Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKP'li Esenler Belediyesi'nin TÜRGEV'e bedelsiz verdigi bina, börekçiye kiralanmis

AKP'li Esenler Belediyesi'nin TÜRGEV'e bedelsiz verdigi bina, börekçiye kiralanmis

TÜRGEV, AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettigi Esenler Belediyesi’nin bedelsiz olarak 25 yilligina tahsis ettigi binanin giris katini börekçiye kiraladi. CHP’li Kemal Sahin, TÜRGEV’in aylik 50 bin TL kira aldigini açikladi.

AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettigi Esenler Belediyesi'nin yine bir skandala göz yumdugu ortaya çikti. Esenler Belediye Meclisi’nin 9 Aralik Persembe günü gerçeklestirilen oturumunda, AKP'li Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çocuklari Bilal Erdogan ile Esra Albayrak’in yönetiminde yer aldigi Türkiye Gençlik ve Egitime Hizmet Vakfi'na (TÜRGEV) tahsis edilen bir bina tartismalara neden oldu.

Esenler Belediyesi tarafindan, geçen subat ayinda ilçenin en merkezi noktalarindan birinde yer alan bir bina bedelsiz olarak TÜRGEV’e tahsis edildi. Ancak TÜRGEV’in, belediyenin tahsis ettigi binanin giris katini "Namli Sariyer Börekçisi"ne kiraya verdigi açiga çikti.

BINAYI TÜRGEV ISTEDI

BirGün'den Ismail Ari'nin haberine göre TÜRGEV, 27 Agustos 2020 tarihinde Esenler Belediyesi’ne basvurarak bina tahsisi istedi. Esenler Belediyesi de 4 Subat 2021 tarihinde belediyeye ait Mimar Sinan Mahallesi’ndeki bir binanin, ögrencilerin egitim-ögretim, barinma, sosyal ve kültürel hizmetlerde kullanilmasi için TÜRGEV'e 25 yilligina tahsis edilmesi uygun bulundu.

AMACI DISINDA KULLANIYOR

Esenlerin en kiymetli noktalarindan birinde bulunan binanin TÜRGEV’e tahsis edilmesi karari, Esenler Belediye Meclisi’nin subat ayi oturumunda CHP ve IYI Parti'nin ret oyuna karsilik, AKP-MHP grubunun oylari ile kabul edildi. TÜRGEV ise binanin giris katini börekçiye kiraya vererek tahsis kararinda yer alan amaçlarin disina çikarak gelir elde etmis oldu.

50 BIN TL KIRA ALIYORLAR

Belediye Meclisi’nde gündem disi söz olan CHP’li Meclis Üyesi Kemal Sahin, rant zincirini “Esenler Belediyesi, tasinmazini yandas TÜRGEV’e bedelsiz olarak ve 25 yilligina verdi. TÜRGEV de ögrenci yurdunu Sariyer Börekçisi yapti” sözleriyle açikladi.

AKP'li belediyenin binayi ögrencilerin; egitim, ögretim ve barinma ihtiyaçlari için TÜRGEV’e tahsis ettigini hatirlatan ve binanin amaci disinda kullanildigi vurgulayan CHP’li Sahin sözlerini söyle sürdürdü:

“Bugün bahsi geçen binanin zemin katinda karsimiza Sariyer Börekçisi çikmaktadir. Üstelik bu börekçi aylik 50 bin TL de kira bedeli ödemektedir. Tevfik Göksu’nun amaci yandasa kaynak saglamak mi? Yoksa vatandasin size güveni kalmadigi, gençlerin bu gibi vakiflarda bulunmak istemediginden ögrenci bulamayip, börek isine mi basladiniz? Egitimden uzak, çikarci bir anlayis gözler önündedir. Bu durumu kamuoyunun vicdanina birakiyorum.”

6 MILYON TL KIRA ÖDENIYOR

“Esenler Belediyesi’ne ait mülkler yandas TÜRGEV’e bedelsiz tahsis edilirken belediye bünyesindeki müdürlükler için kiralanan yerlere yillik 6 milyon TL kira ödemektedir” diyen Sahin, sözlerini söyle tamamladi:

 

 

 

 

“Sizleri egitim ögretime destek diyerek yandasi kayirma anlayisinizin karsisinda, egitime ögretime sagladigi destekler ile Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) var. IBB 51 bin 890 ögrenciye karsiliksiz burs vermektedir. Var olan ögrenci yurtlarinin yani sira yapim asamasinda olan yurtlarimizin yapimi hizla tamamlanarak gençlerimizin kullanimina sunulacaktir. IBB’nin insan ayrimi yapmadan, kamu malini yandas vakiflara degil, vatandasin yararina sunarak 16 milyon Istanbulluya özveriyle hizmet etmektedir. Ögrencilere yurt saglayacagiz diye çiktiginiz yolda karsimiza Namli Sariyer Börekçisi çikti.”

"ÇATLASANIZ DA PATLASANIZ DA..." DEMISTI

Esenler Belediye Baskani AKP’li Tevfik Göksu, ekim ayinda Belediye Meclisi’nde yaptigi konusmada “TÜRGEV’e, TÜGVA’ya, Ensar’a ve ilim Yayma’ya çatlasaniz da patlasaniz da destek vermeye devam edecegiz. Onlar bu milletin evlatlarina en nadide hizmetleri sunan kuruluslardir. Bugüne kadar destek verdik bundan sonrada destek vermeye devam edecegiz Allah'in izniyle” ifadelerini kullanmisti. AKP’li Göksu’nun bu sözleri kamuoyunda uzun süre tartisilmisti.

 



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli