Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

AKP Hollanda`dan Daha Beterini Yapti

AKP Hollanda`dan Daha Beterini Yapti

Ana muhalefet lideri Kiliçdaroglu?Sazan?,geçmisi unutmus. Denktas`a bu ülkede miting yasagi koyan, emekçilere, ögrencilere basin açiklamasi yasagi kim uyguladi? Derelerin kardesligine, dogamizin talanina, Munzur`un sularina, yasamin her alanina, kadinlari

 AKP Hollanda’dan Daha Beterini Yapti
AKP’lilerin demokrasiyle ve hukuk devleti ile problemi oldugunu bilmeyen yok! Demokrasi asla içlerine sinmedi. Onlarin “demokrasi” anlayislari siyasal Islamciligin, gericiligin, yasaklarin egemen oldugu ve kamusal alanlarin tekellerinde olmasi anlamindaydi. Demokrasi ve özgürlükler uguruna canlarimiz elimizden uçtu, kanimizi akittilar… Sonuç demokrasiyi sosyal hukuku devletini AKP iktidara geldigi gün katletti.
 
Bakin demokraside, hukukta birgün size de lazim olacak demistik. Demokrasiye inanmayanlar, demokrat olmayanlar baskalarina demokrasi dayatmayi kendine hak göremez. Hollanda sunu yapti, bunu yapti diye aglamayin. Siz AKP’liler olarak yaptiklarinizin Hollandalilardan farki var mi? Daha beterini yaptiniz. Bizlere fasizmi uyguladiniz diktayi yasattiniz… Unutmadik, ama biz öyle bir gelenekten geliyoruz ki sizler yapilani kabullenmedigimiz gibi tepkimizi de en alasindan emperyalist Avrupa’ya koyduk. 
 
Ana muhalefet lideri Kiliçdaroglu“Sazan”,geçmisi unutmus. Denktas’a bu ülkede miting yasagi koyan, emekçilere, ögrencilere basin açiklamasi yasagi kim uyguladi? Derelerin kardesligine, dogamizin talanina, Munzur’un sularina, yasamin her alanina, kadinlarin gülmesine, her nefes alisimiza karsi çikan sahi KIM?
 
Taksim’e futbol takimlarina giris serbest, 1 Mayis isçi ve emek bayramini kutlamak için emekçilerin o alana girmesi yasak… Öyle mi?
 
Siyasi partilere kurultay salonu engeli, biber gazi, tazyikli su sikmak demokrasiymis, Esenler’de oldugu gibi tüm yurtta seçim çalismasi için kendilerinden olanlara alanlar serbest, digerlerine yasak! Öyle mi?
 Hukuku militanlarina teslim etmek, yüksek yargiyi kadrolasmayla ve yapisini degistirerek AKP yargisi haline getirmek demokratlik… Öyle mi?
 
Osmanli hayranligi ile kula kullugu kabullenmek, Seriatçi, Fetullahçi beyinler yetismesi için egitimi “ben yaptim, ben bilirim” anlayisiyla degistirerek yobazlar ve  gericiler yetismesine imkan tanimak demokratlik…! Öyle mi?
 
Askerler ve sivillere Ergenekon-Balyoz kumpaslari kurmak. Anayasa degisiklikleriyle “eski Türkiye” denilen Türk devletini, Atatürk cumhuriyetini ortadan kaldirmak demokratlik…! Öyle mi?
 
Devrimci yurtsever gençlerimizin yargisiz infazlarina sesi çikmayanlar,
 verilen siyasi kararlarla idamlarina sevinç naralari adanlar, Sivas “Madimak” saniklarini yargilamak yerine, ise alanlar ve onlara olanak saglayanlar.  Türkan Saylan’i, Ilhan Selçuk’u gece yarisi hukuk disi, anti demokratik kararlarla evinden almak, Ali Tatar’in, Kuddusi Okkir’in ölümlerine ferman yazmak demokratlik… Öyle mi?

 
Gezide, Soma’da ve ülkemin birçok yerinde ülke insanini öldürenlere ödül vermek, analarina küfür etmek, ölen çocuklarimiza teröristlikle yaftalamak demokratlik… Öylemi ey BASKAN, ey muhalefet lideri, ey Basbakan, ey Bakanlar ey AKP’liler, eyyyyyyyy AHALIIIIIII bu ve benzeri olaylari biz UNUTMADIK, ya siz
 
Ortada gerçek demokrasi, hukuk var mi? Herhalde bunu söylersek hem kendimizi hem de kandirilmislari kandirmis oluruz. Referandumda AKP tipi baskanlik sistemi kabul görürse, AKP tarzi demokrasi ve hukuk devleti de “milliyetçilik” gibi ayaklar altina alinacak.

AKP tipi baskanlik sistemi referandumla gelirse, AKP tarzi demokrasi gelecek, hukuk devleti ise hayal olacak! AKP Türkiye’ye askeri, ekonomik, politik, stratejik alanda küme düsürttü. Öncelikle ülkeme, sonrasinda AKP’li yurtdisi edilen “Bayan Bakana” ve aydinlik yarinlarimiza… Simdiden geçmis olsun…
 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli