Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

AKP`den `havuz medyasi`na operasyon

AKP`den `havuz medyasi`na operasyon

Ethem Sancak`in sahibi oldugu TürkMedya çatisi altindaki Star Medya Grubu, Kanal 24, Aksam ve Günes gazetelerinde yayin yönetmenleri görevden alindi. Yeni Safak Genel Yayin Yönetmeni Ibrahim Karagül`ün de gönderildigi iddia edildi. Ancak bu iddia teyit ed

 AKP`den `havuz medyasi`na operasyon

Ethem Sancak`in sahibi oldugu TürkMedya çatisi altindaki Star Medya Grubu, Kanal 24, Aksam ve Günes gazetelerinde yayin yönetmenleri görevden alindi. Yeni Safak Genel Yayin Yönetmeni Ibrahim Karagül`ün de gönderildigi iddia edildi. Ancak bu iddia teyit edilmedi

Ethem Sancak`in sahibi oldugu TürkMedya çatisi altindaki Star Medya Grubu, Kanal 24, Aksam ve Günes gazetelerinde yayin yönetmenleri görevden alindi. Yeni Safak Genel Yayin Yönetmeni Ibrahim Karagül`ün de gönderildigi iddia edildi. Ancak bu iddia teyit edilmedi.

Hükümete yakinligi ile bilinen gazetelerde görevden alinan isimler söyle: Mustafa Karaalioglu (Star Medya Yayincilik Grup Baskani), Yusuf Ziya Cömert (Star Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni), Mehmet Ocaktan (Aksam Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni).

Timeturk`ün haberine göre duruma tepki gösteren Star Yazari Hakan Albayrak da istifa etti.

2 MILYONLUK TARTISMA

Medyaradar, Mustafa Karaalioglu’nun Star gazetesinin promosyon için kamu bankalarindan çektigi 2 milyon TL’lik kredinin ekibi tarafindan iç edildigi iddiasi sebebiyle gönderildigini iddia etti. Iddia ortaya çiktigindan bu yana Ethem Sancak ile Karaalioglu`nun arasinin açik oldugu biliniyordu.

Tartismanin ardindan Karaalioglu önceki gün Star Gazetesi Yazari Cemil Ertem`i, "Cumhurbaskani Basdanismani Yigit Bulut ile birlikte Ak trolleri kullanarak, aralarinda kendisinin de bulundugu bazi isimlere karalama operasyonu yaptigi" iddiasiyla kovmustu.

Star gazetesinden kovulan Cemil Ertem, kisisel Twitter hesabindan "Medya içindeki hirsizlara, mülk düskünlerine, kendi patronunu soyanlara karsi çikin, acayip günlerde masa altina saklananlari bilin" diye yazmisti.

ÇALISANLARA GÖNDERILEN E-POSTA

Medyatava, Murat Sancak`in TürkMedya`da yasanan operasyonla ilgili çalisanlara gönderdigi e-postayi yayinladi:

"DEGERLI ÇALISANLARIMIZ, BILINDIGI ÜZERE KISA BIR SÜRE ÖNCE STAR MEDYA GRUBUNDA GERÇEKLESEN HISSE DEVRI VE YENI YÖNETIM KURULU TESEKKÜLÜNE BAGLI OLARAK ÜST ORGANIZASYONEL YAPIDA BAZI DEGISIKLIKLER GERÇEKLESMISTIR. YAPILAN ORGANIZASYONEL DEGISIKLIK ÇERÇEVESINDE UZUN YILLAR BOYUNCA STAR MEDYA GRUBU’NDA MEDYA GRUP BASKANI GÖREVINI YÜRÜTEN SN. MUSTAFA KARAALIOGLU VE STAR GAZETESI GENEL YAYIN YÖNETMENLIGI GÖREVINI YÜRÜTEN SN. YUSUF ZIYA CÖMERT ILE YOLLARIMIZ AYRILMISTIR. KENDILERINE MEDYA GRUBUMUZA VERMIS OLDUKLARI ÖZVERILI HIZMETLERDEN DOLAYI TESEKKÜR EDER BUNDAN SONRAKI YASAMLARINDA BASARILAR DILERIZ."

`IBRAHIM KARAGÜL DE GÖNDERILDI` IDDIASI

Öte yandan medyaradar.com`un haberine göre, Yeni Safak Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Ibrahim Karagül`ün de görevine son verildigi öne sürüldü. Karagül`ün görevine son verilme gerekçesinin "Cumhurbaskanligi Basdanismani Yigit Bulut aleyhine algi operasyonu yönetmek" oldugu belirtiliyor.

AKSAM SAATLERINDE ÖGRENDILER

Star Medya Grubu CEO`su Mustafa Karaalioglu, Star Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile Aksam Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Mehmet Ocaktan`in görevlerine son verildigi karari kendilerine aksam saatlerinde teblig edildi. (MEDYA SERVISI)



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli