3 çogunluk ile alinan karar dogrultusunda yapilan Insaat Sözlesmesini kabul etmeyen malikler Türabi BULAT ve Ümmühan ERBASI’ya ait arsa paylarinin açik arttirma usulü ile satis oturumu 27/10/2021 Çarsamba günü saat: 10.00’da yapilmis olup ihaleye alici olarak 2/3 çogunlugu saglayan maliklerden katilim olmasina ve adi geçen maliklerin hisseleri için teklif verilmesine ragmen, teklifte bulunan maliklerin verilen süreler içerisinde satis bedellerini, arsa paylari satilacak malikler adina Müdürlügümüzce açtirilmis hesaplara yatirmamalari nedeni ile söz konusu hisselerin satisi yapilamamistir.

21/06/2019 tarihli ve 30808 sayili Resmi Gazetede “6306 sayili Kanunun Uygulama Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik” yayinlanmis olup söz konusu Yönetmeligin 15/A maddesinin 11. Fikrasi “Yapilan ilk satista anlasma saglayan paydaslara satis gerçeklestirilemedigi takdirde, anlasma saglayan paydaslara veya anlasma saglayan paydaslarin karari ile yapilan anlasmaya uyularak islem yapilmasini kabul etmek sartiyla üçüncü sahislara satis yapilincaya kadar satis islemi tekrarlanir.” seklinde degistirilmistir. Bu kapsamda satis oturumuna üçte iki çogunlukla alinan karara katilan paydaslar ile birlikte katilmak isteyen üçüncü sahislarin; Rayiç bedelin yüzde onu (%10) oraninda nakit teminati Mali Hizmetler Müdürlügü veznelerine yatirmalari ve makbuzu ihale saatine kadar Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Ofisi’ne teslim etmeleri, Uygulama Yönetmeliginin 13. Fikrasinda geçen “…satistan önce üçte iki çogunluk ile alinan karari kabul edeceklerini ve üçte iki çogunluk ile alinan karar dogrultusunda yapilan sözlesmeyi ve yapilacak uygulamanin gerektirdigi diger belgeleri imzalayacaklarini yazili olarak beyan etmeleri…” hükmüne istinaden uygulamanin gerektirdigi belgeleri imzalayacaklarini yazili beyan eden dilekçeyi Esenler Belediyesi Kentsel Dönüsüm Müdürlügü’ne gönderilmek üzere Belediyemiz Yazi Isleri Müdürlügü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Baskanlik Bedel Tespit Komisyonumuz tarafindan belirlenen arsanin yaklasik m² degeri 10.500, 00 TL (OnbinBesyüz TürkLirasi) olup; pay satisi yapilacak olan TÜRABI BULAT isimli malikin, 8/120 hisse payinin(17,50 m²) tahmin edilen tutari 183.750,00 TL (YüzseksenüçbinYediyüzelli TürkLirasi),ÜMMÜHAN ERBASI isimli malikin, 1/6 hisse payinin(43,75 m²) tahmin edilen tutari 459.375,00 TL (DörtyüzellidokuzbinÜçyüzyetmisbes TürkLirasi) dir.

Ihale Tarihi: 23/02/2022 Saat: 10.00

Ihale Yeri : Esenler Belediyesi Baskanligi/Hizmet Binasi -1. Kat Encümen/Ihale Odasi (Birlik Mah. Mehmet Akif Inan Cad. No: 6-8 Esenler/ISTANBUL)

DETAYLAR IÇIN TIKLAYINIZ. 



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı