Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

AKP’li belediyenin egitim için Almanya’ya gönderdigi 43 kisi geri dönmemis

AKP’li belediyenin egitim için Almanya’ya gönderdigi 43 kisi geri dönmemis

Malatya’da AKP’li Yesilyurt Belediyesi’nin CHP’li meclis grup baskanvekili Günnur Tabel, belediyece çevre egitimi için geçen yil Almanya’ya gönderilen 45 kisiden 43’ünün Türkiye’ye geri dönmedigini söyledi.

AKP’li Yesilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarli Bireyler Yetistirmek Projesi’ için 45 kisiyi yurt disina gönderdi. 2’si döndü. 43’ü ortada yok. Olayin arastirilmasi için müfettis görevlendirildi.

Sözcü gazetesinden Evren Demirdas'in haberine göre; Malatya'da AKP'li Yesilyurt Belediyesi'nin nisan ayi meclis toplantisinda 2020 faaliyet raporu görüsüldü. Toplantiya Yesilyurt Belediyesi'nin CHP'li Meclis Grup Baskanvekili Günnur Tabel'in açiklamalari damga vurdu.

Tabel, 15-27 Eylül 2020 arasinda Malatya Kisisel Gelisim Dünyasi Dernegi üyelerinin ‘Çevreye Duyarli Bireyler Yetistirmek' projesi kapsaminda Almanya'ya gönderildigini, ancak gönderilen 45 kisiden 43'ünün geri dönmedigi açikladi.

Sadece heyette yer alan belediye baskan yardimcilari Sahin Özer ve Bekir Karakus'un yurda döndügünü belirten Tabel, 12 gün süreli gezi için belediye meclisinden onay alindigini belirtip söyle dedi:

‘ISIN PESINI BIRAKMAYIZ'

“Hizmet pasaportu ve vize alan bu kisilerin neden geri dönmedigine dair tek bir bilgiye sahip degiliz. Dernek yönetimi farkli açiklamalarda bulunuyor, herkes olayin iç yüzünü ögrenmek istiyor. Nedense baskanimiz hâlâ susuyor, bu olayin açikliga kavusmasini istiyoruz. Bu olaya meclisi kim alet etti, kimler götürüldü, amaci neydi? Bunlari ögrenmek hem meclis üyelerinin hem Yesilyurt halkinin hakkidir.”

Yasanan olayi skandal olarak yorumlayan CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, “Bu olayin pesini birakmayacagiz” dedi. Olayin arastirilmasi için ise mülkiye basmüfettisi görevlendirildigi ögrenildi.



  • Salı 18.1 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.4 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 18.3 ° / 11.9 ° Güneşli