Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

AKP’li Esenler Belediyesi, usulsüz insaatin sürmesine seyirci kaldi

AKP’li Esenler Belediyesi, usulsüz insaatin sürmesine seyirci kaldi

Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla insaat hakki” skandali yasaniyor. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) tespit ettigi imara aykiriliklar ve usulsüzlüklere karsin projenin insaati sürüyor.

IBB yönetimi, ilçe belediyesinden projeye verilen insaat ruhsatinin iptal edilmesini, herhangi bir insaata izin verilmemesini ve yasal islem yapilmasini istedi. Ilçe belediyesinin CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, “Fazla insaattan dolayi müteahhidin yaklasik 25 milyon lira kazanci var. Insaat hâlâ sürüyor” dedi.

IBB, Menderes Mahallesi’ndeki Dörtyol Meydani yaninda süren insaata iliskin AKP’li Esenler Illçe  Belediyesi’ne 2 Ekim 2020 tarihinde uyari yazisi yolladi. Yazida projeye iliskin bilgi ve belgelerin incelendigi belirtilerek, 2013 yilinda onaylanan küçük ölçekli uygulama imar plani animsatildi. Imar yönetmeligine aykiri olarak bazi parsellerin birlestirildiginin tespit edildigi bilgisine yer verilen yazida, insaat projesine iliskin 727 metrekare alanin fazladan hesaplandigina dikkat çekildi.

Yazida söz konusu arazide insai faaliyete izin verilmemesi, yapi kullanma izin belgesinin düzenlenmemesi ve projenin imar yönetmeligi ile imar planina uygun olarak revize edilmesinden sonra insaatin devamina izin verilmesi istendi. Yazi hem ilçe belediyesine hem insaatin müteahhidi Bordo Yapi & Efitas Insaat Ortakligi’na hem de Kafes Yapi Denetim sirketine yollandi. 

‘GÖRMEZDEN GELINDI’

Yazinin ardindan CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, IBB’ye basvurarak yaziya ragmen insaatin devam ettigini bildirdi. Sahin ilçe belediyesinin, müteahhit firma ve yapi denetim firmasinin IBB’nin taleplerini yerine getirmedigine dikkat çekerek söz konusu insaatin devam etmesine izin verilmemesini istedi. Bunun üzerine Esenler Ilçe Belediyesi’ne yazi yollayan IBB, Istanbul Imar Yönetmeligi ve Meri Imar Planina aykiri olarak ilçe belediye baskanliginda düzenlenen yapi ruhsatinin iptal edilmesini ve insaat izini verilmemesini istedi. IBB, yazida yasal islemlerin yapilmasini da istedi. 

Tüm usulsüzlüklere karsin insaatin sürmesini Cumhuriyet’e degerlendiren CHP’li meclis üyesi Kemal Sahin, Esenler Ilçe Belediyesi’ne konuya iliskin soru önergesi verdigini ancak cevap alamadigini belirtti. Sahin, “Plan notlarina aykiri olarak ruhsat verildi. Esenler Belediyesi projeyi fazla insaat haliyle onaylamis. Yani görmezden gelmis, bu 727 metrekareyi hediye etmis. Bu fazlaligin parasal karsiligi yaklasik 25 milyon lira. 727 metrekare fazla insaat müteaahidin cebine kaliyor. Basindan yanlis is yapildi. Belediye yanlis ruhsat vermis” dedi.

kaynak: Cumhuriyet



  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı