Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

 `Ahmet, Behçet Aysan`a, Metin Altiok`a selam götür`

      `Ahmet, Behçet Aysan`a, Metin Altiok`a selam götür`

Toplumcu siir geleneginin etkili isimlerinden Ahmet Erhan son yolculuguna ugurlandi. Siirleriyle kendisine veda eden Erhan`in dostlari, "Onu Sivas`ta yitirdigimiz sairler, Behçet Aysan ve Metin Altiok`un yanina ugurluyoruz" dediler.

Toplumcu siir geleneginin etkili isimlerinden Ahmet Erhan son yolculuguna ugurlandi. Siirleriyle kendisine veda eden Erhan`in dostlari, "Onu Sivas`ta yitirdigimiz sairler, Behçet Aysan ve Metin Altiok`un yanina ugurluyoruz" dediler.

Ahmet Erhan 2006 yilindan beri girtlak kanseriyle savasiyordu. Önceki gün hayatini kaybeden Erhan için bugün Maltepe Camii`nde tören düzenlendi. Törene aralarindan CHP Genel Baskan Yardimcisi Nihat Matkap, Yazar Ahmet Say, Ahmet Telli ve Mehmet Özer ile çok sayida kisi katildi. Yakalarina karanfil ve Erhan`in fotograflarini tasiyan çok sayida kisi Erhan`in tabutuna sarilip gözyasi döktü. Ankarali genç sairler de "agabeyleri" için tabutun basinda nöbet tuttu.

`ALÇAK GÖNÜLLÜYDÜ`

Törene katilanlardan yazar Ahmet Say, çok yakin zamanda Ahmet Erhan`la telefonla görüstügünü tek yakindigi seyin siir yazamamasi oldugunu söyledigini aktardi. "Sesi çok iyi degildi konusabildigi kadar dostlariyla konusmayi tercih ederdi ancak daha sonra esine telefonu verirdi” diyen Say, Erhan`in kendisini hiç açiga vurmadigini dostlarina karsi `yenik` düsmüs izlenimi vermemeye çalistigini ifade etti. “78 yasindayim ben ömrümde Erhan kadar alçak gönüllü bir insan tanimadim” diyen Say, Ahmet Erhan sair olarak kendi sansini yarattigini ifade etti. Erhan`in 80 dönemi siirlerini atesleyen öncü bir özelligi oldugunu belirten Say, Ahmet Erhan`in degeri ve yerinin ayri oldugunu dile getirdi.

‘80 SIIRININ POLITIKASINI ATESLEDI`

Sair Mehmet Özer de, “Ahmet, erken, ölüm mevsiminin sairleri arasinda yerini aldi. Çok üzgünüz. Adnan satici bu yolu açti, Ahmet ile devam ediyoruz. Erken ölümler mevsimindeyiz. Bir toplu igne sancisi gögsümüzde, sol yanimizdan sözcükler dökülüyor. Siir agliyor" sözleriyle Erhan`a veda etti.

AYSAN VE ALTIOK`UN YANINA GITTI

Sair Ahmet Telli ise, Erhan`in hayatini siire, siirlerini ise hayatiyla örtüstüren nadir sairlerden oldugunu söyledi. "Her sair kendi politikasini yaratir " diyen Telli, siirde 80`in politikasini, siirini belirleyenin de Ahmet Erhan oldugunu ifade etti.

80`nin siiri dendiginde en birinci satirin Ahmet Erhan`a ait oldugunun altini çizen Telli, “Kendini çok heder ediyordu. Dostlarini çok özlüyordu. Özellikle 2 Temmuz 1993 yilinda Madimak Oteli`nde katledilen Behçet Aysan ve Metin Altiok`u kaybetmenin derin üzüntüsünü yasadi. Onlari çok özlüyordu. Sanirim daha fazla dayanamadi ve özledigi dostlarinin yanina gitti...” diye konustu.  Ahmet Erhan`in çok genç öldügünü belirten Telli, Erhan`in dizelerinin kendisini ölümsüzlestirdigini söyledi.

Erhan`in cenazesi kilinan ögle namazinin ardindan omuzlarda tasinarak Karsiyaka Mezarligi`na götürüldü. Erhan sevenlerinin gözyaslari arasinda topraga verildi. (Ankara/EVRENSEL)



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu