Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

AGD Diyarbakir`in Fethini Kutladi

AGD Diyarbakir`in Fethini Kutladi

Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) Diyarbakir`in fethinin 1376. Yil dönümünü kutlama etkinliklerini günün tamamina yayarak büyük bir çoskuyla kutladi.

AGD Diyarbakir’in Fethini Kutladi

Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) Diyarbakir’in fethinin 1376. Yil dönümünü kutlama etkinliklerini günün tamamina yayarak büyük bir çoskuyla kutladi.

Anadolu Gençlik Dernegi 02 Mayis 2015 Cumartesi sabahi Dicle Üniversitesi Teknokent’te yapilan Mayis Ayi Sube ve Bölge toplantisiyla basladi. Fetih kutlamalari için Diyarbakir’a gelen 81 sube ve 30 bölge baskani Mayis ayi aylik divan toplantisini gerçeklestirdi.

Anadolu Gençlik Dernegi ögleden sonra Diyarbakir’da mukim olan Kanaat Önderleri, Meleler ve Islam Alimleriyle istisare toplantisi düzenledi. Karsilikli istisareler ile gerçeklesen toplanti yerel basin, medya kuruluslari, ulusal ajanslar ve gazeteler tarafindan takib edildi.

Sevgi ve Kardeslik Yürüyüsü

Diyarbakir’in fethi programi, Ulu Camii’nde kilinan ikindi namazinin ardindan 27 Sehit Sahabenin kabrinin bulundugu Hz. Süleyman Camii’ne dogru binlerce kisinin katilimiyla Sevgi ve Kardeslik Yürüyüsü tekbirler ve salavatlar esliginde gerçeklestirildi.

Hz. Süleyman Camiinde bir araya gelen binlerce kisi, okunan Kur’an-i Kerim’in ardindan Anadolu Gençlik Dernegi Genel Baskani Salih Turhan’in Diyarbakir’in Fethinin önemi ve Sehit olan Sahabeler hakkinda verdigi bilgilere ek olarak “Baris, Huzur, Sevgi ve Kardeslik” içerikli konusmasini dinledi. Diyarbakir halkinin ve esnafinin büyük ilgisini çeken Sevgi ve Kardeslik yürüyüsü yapilan dualarin ardindan Diyarbakir’in en büyük kapali spor salonuna geçildi.

Seyrantepe Kapali Spor Salonunda gerçeklesen Diyarbakir’in Fethi programinin açilisi Dünya Kur’an-i Kerim okuma birincisi Hafiz Ahmed Ebul Kasimi’nin Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi. Programin açilis konusmasini AGD Diyarbakir sube baskani Abdurrahman Ergin tarafindan gerçeklestirildi.

AGD Genel Baskani Salih Turhan konusmasinda;  Allah’in kutlu elçilerine ve Efendimiz (s.a.v)’in her biri gökteki bir yildizi gibi olan mübarek arkadaslarina ev sahipligi yapan Diyarbakir, elbette bu cografyada maneviyatin bassehridir. Son 3 yildir gerçeklestirdigimiz Diyarbakir’in fethi programlariyla artik Diyarbakirimizi Sahabelerin ve ecdadimizin meftun oldugu yer olarakta gündeme getirme noktasinda Allah’a hamd olsun önemli bir adim atilmis oldu.

Turhan konusmasinin devaminda; Diyarbakir fethedildigi tarihten itibaren Islam’in bu topraklardaki kalesi olmustur. Fetihle birlikte Medine’den Mekke’ye, Mekke’den Kudüs’e tasinan Kelime-i Tevhid sancagi Kudüs’ten Diyarbakir’a tasinarak, Diyarbakir Islanim kalesi olmustur. Diyarbakir’in fethi, Anadolu’nun islamlasmasi, Istanbul’un alinmasi ve Islam’in Avrupa’ya tasinmasi yolunda çok önemli bir hamledir. Seklinde konustu. 

Son olarak Saadet Partisi Yüksek Istisare Kurulu Baskani Oguzhan Asiltürk bir konusma gerçeklestirdi. Asiltürk konusmasinda; Islam ilimdir. Ilimsiz Müslüman olmaz. Heyecanimiz eger ilimsiz kalirsa bu siddete döner. Ilmimiz heyacanimizla birlikte bize eslik etmelidir. Bazilari zaferlerin sadece kiliçla kazanildigini zanneder halbuki asil zafer insanlara adaletle davranip onlarin kalplerini kazanmaktir. Dedi.

Asiltürk konusmasinin devaminda Hakki üstün tutmaliyiz.Maneviyat bizim için esas alinmasi gereken temel ilkedir. Dünyaci degiliz. Çünkü ebedi olmadigimizi biliyoruz. Gerçek hak anlayisina göre hak dört sebepten dogar,

1-      Allah’in bütün insanlara verdigi haklardir ve bu haklar dogustan kazanilir.

2-      Emekten dogan haklar

3-      Karsilikli yapilan sözlesmeden dogan haklar

4-      Adaletten dogan haklardir.

Konusmalarin ardindan ezgileriyle Ömer Karaoglu ve Yusuf Can salonu çosturdu. Muhtesem bir Kum gösterimi yapilmasinin ardindan Diyarbakir’in Fethi canlandirilma tiyatrosu gerçeklestirildi. Anadolu Gençlik Dernegi üyelerinin gerçeklestirdigi tiyatro ilgiyle ve çoskuyla  izlenerek katilimcilarin takdirini kazandi.

Gecenin sonunda Dünya Kur’an-i Kerim okuma birincisi Güney Afrikali Hafiz Abdurrahman Sadien’in okudugu Kuran-i Kerim  tilavetinin ardindan umre çekisiyle program sona erdi. Program saatler 00:00’a devam etmesine ragmen salon son ana kadar hinca hinç dolu kaldigi dikkatlerden kaçmadi.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli