Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

AKILLI SEHIR IÇIN ILK ADIM ESENLER`DE ATILDI

AKILLI SEHIR IÇIN ILK ADIM ESENLER`DE ATILDI

Türkiye`de farkli kurumlar tarafindan yürütülen akilli sehir çalismalarinin tek elden yürütülmesi amaciyla baslatilan Akilli Sehirler Projesi`nin ilk toplantisi Esenler`de yapildi. Toplantiya, Aselsan`in akilli sehirler üzerine özgün ve yerli çözümler üre

AKILLI SEHIR IÇIN ILK ADIM ESENLER`DE ATILDI

Türkiye`de farkli kurumlar tarafindan yürütülen akilli sehir çalismalarinin tek elden yürütülmesi amaciyla baslatilan Akilli Sehirler Projesi`nin ilk toplantisi Esenler`de yapildi. Toplantiya, Aselsan`in akilli sehirler üzerine özgün ve yerli çözümler üreten UGES Projesi damga vurdu.      

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin koordinatörlügünde ve Esenler Belediyesi`nin ev sahipliginde gerçeklestirilen Akilli Sehirler Projesi Koordinasyon Toplantisi, projenin paydas kurumlarini bir araya getirdi.  Toplantiya, Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Bilim, Esenler Belediye Baskan Yardimcisi Aydin Polat, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Istanbul Il Müdürü Ümit Ünal, Çevre ve Sehircilik Bakanligi Istanbul Il Müdürü Dr. Veli Böke, IBB Akilli Sehirler Müdürü Mustafa Akyüz, Esenler Belediyesi Bilgi Islem Müdürü Nuh Dursun Ozan, Aselsan Mühendisleri Ünal Kayaz ve Koray Akçay, Mimar Mühendisler Grubu (MMG) temsilcileri Yavuz Sari, Yagiz Yetkin Azizler ve Betül Maç katildi.

Koordinasyon Toplantisi`nin açilis konusmasini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Istanbul Il Müdürü Ümit Ünal yapti. Kent halkinin yasam kalitesini artirmaya yönelik çalismalarin alti ana baslik altinda yürütüldügüne isaret eden Ünal, akilli sehir kavramini, sürdürülebilir bir yasam ve kentlesme için teknolojinin sehirlere uygulanmasi seklinde tanimladi.

 Kentsel dönüsüm çalismalarini Akilli Sehir Projesi bakimindan büyük firsat olarak gören Çevre ve Sehircilik Bakanligi Istanbul Il Müdürü Dr. Veli Böke de, "Kamu kurumlari birbirini görebiliyor mu? Öncelikle bunu saglamak gerekiyor ve bu noktadan hareketle tüm birimleri entegre etmeliyiz. Biz bu anlamda her türlü destegi vermeye haziriz" diye konustu.

Aselsan`in çalismalari hakkinda proje paydaslarina kapsamli bir sunum yapan Mühendis Ünal Kayaz, akilli sehir projesinde odak noktasinin insan oldugunun altini çizdi. Kayaz, ulasim, güvenlik,enerji, egitim ve saglik gibi bes temel alan üzerinde önemli çalismalarin yapildigi UGES Projesi kapsaminda özgün ve yerli çözümler ürettiklerini söyledi.

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Akilli Sehir Projesi kapsaminda Esenler`in pilot bölge olarak belirlendigini ve askeri alanda kurulacak Yeni Esenler`in akilli sehir olarak insa edilecegini ifade etti. Tüm kurumlarin akilli sehir üzerine çalismalar yaptigina dikkat çeken Baskan Göksu, "Bu projenin merkezi yönetim tarafindan tek elden yürütülmesini önemsiyoruz. Bu sayede üç önemli kazanim saglayacagiz. Kaynak israfinin önlemis olacagiz, kamu hizmetleri bakimindan verimlilik saglamis olacagiz ve en önemlisi zaman ve maliyet tasarrufu saglayacagiz" dedi.

Ilk koordinasyon toplantisi sonunda, pilot çalisma alani olarak belirlenen Esenler`de 0,15 Hektarlik alan için plan çalismasi yapilmasina, alt çalisma gruplarinin olusturulmasina, enerji, bina/konut, ulasim, teknoloji, saglik, çevre ve altyapi, yönetisim, güvenlik ve mevzuat komisyonlarinin kurulmasina ve proje kapsaminda yapilacak tüm çalismalarda yerli ve milli ürünlerden yararlanilmasina karar verildi.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli