Bugün, 1 Haziran 2024 Cumartesi

AK Parti`de Istanbul`un 39 ilçesinde netlesen isimler

AK Parti`de Istanbul`un 39 ilçesinde netlesen isimler

AK Parti`de Istanbul`un 39 ilçesi için aday belirleme sürecinde sona gelindi. Iste ilçelerden aday gösterilmesi muhtemel isimler..

AK Parti`de Istanbul`un 39 ilçesinde netlesen isimler

AK Parti`de Istanbul`un 39 ilçesi için aday belirleme sürecinde sona gelindi. Iste ilçelerden aday gösterilmesi muhtemel isimler..

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi için Kadir Topbas`la yola devam karari alan Erdogan`in ilçelerde aday olarak seçecegi isimler merak konusu.


Aday belirleme sürecinin hizla devam ettigi Istanbul`da adaylarih Aralik ayinin 20`si ya da 21`inde açiklanmasi bekleniyor. Pazar günü adaylarin belirlenmesi için Basbakan Erdogan, AK Parti Istanbul Il Baskani Aziz Babusçu ve IBB Baskani Kadir Topbas`la son bir toplanti yapmasi bekleniyor.


BASBAKAN AÇIKLAMAYACAK

Haber 7 Yayin Koordinatörü Osman Atesli`nin kösesinden paylastigi bilgilere göre, kulislerdeki yogun olarak konusulan iddialardan biri de Istanbul`un ilçelerinde adaylari Basbakan Erdogan açiklamayacak. Açiklamanin Ak Parti`nin Teskilattan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Ekrem Erdem, Ak Parti Istanbul Il Baskani Aziz Babusçu ve Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas`in birlikte önümüzde ki Sali günü yapmasi muhtemel.


ERDOGAN`IN KARAR VERDIGI ILÇELER

Basbakan Erdogan`in kafasinda asagi yukari adayi netlestigi ifade edilen ilçelerin sayisinin 20`ye yaklastigi belirtiliyor.


Bunlar:

Bagcilar, Basaksehir, Bayrampasa, Esenler, Esenyurt, Güngören, Gaziosmanpasa, Kagithane, Fatih, Bahçelievler, Zeytinburnu, Sancaktepe, Sultangazi, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye ve Sile. 

MEVCUT BASKANLA YOLA DEVAM

Kulislere göre Ak Parti`nin Istanbul`un ilçelerinde mevcut baskanlari devam etmeme ihtimali yüksek olan ilçeleri ise söyle:

Gaziosmanpasa, Arnavutköy, Beylikdüzü, Beyoglu, Eyüp, Üsküdar, Beykoz

 

AK PARTI`NIN KAZANMAK ISTEDIGI ILÇELER

AK Parti`nin Büyükçekmece, Avcilar, Sariyer, Kartal, Maltepe, Silivri gibi ilçeleri kazanma istegi var. Adalar da bu sinifa girebiliyor. Yapilan son kamuoyu arastirmalari AK Parti`nin seçim yarisinda bu ilçelerde CHP`yi zorlayacagi yönünde sonuçlar veriyor.


Son duruma göre;

-Atasehir ve Sariyer biçak sirti.

-Maltepe, Kartal, Büyükçekmece, Silivri`de AK Parti avantajli durumda.

Basbakan Erdogan özellikle seçimi kaybetme riski bulunan bu tür ilçelerde farkli farkli sirketlere anket çalismalari yaptirdi. Bir de Ak Parti tarafindan kazanilmasi ufukta neredeyse görünmeyen dört ilçe var: Besiktas, Bakirköy, Kadiköy, Çatalca.



ISTE ADAY ISIMLERI


ARNAVUTKÖY: Mevcut baskani degismesi muhtemel ilçelerden... Disaridan bir aday gelme ihtimali en yüksek olan yerlerden biri olarak konusuluyor. Küçükçekmece Belediye Baskani Aziz Yeniay ismi de kulislerde telaffuz ediliyor. 


AVCILAR: Bayram Senocak, Muhammed Karabag ya da Ersan Uysal`dan birinin aday gösterilmesi bekleniyor.


BAGCILAR:Lokman Çagrici ile devam edilecek.


BAHÇELIEVLER:Bazi sikintilar olmasina ragmen Osman Develioglu ile devam edilecek gibi görünüyor. Kulislere göre Hakan Bahadir`in aday adayligi basvurusu bekleniyordu.


BAKIRKÖY: Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi üyelerinden birinin adi geçiyor.


BASAKSEHIR: Mevlüt Uysal ile devam edecek deniliyor ancak Uysal`in eski Ilçe Baskani oldugu Küçükçekmece içinde adi geçmiyor degil. Mehmet Sahin o zaman alternatif olarak görülüyor...


BEYLIKDÜZÜ:Yusuf Uzun`un devem etmeme ihtimali var. Disaridan bir aday burada da konusuluyor. KIPTAS Genel Müdürü Ismet Yildirim`in bu ilçeden aday gösterilebilir.


BAYRAMPASA: Atilla Aydiner bu kez `seçilerek baskan` olacak gibi görünüyor. Basbakan`ini kafasinda net olan ilçelerden biri oldugu konusuluyor. Seçim Ak Parti açisindan rahat geçecek. Amaç oy kaybi yasamamak.


BESIKTAS: Ak Parti`nin seçimi kazanma ihtimalinin çok zor görünen ilçelerden biri olan Besiktas`ta Ak Parti ilçe baskani Zeynel Abidin Okul`un aday gösterilmesi bekleniyor.


BEYOGLU: Ahmet Misbah Demircan`in degisecegi konusuluyor. Adayin kim olacagi henüz net degil.


BÜYÜKÇEKMECE: Celal Babayigit, Murat Haziroglu ve Ilker Gürbüz isimleri konusuluyor.


ÇATALCA:Ak Parti`nin kazanmasi çok zor görünen ilçelerden... Kulislerde, Ak Parti Ilçe Baskani Selim Düskünler`in adaylik için adi yogun olarak geçiyor.


ESENLER: Mevcut Belediye Baskani Tevfik Göksu ile devam edecek.


EYÜP: Farkli isimler konusuluyor ve görüntü fazla net degil... Temel Basalan belediyecilik tecrübesiyle en güçlü adaylardan... Ilçe Baskani Seçkin Turan istifa ederek göreve talip oldu. Deniz Köken ismi kulislerde var. Türker Saltabas son gün sürpriz bir sekilde adaylik basvurusu yapti. 


ESENYURT: Mevcut Baskan Necmi Kadioglu`nun devam edecegi ifade ediliyor.


FATIH: Mevcut Baskan Mustafa Demir devam edecek gibi görünüyor.


GAZIOSMANPASA: Adayi Basbakan Erdogan`in kafasinda netlesmis ilçelerden diyebiliriz. Aday adayi olmak için görevinde istifa eden Ilçe Baskani Ismail Ergünes`in isminin aday olarak açiklanacagi ifade ediliyor.


GÜNGÖREN:Sakir Yücel Karaman ile yola devam edilecek gibi görünüyor.


KAGITHANE: Fazli Kiliç`la devam edecek gibi.


KÜÇÜKÇEKMECE: Ak Parti Ilçe Baskani Temel Karadeniz ismi öne çikiyor.  Aziz Yeniay ismi henüz gündemden kalkmis degil. Yeniay`in baska ilçelerle de adi aniliyor.


SARIYER: Görüntü henüz net degil... Eski ANAP`li ve MHP`li Sedat Özsoy`un agirlikli olarak ismi konusuluyor. Eski milletvekili Selami Uzun`un da hizmet yarisinda geri kalmayacagi belirtiliyor. Küçük bir ihtimalde olsa aradan Sems Çakiroglu sürprizi de beklenebilir.


SILIVRI: Eski Baskan Hüseyin Turan`in adayligina kesin gibi bakiliyor. Bu ilçenin yeniden Ak Parti`ye geçmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor. Seçim öncesi Ak Parti`nin avantaj yakaladigi ilçelerden.


SULTANGAZI: Cahit Altunay ile yola devam edilecegi kesine yakin bir bilgi olarak paylasiliyor.


SISLI: AK Parti Sisli Ilçe Baskani Nevzat Satiroglu`nun aday gösterilecegi ifade ediliyor. Zor görünse de Ak Parti`nin hedefi burada da bir sekilde seçimi kazanmaya çalismak olacak.


ZEYTINBURNU: Ak Parti`nin adayi yine Baskan Murat Aydin olacak gibi...


ANADOLU YAKASI


ATASEHIR: Ilçe Baskanligi görevinden istifa ederek AK Parti Atasehir Belediye Baskan Aday Adayligi basvurusunu yapan Nimetullah Topu, ismi konusuluyor. Burada seçimin kazanamama ihtimaline karsin aday arayislari sürüyor.


BEYKOZ: Beykoz, Basbakan`in tekrar tekrar arastirma yaptirdigi ilçelerden... `Yücel Abi` isminin Basbakan Erdogan`da her zaman bir karsiligi var. 2B ile ilgili muhatabi direkt hükümet olan bir meselenin köpürtüldügü ilçede, dogru aday gösterilmezse seçimin kaybedilebilecegi düsünülüyor. Mustafa Tahmaz ismi öne çikiyor.


ÇEKMEKÖY: Mevcut Baskan Ahmet Poyraz ile ilgili durum çok fazla net degil. CHP`nin güçlü adayi sebebiyle seçimin biçaksirti geçecegi ilçelerden.


KADIKÖY:Seçimi kazanmaktan ziyade oy oranini yükseltmeyi hedefleyen Ak Parti`nin bu ilçede oy savasi verecek adayi Ilçe Baskani Av. Hursit Yildirim gibi görünüyor.

KARTAL: Seçimde el degistirmesi muhtemel ilçelerden olan Kartal`da Hüsamettin Koçak ya da Ebubekir Tasyürek isminden birinin aday gösterilecegi kesin gibi... Koçak`in ismi biraz daha agir basiyor. Sürpriz olarak bir milletvekilinin de Kartal`dan aday yapilabilecegi konusuluyor.


MALTEPE:



  • Cumartesi 26.4 ° / 19 ° Güneşli
  • Pazar 27.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.7 ° / 20.9 ° Güneşli