Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AKP’li Esenler Belediyesinden TÜRGEV’e tartismali tahsis

AKP’li Esenler Belediyesinden TÜRGEV’e tartismali tahsis

AKP’li Esenler Belediyesi’ne ait bir bina, TÜRGEV’e 25 yilligina bedelsiz tahsis edildi. CHP’li Meclis Üyesi Kemal Sahin, “Ekrem Imamoglu baskan olduktan sonra Esenler ilçesindeki IBB’ye ait mülklerin neredeyse tamami AKP-MHP grubunun oylari ile ilçe bele

senler Belediye Meclisi'nin subat ayi oturumlarinda belediye ait bir tasinmaz TÜRGEV'e tahsis edildi. Meclis oturumunda oya sunulan tahsis talebi ile ilgili komisyon raporunda yer alan bilgilere göre TÜRGEV, 27 Agustos 2020 yilinda belediyeye basvurarak bina tahsisi istedi.

Esenler Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü de vakfin talebi üzerine 1 Subat 2021 tarihinde belediyeye ait 1242 ada 5 parselde bulunan 750 metrekarelik tasinmazin, ögrencilerin egitim-ögretim, barinma, sosyal ve kültürel hizmetlerde kullanilmasi için TÜRGEV'e 49 yilligina tahsis edilmesi için teklif hazirladi.

Teklif, belediye meclisine havale edildi. Teklifi inceleyen komisyonlar, ortak hizmet projesi çerçevesinde belediyeye ait tasinmazin kullanim hakkinin 25 yilligina TÜRGEV'e verilmesini uygun bulundu. Tapuya da kullanim hakkiyla ilgili serh düsüldü. Tahsis karari meclis oturumunda CHP ve IYI Parti'nin ret oyuna karsilik, AKP-MHP grubunun oylari ile kabul edildi.

“6 AYDIR TÜRGEV KULLANIYOR”

Oturumda söz alan CHP'li Meclis Üyesi Kemal Sahin, belediyeye ait parselde yillar önce insaat basladiginda binanin TÜRGEV'e verilecegi yönünde duyum aldigini ve 2017 yilinda bu konuyla ilgili meclis baskanligina soru önergesi verdigini hatirlatarak “Aradan 4 yil geçmesine karsin önergeme yanit gelmedi ancak bu sirada insaat bitti ve bugün TÜRGEV'e tahsis karari çikti” dedi.

Binanin yaklasik 6 aydir zaten TÜRGEV tarafindan kullanildigini söyleyen Sahin “IBB'nin ilçedeki mülklerinin kullanim hakkini, IBB Meclisi'nde çogunlugunuzu kullanarak Esenler Belediyesi'nin kullanimina tahsis ediyorsunuz. Esenler Belediyesi'nin kendi tasinmazlarini da yandas vakiflara vererek peskes çekiyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Sahin, belediyenin borçlarina karsilik okul ve cami alanlarini SGK'ya ve Hazine'ye devretmesine atif yaparak “Belediyenin borçlarini ödeyemedigi için mülklerini elden çikaran AKP'li yönetim, yandas TÜRGEV'e adrese teslim 15 milyonluk bina yapip bedava 25 yilligina veriyor” dedi.

Belediyenin TÜRGEV'e tahsis ettigi bina 750 metrekarelik parsel üzerinde bulunuyor. 2 bodrum, 1 zemin 4 normal katli bina, toplam 5 bin 250 metrekare kullanim alanina sahip.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı