Tarih: 01.01.2018 00:00

?AKP il ve ilçe yöneticisi 800 kisi hakim olarak atandi`

Facebook Twitter Linked-in

 ‘AKP il ve ilçe yöneticisi 800 kisi hakim olarak atandi’
CHP Istanbul milletvekili Baris Yarkadas, çogu il ve ilçe yöneticisi olan AKP’li 800 avukatin hakim olarak atandigini açikladi
 
Adalet Bakanligi’nin “avukatliktan hakimlige geçis sinavi mülakat sonuçlari”nin önceki gün açiklanmasinin ardindan CHP Istanbul milletvekili Baris Yarkadas, mülakatlar sonucunda çogu il ve ilçe yöneticisi olan AKP’li 800 avukatin hakim olarak atandigini açikladi.
 
Adalet Bakanligi’nin önceki gün sonuçlarini açikladigi “Avukatliktan hakimlige geçis sinavi”ndaki mülakatlarda, yazili sinavda 80’in üzerinde puan alan birçok isim elenirken, 55-60 puan alan avukatlara hakimlik yolu açildi.
CHP Istanbul Milletvekili Baris Yarkadas ise “En büyük adaletsizlik Adalet Bakanligi’nda yasaniyor” diyerek söyle konustu:
 
“Yargi çevrelerinden edindigim bilgiye göre, avukatliktan hakimlige geçis sinavinda iç karartici bir tablo var. Sonuçlari referandumdan sonra açikladilar… Kadrolasma tartismasi yasanmasin diye referandumun bitmesini beklediler. Önceki gün açiklanan mülakat ve atama sonuçlari zaten kadrolasmayi açikça gösteriyor. Yazili sinavda 80 puan alan avukatlar devre disi birakiliyor. 55-60 puan alanlar ise mülakati geçiyor. Bu kisilerin tek özelligi ise AKP’de yöneticilik görevinde bulunmalari… AKP, kadrolarini hakim yaparak yargiyi kontrol altinda tutmak istiyor.”
 
Yolu KHK ile açtilar
AKP’nin yargida kadrolasabilmek için KHK çikararak kadrolasma yolunu açtigini belirten Yarkadas, “1500 hakim açigi var denilerek sinav açtilar. Ancak ne ilginçtir ki sadece 900 hakim aldilar. Bunlarin 800’ü de AKP’li” dedi.
 
Önceki gün atanan bazi isimleri de açiklayan Yarkadas sözlerine söyle devam etti:
“Mülakata AKP yöneticisi ve üyesi yaklasik bin avukat giriyor. Bunlarin sekiz yüzü, yazilida düsük puanlar almasina ragmen mülakati kolaylikla geçiyor. Aslinda isimlere baktiginizda kerametlerini anliyorsunuz. Örnegin, Kadir Nozoglu bu isimlerden biri… Nozoglu AKP Elazig Merkez Ilçe Baskani… Dünden itibaren artik hakim…”
 
Yarkadas tespit edebildigi diger isimleri de siraladi:
“Bu isimlerden biri de Behice Çavusoglu… Hanimefendi, AKP Giresun Kadin Kollari Baskani… Ceyda Bozdag, Edirne Merkez Ilçe Baskanligi yöneticisi ve AKP Edirne Milletvekili Aday Adayi… Hacer Alan, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek’in avukati… Ve bu gibi yüzlerce isim… AKP, mahkemeleri adeta ilçe baskanligi haline çevirdi. Bunun acisini toplumun tamami çekecek…”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —