Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

19 AGUSTOS IÇISLERI BAKANLIGI “DARBESI” KARSISINDA SUSMUYORUZ!

19 AGUSTOS IÇISLERI BAKANLIGI “DARBESI” KARSISINDA SUSMUYORUZ!

Bu sabah itibariyle Diyarbakir, Van ve Mardin’in seçilmis HDP’li belediye baskanlarinin Içisleri Bakanligi’nca görevlerinden alinarak yerine kayyimlarin atanmasi islemleri; ülkemizde zorbalik disinda baska hiçbir araci kalmamis bir iktidarin, ülkemiz demo

SODEV'den
BASINA VE KAMUOYUNA
19.08.2019

19 AGUSTOS IÇISLERI BAKANLIGI “DARBESI” KARSISINDA SUSMUYORUZ!

Bu sabah itibariyle Diyarbakir, Van ve Mardin’in seçilmis HDP’li belediye baskanlarinin Içisleri Bakanligi’nca görevlerinden alinarak yerine kayyimlarin atanmasi islemleri; ülkemizde zorbalik disinda baska hiçbir araci kalmamis bir iktidarin, ülkemiz demokrasi tarihine ardi arkasina ekledigi kara lekelerin bir devamidir. Sosyal Demokrasi Vakfi olarak, yasanan tüm bu zorbaligi ve demokrasiye, barisa, adalete ve bir arada yasamaya yönelik bu darbeyi kabul etmiyor; her zaman oldugu gibi baris, demokrasi ve adaletin yaninda oldugumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

31 Mart 2019’dan itibaren yasananlara ek olarak Istanbul seçimlerinin iptali ve nihayet HDP’li seçilmis belediye baskanlarinin yerine, tüm hukuk güvenceleri ve seçim adaletine iliskin temel ilkeleri yok sayarak ikinci sirada oy olan AKP’li adaylarin atanmasi sonrasinda seçmenler, 23 Haziran 2019’da yenilenen Istanbul Büyüksehir Belediyesi seçimleri ile demokrasiye, adalete, toplumsal barisa ve bir arada yasama iradesine iliskin anlamli bir ders vermistir. Tüm bu derse ragmen, elinde kalan tüm imkanlari bu toplumun baris içerisinde ve adil bir sekilde yasama iradesine karsi kullanmaya kararli görülen bu iktidar, görülmektedir ki, tüm siyasi mesruiyetini yok etmistir. Iktidar, ülkemizin tüm kaynaklarina, dogal zenginliklerine ve kentlerine yönelik agir tahribata paralel olarak yetismis isgücünü, uzmanlarini, gazetecilerini, akademisyenlerini ve de siyasetçilerini, hukukun en temel güvencelerini ayaklar altina alarak tasfiye etmeye çalismaktadir. 19 Agustos 2019 sabahi Içisleri Bakanligi araciligiyla yapilan müdahale, halkin iradesinin ve seçim adaletinin açiktan gasp edilmesidir. Gasp, mesru siyasal iktidarin araçlarindan biri olamaz. Van, Diyarbakir ve Mardin’in seçilmis HDP’li belediye baskanlarinin görevden alinmasinin yani sira 400’ü askin belediye meclis üyesi ve belediye çalisaninin gözaltina aldirarak, tüm inandiriciligini yitiren sahte söylemlerle ve israrla Türkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin iradesi ve akliyla alay edercesine kötülügü örgütlemeye çalisanlar, bu ülkede adil bir sekilde ve huzurla yasamak isteyen haysiyetli tüm insanlar karsisinda tüm inandiriciliklarini ve mesruiyetlerini yitirmis konumdadirlar.

Sosyal Demokrasi Vakfi olarak tüm bu yasananlar karsisinda; haklari gasp edilen yurttaslarimizin, iradesi gasp edilen tüm seçmenlerin, demokrasinin, adaletin, barisin, bir arada yasama umudunun ve elbette haysiyetin yaninda oldugumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu nedenle görevden alinan tüm belediye baskanlarinin, belediye meclis üyelerinin ve belediye çalisanlarinin göreve iadesini ve gözaltina alinanlarin serbest birakilmasini talep ediyoruz.

Bu yapilanlara sessiz kalmak, sessizce siranin baska belediyelere, baska sandiklara gelmesini beklemektir. Susmuyoruz ve bu yapilanlar karsisinda demokrasi güçleri olarak bu ülkeye güzel günlerin gelecegine inaniyoruz.

Yönetim Kurulu adina,

Ertan AKSOY

SODEV Baskani



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli