Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

`Agaoglu yalan söylüyor`

`Agaoglu yalan söylüyor`

Orman Bakanligi, son günlerde Ali Agaoglu`na ait Agaoglu Grubu`nun Maslak`ta gerçeklestirecegi Maslak 1453 konut proje alaninin Fatih Ormani`na komsu

Orman Bakanligi, son günlerde Ali Agaoglu`na ait Agaoglu Grubu`nun Maslak`ta gerçeklestirecegi Maslak 1453 konut proje alaninin Fatih Ormani`na komsu oldugu ve ormanin kullanim haklarinin grubun elinde bulundurduguna yönelik iddialari yalanladi. Bakanlik, tartismalara yol açan reklam filminin gerçekten Fatih Ormani sinirlari içinde çekilmesine iliskin bir müsaade de bulunmadigini bildirdi.

Orman ve Su Isleri Bakanligi, Agaoglu Insaat  firmasinin Fatih Ormani içine insaat yapacagi yönündeki tartismalarla ilgili yazili açiklama yapti. Son günlerde bazi basin organlarinda Istanbul Fatih Ormani’nin Agaoglu Grubu’na konut projesi amaçli tahsis edildigine iliskin haberlerin yer aldigini hatirlatan Bakanlik, “Söz konusu grup tarafindan yapilacak olan insaat projesi, Fatih Ormani sinirlari disinda yer almaktadir. Fatih Ormani’ndan herhangi bir tahsis söz konusu degildir” dedi. 

Ayrica projenin tanitim filminin Bakanligin sorumluluk alaninda yer alan Fatih Ormani sinirlari içinde çekilmesine dair Orman Bakanligi’ndan alinmis bir müsaade bulunmadigi belirtilen açiklamada söyle denildi:
“Projenin web sitesinde proje alaninin kuzeyden Fatih Ormani’na komsu oldugu ve ormanin kullanim haklarinin grubun elinde bulunduruldugu ifadelerine yer verilmistir. Gerçegi yansitmayan bu iddia, kamuoyunu ve vatandaslarimizi yaniltmakta ve ayrica Bakanligimizin adi ticari maksat ile hukuksuz bir sekilde kullanilmaktadir. Bu tür yanlis beyanlara itibar edilmemesi hususu basinin ve kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı