Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AKP. Hatice Yilmaz’in ilginç ve çarpici, 2019 yili mali bütçe faaliyet raporu konusmasi

AKP. Hatice Yilmaz’in ilginç ve çarpici, 2019 yili mali bütçe faaliyet raporu konusmasi

Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim yili 2. Dönem Meclisi’nin Temmuz ayi toplantilarinin ikinci birlesiminde Esenler Belediyesi’nin 2019 yilini kapsayan Yillik Faaliyet Raporu görüsüldü. Esenler Kültür Merkez'inde düzenlenen meclis toplantisinda gü

Haber Merkezi

AKP Esenler Belediye Meclis üyesi Hatice Yilmaz’in 2019 yilini kapsayan Yillik Faaliyet Raporu ilgin ve çarpici konusmasi;

 Saygideger Baskanim, Degerli Meclis Üyelerimiz, Basinimizin çok kiymetli temsilcileri, hepinizi saygi ve muhabbetle selamliyorum.

Saygi Deger Meclis Üyelerimiz, hayatimizi ve düsünce yapimizi ailemiz kadar belki de ondan daha fazla çocuklugumuzu ve gençligimizi yasadigimiz çevre ve sehir sekillendirmektedir.

1988 yilinda tasindigim Esenlerdeki çocukluk ve gençlik yillarimi düsününce açikçasi durum pek iç açici degildi.

Gerçi o yillarda Türkiye’de ve Istanbul’da yasayan kimsenin hayati kolay degildi. Ama Esenlerde yasayanlar için “Ayni Sehirde, Farkli Hayatlarin Yasandigi” bir realitedir.

Merkezde bir ilçede oturuyorduk ama ulasim sorunu, asfaltsiz çamurlu sokaklar, suyu akmayan, sürekli elektriklerin kesildigi, temizlikten ve estetik anlayisindan yoksun bir ilçede ikamet ediyorduk.

Özellikle güvenlik sorunlarimiz o kadar had safhadaydi ki, Çevik Kuvvet ve panzerlerin günlerce süren ugraslarindan sonra girilebilen Mahallemizle, ana haber bültenlerinde yer buluyorduk.

Bu kadar yokluk içinde kültür, sanat ve sosyal aktivite aklimiza bile gelmiyordu.

En önemlisi de yasadigimiz yere aidiyet duygusu beslemiyorduk!

Daha kaliteli bir yasam talep etmiyor muyduk? Dogal olarak ediyorduk!

Çok sükür! Cumhurbaskanimiz Sn. Recep Tayyip Erdogan’in liderligindeki AK Parti’nin “Halka Hizmet Hakka Hizmet” anlayisiyla taleplerimiz karsilik buldu. Dag gibi birikmis sorunlar çözümlenerek yasam kalitesini artiran sayisiz hizmete imza atildi.

Esenlerde, panzerlerle güçlükle girilebilen atil, izbe alanlar belediye baskanimizin kendisine yöneltilen hiçbir tehdide aldirmadan attigi kararli adimlar ve dik durusu sayesinde tamamen temizlenerek gelecegimiz için çok önemli vizyon projelerin hayata geçecegi dönüsüm sahalari haline getirildi.

Günümüzde, Esenler Istanbul’un en güvenli dört ilçesinden biri. Artik, Esenler denilince akla projeler, ödüller ve marka degeri yüksek bir ilçe geliyorsa tüm bu basarilar belediye baskanimizin gece gündüz fedakârca çalismalari sayesinde gerçeklesmistir.

Daha önceki yillarda oldugu gibi 2019 yilinda da faaliyet raporumuzun stratejik planlarimizla örtüstügünü görüyoruz.

Geçtigimiz günlerde meclisimize sunulan Denetim Komisyonu Raporunda açiklandigi üzere Bütçenin Gelir ve Giderlerinin Gerçeklesme Orani % 96,94’tür.

2019 faaliyet raporunda hayata geçirdigi proje ve yatirimlarla tüm paydaslarinin huzurunu ve güvenligini öncelleyen, insan odakli belediyecilik anlayisi ile yasadigimiz sehre aidiyet duygumuzun gelismesine vesile olan, Belediye Baskanimiz Sn. Mehmet Tevfik Göksu’ya ve belediyemizin tüm kademelerinde çalisan arkadaslarimiza cani gönülden tesekkür ediyorum.

Sizlerin de elinde olan faaliyet raporunu incelediginizde sadece bir formaliteden ya da yasal bir prosedürden ibaret olmadigini, Esenlere verilen emeklerin ilmek ilmek islendigi bir eser oldugunu göreceksiniz.

Ünlü Islam Düsünürü Farabi,  El-Medinetü’l-Fazila, Fazilet Sehri adli eserinde ideal sehri tekamül etmis insana benzetmistir. Bu eserde Sehrin insasi ile insanin insa ve ihyasinin birbirinden ayri tutulamayacagini anlatmistir.

Belediye Baskanimizin Esenlere bakis açisinda da ayni anlayisin hakim oldugunu görüyoruz.

Esenler halki sehir insa edilirken ayni zamanda insan hayatinin ihya edildigi hizmetlerden duydugu memnuniyeti, 2019 yilinda Esenleri 1. Yaparak göstermistir.

Saygideger Meclis Üyelerimiz, konusmam sirasinda 2019 Faaliyet Raporu ile ilgili bazi rakamlar verecegim,  burada amacim sizleri rakamlara bogmak degil,  Esenlerde yasayan vatandaslarimiza birçok kez temas edildigini ve neticesini daha kolay ifade edebilmek.

Esenlerde,16 mahallemizde tüm cadde ve sokaklardaki çöpler her gün düzenli olarak toplanmakla kalmiyor, Pazar yerlerinden, okullara, ibadethanelerden, kamu kurum ve kuruluslarina kadar dezenfektasyon ve temizligin de yapilmasi “Eviniz Kadar Temiz Esenler Için Çalisiyoruz” sloganinin lafta kalmadiginin göstergesidir.

Belediyemiz, Esenlerli hemsehrilerimizin ve Sivil toplum kuruluslarimizin ihtiyaç duyduklari her an, iyi günlerinde kötü günlerinde hep yanlarinda olmus, bunun geregini de maddi, manevi yerine getirmistir.

Bugüne kadar ilçe kaymakamligi, belediye hizmet binasi, itfaiye, hastane, askerlik subesi, tas camii, açik kapali otoparklar, kadin aktivite ve spor merkezleri vb. birçok fiziki proje ilçemize kazandirilmistir.

2019 yilinda da Birlik Mahallesi Emsal Avci Tas Camii ve Fevzi Çakmak Camii, 15 Temmuz Millet Bahçesi Mehmet Emin Saraç Camii, Kütüphane ve Ikinci Bahar Kiraathanesinin yapimi tamamlanarak Esenler halkinin hizmetine açilmistir.

Ayrica birçok kamu binasi, camii ve okulda tadilat, bakim ve onarim çalismalarina ara vermeden devam edilmis, çevre düzenlemeleri, aydinlatma çalismalari yapilarak erise bilirlik, güvenlik, konfor ve estetigin artirilmasi saglanmistir.

2009’dan bu yana fiziki projelerin yaninda Esenlerin adini Türkiye’de öne çikaran sosyal ve kültürel birçok etkinlik ve proje hayata geçirilmis, en önemlisi de projelerin etki alani gelistirilerek sürekli hale getirilmistir.

Bu projelerden bazilarini kisaca hatirlatmak istiyorum:

Esenlerin Iyilik Kapisi EDIM, %100 Hayat, Kimsesizlerin Kimi, Hayat Butonu, Yalniz Degilsiniz, Kardes Aile, Askida Ekmek, Çorba Çesmesi, Türkiye’nin ilk %100 Dijital Kütüphanesi, Esenler Kariyer Merkezi ESKAM, Esenler Gençlik Bilgi ve Hikmet Evleri ESGEV’ler, Sehir Düsünce Merkezi, Ikinci Bahar Kiraathaneleri, Dede Torun ve Yasam Merkezi, Mihmandar Iyilik Merkezi, Çocuk Sokagi, ESMATIK, Esenler Sanat Evi ESEV, Uluslararasi 23 Nisan Baris Ekmegi Festivali, Uluslararasi Ninni Festivali, Nar Projesi, Kültür Kart, Radyo Esenler, Sehir Ekrani TV gibi nicelerini sayabiliriz.

Sizlerin de çok iyi bildigi gibi Esenler kisi basi yesil alan miktarinin düsük oldugu ilçeler kategorisinde gösteriliyordu.

Geçtigimiz 10 yil içerisinde Esenlerde yesil alan iki katina çikartilmistir. Bu oran yeni parklar ve rekreasyon alanlarinin da eklenmesi ile her geçen gün daha da artiyor.

Sadece 2019 yili içerisinde Göktürk Mesire Alanindan ve 15 Temmuz Millet Bahçesinden istifade eden ziyaretçi sayisi 619.736

AK Parti’nin göreve geldigi ilk günden itibaren doga dostu çevreci politikalari ile dünyada ilk siralarda yer aldigi yadsinamaz bir gerçektir.

Belediyemizin bu güne kadar hayata geçirdigi geri dönüsüm projeleri sayesinde Esenlerde de çevrecilik bilinci 7’den 70’e herkese yerlesmistir.

Bu bilinç sayesinde, 2019 yili içerisinde Esenlerde yapilan geri dönüsüm çalismalari ile 153.238 adet agacin kesilmesi, 35.000.000 m³ suyun kirlenmesi, önlendigi gibi enerjiden tasarruf ve çesitli alanlarda kaynak saglanmistir.

“Nüfus Yogunlugu, Mülkiyet Sorunu, Kentsel Dönüsüm ve Yapi Stogunun eskiligi Esenlerin gelistirilmesi gereken yönleri arasindaydi.

2009 yilinda yapi ömrünü tamamlamis riskli yapi orani %84 iken, 2019 yili itibariyle bu oran gerçeklestirilen kentsel dönüsüm çalismalari neticesinde %60’a indirilmistir.

Milli Savunma Bakanligimizla ile Belediyemiz arasinda yapilan protokol kapsaminda, Belediye Meclisimizce “15 Temmuz Mahallesi” olarak isimlendirilen yeni mahallemiz ve Esenler Belediyesi’ne devredilen 8.7 milyon metrekare ilave alanla insallah bu sorunlarin da tamamen üstesinden gelinecek.

Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin katkilariyla Kuzey ve Güney Rezerv Alanlarinda gerçeklestirilecek olan ve yapimi hizla devam eden Türkiye’nin ilk Planli Kentsel Dönüsüm Projesinin asamalarini ve Esenlere kazandiracaklarini faaliyet raporumuzda detayli olarak bulabilirsiniz.

Bu tarihi projeler sayesinde Esenlerde, imar ve mülkiyet sorunlari nedeniyle yenilenemeyen konutlarin sorunu çözülerek, yaklasik 40 bin ailenin gelecegi kurtulacaktir. Arkadaslar, bir ailede ortalama 5 kisi yasasa 200.000 kisi dile kolay! 200.000 hayat

Esenler Belediyesi’ne devredilen 8.7 milyon metrekare alanla birlikte sifirdan yeni bir yasam alani insa edilirken ayni zamanda gerçeklestirilen kentsel dönüsüm sayesinde bosalan alanlarda da imar planlarina uygun, yesil alan, park, yol, vb. uygulamalar yeniden hayata geçirilebilecek.

Dünyada sayili ülkede bulunan, Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin katkisi ile Türkiye’de ilk olarak Esenlerde gerçeklestirilecek olan “Akilli Sehir Projesi ve “Planli Kentsel Dönüsüm Projesi” birbirine entegre olarak tamamlanacak.

Esenler, bu tarihi projelerle tamamen Akilli Sehir konseptine göre dizayn edilmis, yatay mimariye uygun olarak insa edilen yeni bir sehre kavusacak. Esenlerin tamaminin çehresi degisecek, yasam kalitesi ve refah kat be kat artacak.

Dolu dolu bir faaliyet yilini kisa bir süre içerisinde dile getirmeye çalistim. Bizim atladigimiz, unuttugumuz birçok konu olmustur ama Esenler halki hiçbirini unutmuyor, vefasini da destegini de her zaman gösteriyor.

Saygideger Meclis Üyelerimiz, sizlerin de takdir edecegi gibi marifet iltifata tabidir.

Esenlerin potansiyelini ortaya çikararak, 10 yildir oldugu gibi 2019 yilinda da hizmet anlayisi ile kaliteli ve nitelikli eserlerle Esenlere mührünü vuran, Belediye Baskanimiz Sn. Mehmet Tevfik Göksu basta olmak üzere, basarili özverili çalismalariyla destek olan baskan yardimcilarimizdan, müdürlerimize, belediyemizin her kademesinde emek harcayan, ter döken ekip arkadaslarina, katki sunan tüm meclis üyelerimize, bizleri yalniz birakmayan basin mensuplarimiza, en çokta Esenler halkina en kalbi sükranlarimi sunuyor.

Hepinize saglikli, mutlu günler diliyorum. Saygilarimla… “



  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu