Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Aileler: Unutmayacagiz, asla pesini birakmayacagiz

Aileler: Unutmayacagiz, asla pesini birakmayacagiz

`Sivas katliami davasi`nin 13 Mart`ta zamanasimi nedeniyle düsürülecegi beklentisi, olaylarda yakinlarini kaybeden ailelerin tepkisine neden oldu

ANKARA - Davanin zamanasimina ugramasina az bir süre kala Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi tarafindan, ‘Emek ve Demokrasi Güçleri’nin temsilcileri ve hayatini kaybedenlerin yakinlarinin katilimiyla, Mülkiyeliler Birligi’nde bir basin toplantisi düzenlendi. Toplantinin ardindan aileler Radikal’e konustu. 19 yasinda hayatini kaybeden Serkan Dogan’in annesi Penize Dogan, “Adalete hesap vermeden nasil af oluyor? Ben affetmedim ki onlar af istiyor. Ömrüm varsa 19 sene daha çocugumun arkasindayim. Benim çocugum 19 yasinda kaldi, büyümedi” dedi. Sultan Karababa da katliam sirasinda hayatini kaybeden 22 yasindaki kizi Gülsüm Karababa ve 12 yasindaki Koray Kaya’nin ne suçu oldugunu sorarak “Polisin, askerin gözü önünde olaylar 10 saat sürdü, yardim edilmedi. Elimden gelirse ölene kadar çabalayacagim” dedi. 20 yasinda hayatini kaybeden Handan Metin’in annesi Sultan Metin de “Ben Sivasliyim. Sivas bununla anilmasin diyorsunuz, mecbur anilacak. Hiç mi sizin vicdaniniz yoktu, benim kizim daha 20 yasindaydi” diye konustu.
Katliamda 4 yakinini kaybeden Pir Sultan Abdal Vakfi Genel Sekreteri Cemal Sahin ise davanin düsmesi halinde AIHM’ye basvuracaklarini söyledi. Olaylarda iki kizini kaybeden Yeter Sivri, “Bizim 19 yildir ne gecemiz gece, ne gündüzümüz gündüz. Zannetmesinler ki 19 yil geçti unuttular. Unutmayacagiz” dedi.


‘Sivas’ta yolun sonu gözüktü’

Hâkimler ve Savcilar Yüksek Kurulu Baskanvekili Ibrahim Okur, NTV’de katildigi bir programda Sivas davasinda sona yaklasildigi mesaji vererek “Yargilamanin çok uzun sürmesi önemli bir sorun, saniklarin yakalanamamasi önemli. Sivas davasinda söz konusu saniklarla ilgili zamanasiminin sonuna gelindigi görülüyor” dedi. Okur, zamanasiminin modern cezada kullanilan bir uygulama oldugunu da belirtti.

Radikal



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli