AK Partili belediyelere 'vatandasin borcunu kapatin' talimati

AK Partili belediyelere 'vatandasin borcunu kapatin' talimati

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, AK Partili 798 belediyeye Ramazan ayi genelgesi gönderdi. Genelgede “Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin esnafa borçlarini kapatin" denildi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki imzasiyla 798 AK Partili belediyeye Ramazan ayi genelgesi gönderildi.

ÖZHASEKI: KENAR MAHALLELERE ZIYARETLER YAPMALIYIZ

Genelgede, “Pandeminin bütün olumsuzluklarini yasadigimiz bu dönemde, belediye hizmetleri adeta yeni bir boyut kazaniyor” diyen Özhaseki su ifadelere yer verdi: "Gönül belediyeciligi diye çiktigimiz bu yolda, ortaya koydugumuz yeni hedeflerimiz simdi daha da bir önem kazandi. Vakit daha çok dua alma, daha çok gönül alma ve daha çok gönülle bulusmak vaktidir. Pandemi kurallarina riayet ederek özellikle kenar mahallelerimize ziyaretlerimizi yapmaliyiz. Yardim faaliyetlerimizi gösteristen uzak ve bir medya-sova dönüstürmeden artirmaliyiz. Bazi siyasi çevrelerin hiçbir hizmet yapmadan algi operasyonlari yapmasi nasil bir anlam tasimiyor ise sadece algidan ibaret hiçbir isleme asla prim vermemeliyiz.”

'BORÇLARINI YATIRAMAYAN AILELER VARSA HESAPLARI KAPATILMALI'

Özhaseki, ihtiyaç sahibi vatandaslar ziyaret edilirken borçlarini yatirmayan ailelerin hesaplarinin kapatilmasi gerektigini söyleyerek, “Biz bugüne kadar isin algi tarafinda degil, hizmetin esasinda yer alan bir anlayisa sahip olduk. Ihtiyaçli olan her sofrada bir tas çorbamiz bulunacak, kuruyan her dudaga bir bardak su olacak sekilde hizmetlerimizi genisletmeliyiz. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin alis-veris yaptigi esnaflar sessizce ziyaret edilmeli, borçlarini yatiramayan aileler varsa hesaplari kapatilmalidir. Hayirsever vatandaslarin yapacaklari yardimlara da öncülük yapilmali ve yol gösterilmelidir” dedi.

'TELEFONLA ARAYARAK MAHZUN GÖNÜLLERE MISAFIR OLABILIRIZ'

Toplu organizasyonlara gelen kisitlamalari da hatirlatan Özhaseki su ifadeleri kullandi: “Pandemi kurallari çerçevesinde toplu organizasyonlar yapmayacagiz. Ama telefonla arayarak mahzun gönüllere misafir olabiliriz. Imkânlarimizi ihtiyaç sahibi, aileler için seferber etmeliyiz. Aziz milletimizin bagrindan dogan bir siyasi hareket olarak her zaman güzel hizmetlere öncülük ettigimiz gibi bu pandemi ortaminda da üzerimize düseni en iyi sekilde hayata geçirecegimize inaniyoruz.”