Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Afife`de protesto rüzgârlari

Afife`de protesto rüzgârlari

16. Yapi Kredi Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Antalya TV Ödülleri`nde oldugu gibi, Sehir Tiyatrolari yine gecenin öncelikli gündem maddesiydi...

Bu yil 16’ncisi düzenlenen Yapi Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, önceki gece Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklesen törenle sahiplerini buldu. Geceye sunucu Korhan Abay’in attigi takla, muhafazakâr belediye bürokrati tiplemesi yapan Müjdat Gezen ve Sehir Tiyatrolari protestosu damga vurdu.
Ödül töreninin açilisini tiyatro sanatçisi Haldun Dormen yapti. Dormen konusmasinda her hafta perde açan 300’e yakin tiyatro oldugunu belirtip, “Bizlere sert davranan siyasetçilere, Atatürk’ün ‘Efendiler! Bakan, basbakan hatta cumhurbaskani olabilirsiniz. Ancak sanatçi olamazsiniz’ sözünü hatirlatmak istiyorum” dedi. Dormen’in ardindan sahneye gelen gecenin sunucusu Korhan Abay ise sözlerine, Içisleri Bakani Idris Naim Sahin’e atifta bulunarak basladi. “Nereden bilecegim bu gece mutlu oldugunuzu, bir kisi bile takla atmadi” diyen Abay, “Ben Afife Ödülleri Töreni’nde oldugum için gerçekten mutluyum” dedi ve salondaki herkesi sasirtan bir hareketle takla atti. Gecenin en akilda kalici sahnelerinden bir digeri ise Müjdat Gezen’in Muhsin Ertugrul Özel Ödülü’nü Nedret Güvenç’e takdim etmek üzere sahneye çikmasiyla yasandi. Muhafazakâr belediye bürokrati tiplemesiyle çikan Gezen, tokalasmak için elini uzatan Nedret Güvenç’le tokalasmadi, elini gögsüne götürerek tesekkür etti. Canlandirmanin ardindan, “Ben 20 yillik temizlik görevlisiyken simdi yönetim katina çiktim” diyerek Sehir Tiyatrolari’ndaki yönetmelik degisikligini protesto eden Gezen alkislandi.
IBB’nin sekiz kategoride ödül kazandigi gecede, yilin en basarili prodüksiyon ödülü DOT Tiyatrosu’nun kapali gise oynayan oyunu ‘Süpernova’ya verildi. Ödülü almak üzere sahneye çikan DOT Tiyatro’nun kurucusu Murat Daltaban, tesekkür konusmasinda “Biz serseriler hikâyeler anlatiriz hem de güzel ve tatli hikâyeler… Bu günlerin de hikâyeleri anlatilacak. Sanat uzun, hayat kisa” ifadelerini kullandi.

Ödüllerin tam listesi
Kadin oyuncu: Esra Bezen Bilgin-Önce Bir Bosluk Oldu Kalp Gidince Ama Simdi Iyi (Talimhane Tiyatrosu)
Yilin prodüksiyonu: Süpernova (DOT)
Yönetmen: Cem Emüler-Yanik (IDT)
Erkek oyuncu: Mert Turak-Atesli Sabir (IST)
Komedi/müzikal kadin oyuncu: Tülay Günal-Ben Bertolt Brecht (Dostlar Tiyatrosu)
Komedi/müzikal erkek oyuncu: Çaglar Çorumlu-Sark Disçisi (IST)
Yardimci kadin oyuncu: Nergis Çorakçi-Kargasa (IST)
Yardimci erkek oyuncu: Ali Sürmeli-Antigone (IDT)
Komedi/Müzikal yardimci kadin: Sevinç Erbulak-Sark Disçisi (IST)
Komedi/Müzikal yardimci erkek: Selçuk Borak-Sark Disçisi (IST)
Sahne tasarimcisi: Atesli Sabir- Baris Dinçel (IST)
Yilin genç kusak sanatçisi: Nebi XBirgi-Sidikli Kasabasi Müzikali (Istanbul Devlet Tiy.)
Müzik: Külhanbeyi Müzikali-Can Atilla (Bakirköy Belediye Tiy.)
Giysi tasarimcisi: Sark Disçisi-Tomris Kuzu (IST) 
Isik tasarimcisi: Kargasa-Abdul Mounem Amayri/Murat Selçuk, (IST)
Yapi Kredi Özel Ödülü: Turan Oflazoglu
Cevat Fehmi Baskut Özel Ödülü: Ülkü Ayvaz 
Muhsin Ertugrul Özel Ödülü: Nedret Güvenç



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı