Akademisyenlere saldiri kasitli

Akademisyenlere saldiri kasitli

ODTÜ`de orman katliamini protesto edenlere yönelik polis saldirisindan akademisyenler de nasibini aldi.

ODTÜ’de orman katliamini protesto edenlere yönelik polis saldirisindan akademisyenler de nasibini aldi. Yasanan agaç katliamina taniklik eden akademisyenlere polisler plastik mermi ve gaz bombalariyla saldirdi. ODTÜ tarih bölümünden Yrd. Doç. Dr. Birten Çelik topuguna, matematik bölümünden Yrd. Doç. Ahmet Beyaz ise eline isabet eden gaz fisekleriyle yaralandi. Ikisinin de ciddi bir saglik sorunlari bulunmuyor.
Yasadiklarini gazetemize anlatan Yard. Doç. Dr. Birten Çelik sunlari söyledi: “Polisi görünce herkes geri çekilmeye basladi. Biz 3 kisi geride kalmistik. Mezunlar Derneginin tesislerine siginmak istedik. Ancak 3 kisi olmamiza ragmen üstümüze fisekler atildi. Bas hizamizdan gaz fisekleri geçti. Ben sol ayak topugumdan yaralandim. Farkli bir ayakkabi giysem belki de topugum parçalanacakti. Ahmet Beyaz hocamiz da elinden yaralandi. Ucuz atlattik, kafamiza da gelebilirdi.” Saldiriyi çok çirkin bulduklarini belirten Çelik, “Akil alir gibi degil. Demokratik bir ülkede bunlar yasanmaz. Bu tür saldirilar demokratik bir ülkede olmadigimizi gösteriyor” diye konustu.

`HUKUKSUZLUK VE SIDDET TIRMANDIRILIYOR`
Prof. Dr. Semih Bilgen: “Belediye ve Içisleri Bakanligi, hukuksuzlugu ve siddeti tirmandirma taktigi uyguluyor kamu görevlileri, Belediye ve Içisleri Bakanligi. Itiraz süreci içerisindeyiz. Yasal süreç göz ardi edilip üniversiteye resmen saldiriliyor.
Planin itiraz süresinde uygulanmayacagi konusunda Rektöre söz verildigi belirtiliyor. Yani ortada bir kandirmaca var. Bu siddet kisa vadede kamu görevlilerinin istediklerini yapmalarini saglayabilir. Ama uzun vadede bu mümkün degil. Hiçbir kamu yönetimi gayri mesru yöntemlerle, siddetle varligini sürdüremez. Bu çikmaz bir yol ama maalesef çevreye, kamu kurumlarina, insanlara zarar veriyorlar."

`KATAKULLI`
Prof. Dr. Ferdan Ergut: "Hukuksuzluk ve keyfilik. 3 Kasim`a kadar ODTÜ`nün itiraz hakki var. Belediye yetkililerinin rektöre verdigi sözler var. Koruma Plani`nda koskocaman bir tadilat yapilmis. Incelemek bile zaman alir. Ancak hemen onaylanip son anda Rektörlüge iletiliyor. Rektörlük itirazini faks ve telefon yoluyla yapmak zorunda kaliyor. Ögrencilerin yoklugundan da faydalanan Melih Gökçek harekete geçiyor. Insanlar sikayette bulunmak istiyor, savci ortada yok. Rektörün sikayet dilekçesi dahi karakoldan geri çevriliyor. Katakulliye getiriliyor adeta. Planli oldugu açik."

`GECE YARISI KAMU YÖNETIMI OLMAZ`
Prof. Dr. Tarik Sengül: "Proje uzun zamandir gündemde. Koruma Plani`na konu oldu. Plan henüz askida ve itiraz süresi var 4 Kasim`a kadar. Taraflar itiraz etmek için hazirlaniyor. Bu sürecin ortasinda 3 bin agacin bir kismini söktüler, büyük kismini da yiktilar. Planin artik neyine itiraz edilecek? Ormani yok ederek, itirazlarin gerekçesini ortadan kaldirdilar. Itirazlarin dinlenmesine bile olanak saglanmadi. Bunun disinda hem ODTÜ arazisine, hem de Mezunlar Dernegi`nin tesislerine izinsiz bir sekilde girildi. Tüm bunlarin gece karanliklarinda yapilmasi karanlik bir anlayisinin ifadesi. Kamu yönetimi böyle olmaz. Gece yarisi kamu yönetimi mi olur? Biz aydinlik bir kamu yönetimi istiyoruz"

MEZUNLAR DERNEGININ TESISINE DE GIRDILER
ANKARA Büyüksehir Belediyesinin ODTÜ ormanina yaptigi gece operasyonunda ODTÜ Mezunlari Dernegine ait Visnelik Sosyal Tesislerine de girdi. Tesislerin çitleri belediye ekiplerince yikildi. Kendilerine çalismayla ilgili hiçbir bilgi verilmedigini belirten ODTÜ Mezunlar Dernegi yöneticileri ve tesis çalisanlari, duruma müdahale etmek istediler. Ancak polis ve “belediye görevlisi” olduklarini iddia eden sivil giyimli eli sopali bir grup, aralarinda akademisyenlerin de bulundugu dernek üyeleri ve tesis çalisanlarina saldirdi. Çok sayida kisinin üzerlerine dogrudan atilan gaz fisekleri ve plastik mermiler nedeniyle yaralandigi ögrenildi.
Dernek yöneticileri, bölgedeki meyve agaçlari nedeniyle “Visnelik” diye bilinen bölgede yüzlerce agacin katledildigini bildirdi.

SAVCILIK SIKAYETI DE KABUL ETMEDI
ODTÜ Mezunlari Dernegi konuya iliskin Ankara Nöbetçi Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunmak istedi. Ancak akademisyenler ve dernek yöneticileri sikayet dilekçelerini kabul edecek savci bulamadilar. 10 Nisan Polis Karakolu da sikayetleri almayi reddetti. Olay sosyal medyada duyulunca savcilik sabah 03.00 sularinda suç duyurusunu kabul etti. Ayrica ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’in da 10 Nisan Polis Karakoluna sikayette bulundugu, ancak sikayet dilekçesinin kabul edilmedigi ögrenildi. (Ankara/EVRENSEL)

www.evrensel.net