Bugün, 9 Mayıs 2025 Cuma

AKOM 1.5 saatlik deprem raporunu açıkladı

AKOM 1.5 saatlik deprem raporunu açıkladı

AKOM'da İBB Afet İşleri Dairesi Başkanı Ergün Cebeci, 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından 1.5 saat boyunca neler yapıldığı ve neler yaşandığını madde madde anlattı.

İstanbul, merkez üssü Silivri olan 6.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Sarsıntının ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) açıklamalarda bulunan İBB Afet İşleri Dairesi Başkanı Ergün Cebeci ve İBB Başkanvekili Nuri Aslan, sürece dair detaylı bilgiler verdi.

Depremin hemen ardından AKOM’a geçtiklerini belirten Ergün Cebeci, “Depremin ilk dakikalarından itibaren görevli arkadaşlarımızla beraber AKOM'a intikal ettik” diyerek afet yönetim prosedürlerinin hızla devreye alındığını ifade etti.

 

İBB’ye bağlı birimlerden gelen ilk raporları paylaşan Cebeci, şu bilgileri aktardı:

  • “İSKİ'de su arzı ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok.”
  • “İGDAŞ'ın gaz dağıtımı ile ilgili herhangi bir sorunu yok.”
  • “İETT hatlarımız normal tarifesinde çalışmaya devam ediyor.”
  • “Metrolarda deprem afet prosedürü uyguladık. Yolcularımızı tahliye ettik, trenlerimizi boş çalıştırdık. Viyadüklerde sorun olmadığı anlaşıldı. Şu an metrolar da normal tarifesinde çalışıyor.”

Cebeci, İstanbul genelinde belediyeye ait kamu binalarında yapılan acil kontrollerde herhangi bir hasara rastlanmadığını belirtirken, sahada can ve mal kaybına dair herhangi bir raporun olmadığını vurguladı:

 

  • “İstanbul'da ilk önce 6.2 ve daha sonra 5.9 olarak artçısını yaşadığımız büyük denecek nitelikteki depremden şu an için bize raporlanan sahada can ve mal kaybı yok.”

İBB personelinin izinlerinin kaldırıldığını ve teknik ekiplerin sahaya yönlendirildiğini de aktaran Cebeci, vatandaşlardan gelen ihbarların titizlikle değerlendirildiğini ifade etti.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan ise yapılan çalışmaları şöyle özetledi:

  • “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun kurmuş olduğu sistem neticesinde anında İstanbul genelindeki bilgilendirmeleri aldık. Ekiplerimiz sahada, Valilikle beraber uyumlu bir şekilde çalışma yürütüyoruz.”

Aslan, vatandaşların yoğun şekilde toplandığı alanlara mobil tuvalet ve büfe desteği sağlandığını, kumanya dağıtımının başladığını da belirtti.

Bilim Kurulu’nun ilk değerlendirmeleri yaptığını, detaylı bilgilerin Genel Sekreter aracılığıyla paylaşılacağını aktaran Aslan, “Şu an itibariyle tedirgin olacak bir durum yok. Ancak yine de dikkatli olmakta fayda var” dedi.

İstanbul genelinde tüm itfaiye, zabıta ve teknik birimlerin aktif halde çalıştığını kaydeden Aslan, kamuoyunu doğru bilgilendirme çağrısı yaptı:

  • “Tüm İstanbulluları yalan ihbarlara, sosyal medyadaki paylaşımlara karşı da dikkat etmeleri konusunda uyarıyorum. Vali Bey'in, benim ve Genel Sekreterimizin açıklamalarına kulak açsınlar. Onun dışındaki herhangi bir paylaşım dikkate alınacak bir durum değildir.”

Yetkililer, sürecin koordineli şekilde yürütüldüğünü belirterek, vatandaşların 153 hattından bilgi alabileceğini ve herhangi bir sorun durumunda ulaşabileceklerini hatırlattı.

 

İBB, 91 bin personeliyle sahada olduğunu vurgularken, İstanbul ve Marmara halkına “geçmiş olsun” dileklerini iletti.



Anahtar Kelimeler: . saatlik deprem raporunu açıkladı
  • Cuma 20.8 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.3 ° / 12.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 16.9 ° / 11.8 ° false