Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AK PARTI KONGRESINDE PANKARTLI PROTESTO GÖSTERISI...

AK PARTI KONGRESINDE PANKARTLI PROTESTO GÖSTERISI...

Ordu AK Parti Il baskanliginin 7. olagan kongresi yapildi. Ancak kongrede ilginç bir protesto olayi yasandi. Il baskanligina daha önce atama ile gelen Halit Tomakin tek aday olarak üyelerin oyu ile mecburen yeniden AKP Ordu il baskanligina seçildi. Baskan

Haber /Hasan Gürsoy

AK Parti Ordu il kongresinde Ordu’da yayinlanan YÖN Gazetesi sahibi Osman Sahin, Gürgentepe Belediye baskani Yasar Sahin’in kendisine telefonla ettigi küfürlere karsi bu zamana kadar, Cumhurbaskanligina, Içisleri bakanligina ve AKP genel merkezine yaptigi çagrilara ve sikayetlere cevap verilmeyince olayi kongrede açtigi yazili bir pankartla protesto etti.
AK Parti Ordu il baskani Halit Tomakin’in konusma yaptigi sirada elindeki “ANAMA, KARIMA KÜFÜER EDEN BELEDIYE BASKANI ISTEMIYORUM” “Yerel basin demokrasinin temel diregidir, K. Atatürk” yazili pankarti açarak izleyicilere ve protokole karsi açarak gösteren Osman Sahin’e ise ilk müdahale AKP yönetiminin en basarili ve cesaretli kadin üyesi Özlem Yildirim Ercan, müdahale ederek, kadinin gücünü göstererek bütün erkek yöneticileri geride birakarak Sahin’in elindeki yazili pankarti çekerek almaya çalisti. Osman Sahin ile bir süre pankarti çekistiren ve mücadele eden Özlem hanimi olay yerine gelen emniyet kuvveleri olaya müdahale ederek rahatlatti. Bu da gösterdi ki, AKP. Ordu Il yönetiminde kadinlarin erkeklerden daha güçlü, basarili ve cesaretli oldugunu ortaya koydu. Özlem hanimi bu cesaretinden dolayi AKP’nin erkekleri kutlamazsa dahi biz kutluyoruz.


YÖN GAZETESI HABERDE SU KONULARA YER VERDI :
Ancak, AKP Il yönetimine tekrar seçilen ve AKP’nin kasasini tutan Özlem Yildirim Ercan’a sunu sormak istiyoruz? Sizin bu cesaretli davranisiniz Yasar Sahin’in bize ettigi küfürleri desteklemek amaci ile mi müdahale ettiniz, yoksa partinize sahip çikmak amaci ile mi ettiniz? Yasar Sahin’in bizlere ettigi küfürlerden bilginiz var midir, varsa ayni küfürü Yasar Sahin sizlere etseydi o müdahaleyi yaparmiydiniz? Bunlar kamu oyunun merak ettigi ve bizim de sizlere sordugumuz bir sorudur. Siyaset yaptiginiza göre elestirilerimize ve sorularimiza da açiklama yapma hakkinizi bulundugunu da hatirlatmak istiyoruz.
EMNIYET SORUSTURMA YAPTI..
Olayla ilgili sorusturma yapan Ordu il Emniyet müdürlügü görevli memurlari, gazeteci Osman Sahin hakkinda gereken bilgi ve ifadeleri aldiktan sonra tutulan bir tutanaktan sonra C. Savcisinin talimati dogrultusunda serbest birakildi.


HALIT BASKAN BUNDAN SONRA TAVIZ YOK..
Gazetenin yayinladigi haberin devaminda, Simdi AK Parti Ordu il baskanligina yeniden seçilen Halit Tomakin ve yeni yönetim kuruluna çok önemli görevler düsmektedir. Çünkü, partisi adina görev yapan ilçe Belediye baskanlari Yasar Sahin gibi insanlara küfür, hakaret ve tehditlerde bulunursa, Ordu’da gelecek seçimde AKP baraji dahi asamaz. Sayet, yönetim kurulu basta Yasar Sahin olmak üzere bu gibi davranislarda bulunan AK Partili görevliler hakkinda mutlaka gereken yasal islemlerin yapilmasini ve hatta görevinden dahi alinmalari gerekir.
Sayin baskan, Halit Tomakin, sizlere ve yeni yönetim kurulu üyelerine basarilar diliyoruz. Bu zamana kadar sordugumuz sorularimiza hiç cevap vermediniz, ciddiye almadiniz, bizi belki de adam yerine bile koymadiniz, hatta küfür eden Yasar Sahin’i desteklediniz. Gerek yasal islemlerin sonucunu, gerekse bazi kisilerin hatir, gönül isleri ve ricalari üzerine bir çok yanlislariniza ciddi olarak bakmadik ve ilgilenmedik. Artik, bundan böyle bu konuda asla taviz vermeyecegimizin bilinmesini buradan sevgi ve saygilarimizla sizlere iletmek istiyoruz.


OSMAN SAHIN IFADESI ALINDI..
“AKP Içindeki böyle kisiler partiye ve Cumhurbaskanina zarar veriyor”
Gazetemiz sahibi Osman Sahin’i göz altina alan Emniyet güçleri ifadesine basvurarak, niçin böyle yaptigini sordu, Sahin ise ifadesinde, “Yayinladigim bir haberden dolayi Gürgentepe Belediye baskani bana telefon açarak, ANA-AVRAT KÜFÜR ETMIS, HAKARET VE TAEHDITLERDE BULUNMUSTU. Konuyu mahkemeye de tasidim, cezalandi. Fakat, bu gibi seçilmis yöneticiler AK Parti camiasina ve Sayin Cumhurbaskanimiza büyük zarar veriyor. Bu nedenle AKP içindeki bu gibi ahlak disi kurallar disina çikanlar derhal görevlerinden alinmalidir. Bu eylemi AK Parti iktidarinin menfaatine yaparak, parti zarar görmesin diye sesimi bu toplum içinde duyurmak için yaptim” dedi..



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı