Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Agar bir ayda halletmis!

Agar bir ayda halletmis!

Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk hakkindaki davada ortaya çikan Izmir`deki altin madeni konusu, eski Bakan Mehmet Agar tarafindan bir ayda çözülmüs.

Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk hakkindaki davada ortaya çikan Izmir’deki altin madeni konusu, eski Bakan Mehmet Agar tarafindan bir ayda çözülmüs.

Metro Turizmin sahibi Galip Öztürk hakkinda açilan davada ortaya çikan Izmir’deki altin madeni konusu, Içisleri eski Bakani Mehmet Agar tarafindan çözüldü. Galip Öztürk, 6 Kasim 2010’da madene ruhsat için Agar’dan ricada bulundu. Agar ‘’Izmir Valisi ile konusurun’’ dedi ve 3 Aralik 2010’da da madene ruhsat çikti. 



Öztürk ile ilgili iddianamede 6 Kasim 2010’da yapilan bir telefon konusmasi dikkat çekti. Öztürk bu konusmada Agar’a ‘’ Benim bir ricam var, bu Izmir Valimizle ilgili senin çok iyi bir dostunmus. Bir ruhsatimiz var orada. Altintepede bizim bir madenimiz var, herseyi bitirdik imzada, bir tek patronun seyi geçer dediler’’ dedi. Mehmet Agar da ‘Pazartesi bir konusayim ben kendisiyle’’ cevabini verdi.

BIR AY SONRA TAMAM

Bu konusmadan bir ay sonra sehre bei kilometre uzaklikta olan ve Izmir Karsiyaka Sancakli Köyü Altintepe mevkiinde bulunan altin madeni için Metro Altin Isletmeciligi A.S’ye, Izmir Il Özel Idaresince, 3 Aralik 2010’da ‘’2`nci sinif isyeri açma ve çalisma ruhsati’’ verildi.

Izmir`in Karsiyaka ilçesi Yamanlar Dagi etekleri Arapdagi bölgesi Altintepe mevkiindeki altin madeni isletmesi ‘’Dogaya ve insan sagligina zarari oldugu’’ gerekçesiyle tartisma konusu da yapilmisti. Karsiyaka Belediye Baskani Cevat Durak ve Büyüksehir Belediye Baskani Aziz Kocaoglu altin madenine karsi çikmisti.

Ancak Valilige bagli olan Il Özel Idaresi, ‘’Metro A. S. tarafindan isletilecek altin-gümüs yeralti maden ocagi ocaginin ruhsat dosyasindaki bilgi ve belgelerin tam oldugu tespit edilmis olup, Idaremiz tarafindan 3 Aralik 2010 tarihinde 2`nci sinif isyeri açma ve çalisma ruhsati tanzim edilmistir` diyerek onay verdi. Ruhsatin Mehmet Agar ile Galip Öztürk arasindaki telefon konusmasindan bir ay sonra verilmesi de dikkat çekti. (Gazeteport)



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli