`Ahlaksiz...Saygisiz...Edepsiz`

`Ahlaksiz...Saygisiz...Edepsiz`

Hükümete yakin Yeni Safak gazetesinin haberine göre AKP Istanbul Milletvekili Metin Külünk, AKP Istanbul Il Danisma Meclisi Toplantisi`ni haberlestiren Yeni Safak`in türbanli muhabiri Kübra Kara`ya agir hakaretler etti, `Ahlaksiz...Saygisiz...Edepsiz` ifa

 `Ahlaksiz...Saygisiz...Edepsiz`

Hükümete yakin Yeni Safak gazetesinin haberine göre AKP Istanbul Milletvekili Metin Külünk, AKP Istanbul Il Danisma Meclisi Toplantisi`ni haberlestiren Yeni Safak`in türbanli muhabiri Kübra Kara`ya agir hakaretler etti, `Ahlaksiz...Saygisiz...Edepsiz` ifadelerini kullandi. Külünk Kara`yi isten atmakla da tehdit etti.

Yeni Safak olayi okuyucularina söyle aktardi:

"Muhabirimiz Kübra Kara, AK Parti Istanbul Il Danisma Meclisi Toplantisini haberlestirmek için Istanbul Il Baskanligi binasinda iyi fotograf çekebilecegi bir yere oturarak Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç`in konusmasini izlemeye basladi.

Arinç`in, tam da Türkiye`de geçmiste yasanan basörtüsü problemini nasil hallettiklerini anlattigi sirada, AK Parti Istanbul Milletvekili Metin Külünk, muhabirimiz Kübra Kara`nin yanina gelerek, `Abla sen gazeteci misin? Sen öne geç, ben öyle oturayim` dedi. Ani bir saskinlik yasayan muhabirimizin, `Ben fotograf çekmek için burada oturdum` seklinde karsilik vermesi üzerine Külünk, anlasilmaz sekilde muhabirimize hakaretler yagdirmaya basladi. Muhabirimizin `Metin Bey, lütfen` seklindeki uyarisina aldirmayan Külünk,`Saygisiz, ahlaksiz. Olmaz olsun ya. Ya Yeni Safak`tan ya da Star`dandir` seklinde söylenmeye devam etti. Iste mahabirimiz Kübra Kara ile Metin Külünk arasinda geçen konusma:

SEN ÖNE GEÇ BEN OTURAYIM

Külünk: Abla sen gazeteci misin? Sen öne geç, ben öyle oturayim.

Kara: Ben fotograf çekmek için burada oturdum.

Külünk: Gazetecilerin rengi dili irki olmaz. Gazetecilerin rengi irki olmaz.

BASINDAKI ÖRTÜNÜN MANASINI ÖGREN

Kara: Ne alakasi var?

Külünk: Sen sayginin ne oldugunu biliyor musun? Gazeteci kimligin bunun önüne geçmemeli. Söylediklerimin muhataplari bellidir, muhatabim da degilsin hadi yolun açik olsun. Basindaki örtünün manasini ögren önce. Saygisiz ne olacak.

BENIM ADIM METIN KÜLÜNK

Kara: Kameralar var çekim oluyor, lütfen...

Külünk: Duysunlar ne olacak ki? Kameralarin önünde de söylerim. Saygisizligini tescil etmek için kameralara da kullanirim merak etme. Edepsiz, edepsiz. Hangi gazetedesiniz? Patronlarinizla konusurum. Benim adim Metin Külünk, yaz. Birak gazetecilik yapmayi. Ben baban yasindayim.

YA YENI SAFAK`TAN YA DA STAR`DANDIR

Kara: Metin Bey lütfen...

Külünk: Saygisiz, ahlaksiz. Olmaz olsun ya. (Yaninda oturan kisiye egilerek) Ya Yeni Safak`tan ya da Star`dandir."

Iste Yeni Safak`in internet sitesinde yer alan haber:

Odatv.com