Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

AGD Esenlerden Dua ve Giyabi Cenaze Namazi

AGD Esenlerden Dua ve Giyabi Cenaze Namazi

Anadolu Gençlik Dernegi Esenler düzenledigi eylemle, Misir ve Suriye`de yasanan katliamlari protesto etti. Cuma namazi çikisinda Esenler Merkez camisinde basin açiklamasi yapilirken Misir ve Suriye`de yasanan katliamlarin sorumlulari kinandi.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

AGD Esenlerden Dua ve Giyabi Cenaze Namazi

Anadolu Gençlik Dernegi Esenler düzenledigi eylemle, Misir ve Suriye’de yasanan katliamlari protesto etti. Cuma namazi çikisinda Esenler Merkez camisinde basin açiklamasi yapilirken Misir ve Suriye’de yasanan katliamlarin sorumlulari kinandi.

Misir’in seçilmis ilk Cumhurbaskani Muhammed Mursi’ye yönelik yapilan darbeye ve buna karsi direnen halka katliam yapan Misir ordusu ayrica buna destek olan ABD, Israil ile AB ülkeleri protesto edildi. Iki aydir devam eden olaylarda, Misir’da 5 bin masum kisi öldürüldü. 10 binden fazla kisi de yaralandi. Öte yandan geçtigimiz gün Suriye’de aralarinda çocuk ve kadinlarin da bulundugu bin 360 kisi sârin gaziyla bogularak öldü. Son günlerde yasanan bu katliamlarin durmasi için genis bir kamuoyu olusturan Anadolu Gençlik Dernegi, Esenler subesi Cuma namazi çikisinda protesto eylemi düzenledi. 



Anadolu Gençlik Dernegi Esenler subesi, Esenler Sivil Dayanisma Platformu ve Esdef düzenlenen protesto ve giyabi cenaze namazinin ardindan yapilan basin açiklamasinda su ifadelere yer verildi.

KATLIAMIN ARKASINDA ISRAIL VAR
Islam ülkelerinde yasayan Müslümanlar siddet, zulüm, kan ve gözyasina mahkum hale getirilmistir. Misir’da irkçi emperyalizmin destegi ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler, Adeviyye Meydani’nda, Nahda Meydani’nda, Ramses Meydani’nda ve Misir’in diger bölgelerinde Müslüman kardeslerimizi sehit etmektedir. Yasli, kadin, çocuk demeden büyük bir katliam yapmaktadirlar. Darbe yönetimi keskin nisancilari kullanarak binlerce kardesimizi sehit ederken on binlerce insani da yaralamistir. En basindan itibaren bu darbe süreci karsisinda Bati’nin ikiyüzlülügü ve çifte standartçiligi gün gibi asikâr olmustur. Biz inaniyoruz ki bu yasanan süreçte ABD, AB ve Israil’in destegi olmasaydi, Misir’da ne darbe gerçeklesirdi ne de bu katliamlar yasanirdi. Tüm bu yasananlar karsisinda sessiz kalamayiz.



SURIYE’DEKI KATLIAMI KINIYORUZ
Suriye’de karsilastigimiz durum içler acisidir. Büyük katliam, kiyim yapilmistir. Masum insanlar katledilmistir. Bunu tüm siddetimizle kiniyoruz, lanetliyoruz. Irak’ta patlayan bombalar da ayni merkezin kontrolündedir. Islam dünyasinda dökülen kanin arkasindaki tek gerekçe, terörist Israil’in bölgedeki varligini teminat altina alinmasidir. Misir’daki katliamlar da Büyük Ortadogu Projesi’nin isletilmesidir.

DEMOKRASI MASKESI DÜSTÜ
Basta ABD ve AB tarafindan her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümleri sadece ve sadece bir kandirmacadir. Bati’nin tek derdi çikarlarini ve imtiyazlarini garantiye almaktir. Irkçi emperyalizm çikari varsa demokrat olur, çikari varsa kraldan yana olur, çikari varsa askeri yönetimden yana olur. Sözde yeryüzü haklarinin temel hak ve özgürlüklerini garanti altina almak kurulan BM de Bati’nin kirli çikar iliskilerini isletmekten öteye bir görev icra etmemistir. Misir’da yasanilan süreç, Bati’nin demokrasi maskesini bir kez daha düsürmüstür.

ÇÖZÜM ISLAM BIRLIGI
Tek çözüm ve tek çare Islam Birligi’dir. Ancak o zaman hangi dinden, hangi irktan ve hangi renkten olursa olsun tüm insanlarin temel hak ve özgürlükleri teminat altina alinabilir. Aksi halde irkçi emperyalizm bölgede, taseronlu ya da taseronsuz kan akitmaya devam edecektir. 

YA RABBI!.. ÂMIN…
Ya Rabbi! Misir’da, Suriye’de, Gazze’de, Filistin’de, Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de, Myanmar’da, Banglades’te, Dogu Türkistan’da ve diger bölgelerdeki mazlum ve masum kardeslerimize yardim eyle. Onlari zalimlerden ve zulüm sistemlerinden kurtarabilecek bir iradeyi ortaya koyabilmeyi bizlere nasip eyle! Zalimleri kahreyle! Sehitlerimizin hürmetine, Islam ümmetine rahmetinle muamele eyle. Dünya Islam Birligi’nin kurularak Hakk ve adil olanin hâkim olmasina bizleri vesile eyle. Âmin…



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı