Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

‘AH TUNA VAH TUNA’ ESENLER’DE PERDE AÇTI

‘AH TUNA VAH TUNA’ ESENLER’DE PERDE AÇTI

Esenler Belediyesi, ‘Ah Tuna Vah Tuna’ adli tiyatro oyununun galasina ev sahipligi yapti. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilari ve Halk Sahne’nin prodüksiyonu ile sahnelenen oyun, izleyiciden tam not aldi.

Esenler Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilari ve Halk Sahne’nin prodüksiyonu ile sahnelenen ‘Ah Tuna Vah Tuna’ adli tiyatro oyununun galasina ev sahipligi yapti. Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyun, vatandaslar tarafindan oldukça ilgi gördü.

Oyunda, Osmanli Devleti’nin Balkanlardan çekilmesinin acisini duyan, sevdalarina kavusabilmek için tüm Rumeli’yi Tuna Nehri boyunca geçen kahramanlarin, Lom Palanka’dan Istanbul’a uzanan trajikomik yol hikâyesi ele aliniyor.

Murat Akdag tarafindan yazip yönetilen ve genel sanat yönetmenligini Nazif Tunç’un üstlendigi oyunda, Sevi Cemre Cingirt, Ulukan Özpolat, Selma Eruzun, Müge Karatasli ve Murat Akdag sahne aldi.

HÜZÜNLÜ BIR HIKÂYE

Oyunun yapimciligini ve genel sanat yönetmenligini üstlenen Nazif Tunç, “Uzun bir aradan sonra ‘Halk Sahne’ diye tiyatro atölyesi kurduk. ‘Ah Tuna Vah Tuna’ bu atölyemizin ilk oyunu oldu. Gaziler yurdu olan Rumeli’nin Balkan savasindan sonra ilimizden çikmasinin hüzünlü hikâyesini anlatiyor. Balkandaki Rumeli’deki insanlar adaletli ve merhametli Osmanli’nin arayisi içindeler. Geçen günler içerisinde yitirdikleri merhameti adaletin bekleyisi içindeler. Oyunumuz bunu anlatiyor” seklinde konustu.

YENIDEN DÜSÜNME FIRSATI BULDUM

‘Ah Tuna Vah Tuna’ adli oyunun yazari ve yönetmenligini üstlenen Murat Akdag, “Iki aydir prova yapiyoruz ve yaptigimiz provanin bugün karsiligini görecegiz. Bunun mutlulugu içindeyim. Oyun 1908 ile 1913 yillari arasi bir dönemde geçiyor. Oyunu yazarken o dönem üzerine yeniden düsünme firsati buldum. Balkan Harbi, 31 Mart darbesi, Abdülhamit’e yapilan darbe gibi bu tür üzücü olaylari tekrar tekrar inceleyince ülkenin basina gelen kötü seylerle tekrar karsilasmis oluyorsunuz.”

KISA ZAMANDA BÜYÜK YOL KATETTIK

Tiyatro oyununda 3 karakteri canlandiran Müge Karatasli, kisa zamanda büyük bir yol katettiklerini belirterek “Ben bu oyun içerisinde üç karaktere sahibim. Bir tanesi Fatma ana oglunu yitirmis oglundan sonra çok yalnizlik çekmis ve yol gözleyen bir karakterdir. Bir de Alis’in sevdalisi olan karakteri oynuyorum Zeliha. Zeliha’da Alis’e asik. Bu oyuna çok emek verdik. Çok çalistik. Çok kisa zamanda çok büyük yol katettik. Uzun provalar yaptik. Çok heyecanliyim. Umarim bizim yasatmak istedigimiz duyguyu karsi taraftan çok rahat alir izleyiciler” ifadelerini kullandi.



  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.6 ° / 13.6 ° Güneşli