Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AKP'li Esenler Belediyesi'nin, Dört Yaka Esenler Meydan projesinin ruhsati iptal edildi

AKP'li Esenler Belediyesi'nin, Dört Yaka Esenler Meydan projesinin ruhsati iptal edildi

IBB, Esenler Menderes Mahallesi’ndeki Dörtyol Meydani yaninda süren insaata iliskin AKP’li Esenler Belediyesi’nin proje ruhsatini iptal etti.

haber merkezi

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) Esenler, Dörtyol Meydan’da süren Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla insaat hakki” tespitine karsin insaatta usulsüzlük olmadigini savunan AKP’li Esenler Belediyesi’nin proje ruhsatini iptal ettigi ortaya çikti.

IBB projede imara aykiriliklar ve usulsüzlükler tespit etmisti.

IBB, Menderes Mahallesi’ndeki Dörtyol Meydani yaninda süren insaata iliskin AKP’li Esenler Ilçe Belediyesi’ne 2 Ekim 2020 tarihinde uyari yazisi yollamisti. Yazida projeye iliskin bilgi ve belgelerin incelendigi belirtilerek 2013 yilinda onaylanan küçük ölçekli uygulama imar plani animsatilmisti. Imar yönetmeligine aykiri olarak bazi parsellerin birlestirildiginin tespit edildigi bilgisine yer verilen yazida, insaat projesine iliskin 727 metrekare alanin fazladan hesaplandigina dikkat çekilmisti.

Yazida söz konusu arazide insai faaliyete izin verilmemesi, yapi kullanma izin belgesinin düzenlenmemesi ve projenin imar yönetmeligi ile imar planina uygun olarak revize edilmesinden sonra insaatin devamina izin verilmesi istenmisti. Yazi hem ilçe belediyesine hem insaatin müteahhidi Bordo Yapi & Efitas Insaat Ortakligi’na hem de Kafes Yapi Denetim sirketine yollanmisti.

Yazinin ardindan CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, IBB’ye basvurarak yaziya ragmen insaatin devam ettigini bildirmisti. Bunun üzerine Esenler Belediyesi’ne yazi yollayan IBB, Istanbul Imar Yönetmeligi ve Meri Imar Plani’na aykiri olarak ilçe belediye baskanliginda düzenlenen yapi ruhsatinin iptal edilmesini, insaat izini verilmemesini ve yasal islemlerin yapilmasini istemisti. Ancak tüm usulsüzlüklere karsi insaat sürmüs, ilçe belediyesi de usulsüzlük olmadigini savunmustu.

Gelismeleri duyuran haberimizin ardindan Esenler Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü, IBB’nin tespitleri dogrultusunda yapi ruhsatini iptal ettigini açikladi.

 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı