Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AKP’li Esenler Belediyesi’nin borçlarina karsilik daire verme kararina CHP’den tepki: ‘Sata sata bitiremediler’

AKP’li Esenler Belediyesi’nin borçlarina karsilik daire verme kararina CHP’den tepki: ‘Sata sata bitiremediler’

AKP’li Esenler Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim ve vergi borçlarina karsilik Ömür Istanbul projesinde kendisine ait çok sayida daireyi vermeyi planliyor. Esenler Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, “Kentsel dönüsüm için ya

Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde 10 bin metrekare arsa üzerine kentsel dönüsüm projesi olarak yapilan Ömür Istanbul, Tekstilkent, Giyimkent, ISTOÇ ve hal gibi ticaret merkezleri ile Istanbul’un iki önemli ulasim aksi olan E-5 ve TEM otoyollarinin tam ortasinda yer aliyor. Proje, Esenler Belediyesi’nin sirketi ESKON AS ve Efitas Insaat ortakligiyla yapildi. Projede ESKON AS’ye ait daireler bulunuyor.

‘DAHA YENI YETKI ALDINIZ’

Esenler Belediyesi ilçe meclis gündemine gelen bu projedeki dairelere iliskin teklif tartisma yaratti. Teklifte “kentsel dönüsüm alaninda kullanilmak, SGK prim borçlarina veya vergi borçlarina karsilik ilgili kurumlarla mahsuplasmak (borcunu alacagindan düsmek) yolu ve devir yapmak amaciyla mülkiyeti ESKON AS’ye ait 20 dairenin satin alinmasi” talep edildi. CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, teklife itiraz ederek “Bu projede imar yollarini ve park alaninin bir kismini iptal ettiniz. Insaat alanini 31 bin 500 metrekareye çikardiniz. Bugün insaat ruhsatina baktigimizda emsal harici alanlar dahil 55 bin metrekareye çiktigi görülüyor” dedi. Sahin, özetle söyle konustu: “Kentsel dönüsüm amaçli kullanacaginizi söyleyerek, kamu yararindan bahsederek 17 bin 500 metrekare insaat alanina 55 bin metrekare insaat yapilmasini sagladiniz. Geldigimiz noktada ESKON’dan daire satin alip aldiginiz daireleri de SGK prim borçlarimiza karsilik ilgili kurumlarla mahsuplasacagimizi söylüyorsunuz. Daha yeni SGK prim borcumuza karsilik Oruç Reis Mahallesi’ndeki egitim alani olan tasinmazi devir yetkisi aldiniz. Korkumuz sata sata Esenler’i bitirecek olmaniz.”

 

Teklif, CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karsin AKP’li meclis üyelerinin oylariyla kabul edildi. 

kaynak: Cumhuriyet



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı