Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Akçakale`de AKP protestosu: `Acimizi kalbimize gömdük, vekilleri de sandiga gömeriz`

Akçakale`de AKP protestosu: `Acimizi kalbimize gömdük, vekilleri de sandiga gömeriz`

TBMM`de savas tezkeresinin görüsüldügü sirada Akçakale`de AKP`ye tepki vardi: ?Acimizi kalbimize gömdük, vekilleri de sandiga gömeriz.?

Sanliurfa’da 5 yurttasin hayatini kaybettigi olayin ardindan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani ve Sanliurfa Milletvekili Faruk Çelik Urfa’yi ziyaret etti.

Hürriyet gazetesinden Irem Köker’in haberine göre, Bakan Çelik tezkerenin görüsüldügü saatlerde belediye binasini ziyaret ediyordu. Halk da bakana sesini duyurmak için bu bölgede toplanmisti.

Köker haberinde izlenimlerini söyle aktardi:

"Bakanin halkla konustugu dakikalarda yaklasik 50 metre ötede küçük bir bakkal dükkâninin önünde toplanmis birkaç kisiyi fark ettim.
Yanlarina gittigim zaman dükkânin içindeki televizyonda tezkere görüsmelerinin canli yayininin açik oldugunu gördüm."

“`Bütün Türkiye’nin gözü burada, siz ne izliyorsunuz` diye sordugum zaman dükkân sahibi bana dönüp, `zaten bütün televizyonlar buradan canli yayin yapiyor olup biteni görmek istesem kafami çikartir bakarim. Beni Ankara’da olanlar daha çok ilgilendiriyor` dedi. Peki ne bekliyorsunuz diye sordugumda hep bir agizdan konusmaya basladilar."

“`Savasa kesinlikle karsiyiz. Ama can güvenligimiz yok, korkuyoruz. Suriyelilere nasil kamp kurulduysa bizi de emniyetli yerlere götürmelerini istiyoruz” dediler. Aslinda bu sözler sadece o anda bakkalda olan birkaç kisinin duygularini yansitmiyor. Ayni zamanda ilçede dünden beri hâkim olan genel hava da bu."

"Zaten bir dükkânda oturup görüsmeleri izlemek yerine sesini bakana duyurmak isteyenlerin de ortak arzusu buydu."

"Insanlar parasizliktan ve yagma korkusundan evlerini tahliye edemediklerini söylediler."

"Genç bir erkek, `Buralari terk etsek evimiz yagmalaniyor. Ben annemle babami gönderdim ama ben burada kalmak zorunda kaldim evimi bekliyorum` dedi."

"Bir baska erkek ise, `Cebimizde para yok, gitmek istiyorum ama cebimde 6 TL var, nasil gideyim` diye konustu."

"Göstericilerin ellerindeki pankartlarda da `Acimizi kalbimize gömdük, vekilleri de sandiga gömeriz` ve `Kaderine terk edilmis Akçakale’ye nasil oldu da gelebildiniz` yaziyordu."



  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli