Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKP’li Göksu CHP’lilere "Biraz Onurlari Varsa Istifa Ederler”

AKP’li Göksu CHP’lilere "Biraz Onurlari Varsa Istifa Ederler”

AKP''li Göksu Cami Çikisinda CHP’li Meclis Üyelerine "Biraz Onurlari Varsa Istifa Ederler" dedi.

AKP Grup Baskan Vekili ve Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, her Cuma namazi sonrasi oldugu gibi bu Cuma namazi çikisinda da Oruçreis Mahallesi'nde bulunan Hayirseverler Camii’nin çikisinda kentsel dönüsüm hak sahipleri ile bir araya gelerek projenin son durumunu hakkinda bilgiler verdi. Projenin hizla devam ettigini söyleyen M. Tevfik Göksu, “Ancak bu devasa projeyi durdurmak için birileri sürekli bize engel çikarmaya çalisiyor” dedi.

“7 yürütmeyi durdurma davasi açtilar”

Göksu, Istanbul Büyüksehir Belediyesi, bazi CHP IBB Meclis Üyeleri ile Mimarlar ve Mühendisler odasi olmak üzere Esenler Kentsel Dönüsüm projesi hakkinda toplam 7 yürütmeyi durdurma davasi açtiklarini belirtti. Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “IBB defalarca kentsel dönüsüm projemizi mahkemeye tasiyarak 'yürütmeyi durdurma' karari çikartarak hayati deger tasiyan bu projeyi sekteye ugratmaya çalisti. Onlar durdurmak için çalisir da biz durur muyuz? Biz de üst mahkemeye giderek 'yürütmeyi durdurma' kararini iptal ettirdik. Su anda projemizin önünde hiçbir engel yok. Su anda yaklasik 2 bin konutumuzu hemen teslim edebiliriz. Ancak orada IBB’ye takiliyoruz. 20 metrelik bir ISKI borusunu halledemediler” diye konustu.

“Mahkemeye tasiyarak süreci uzatmaya çalisanlarin biraz onuru varsa istifa ederler"

Projeyi durdurmak için sürekli mahkemeye giden CHP’li meclis üyelerine seslenen Göksu, “Siz Esenler halkindan ne istiyorsunuz? Niye depreme dayanikli konutlara tasinmalarina engel çikarmaya çalisiyorsunuz. Bizin Oruçreis halkina bir sözümüz var. Burada yaklasik 50 bin metrekare millet bahçesi yapacagiz. Hani bazilari buralarda gezip (Baskan burada konutlari elinizden alip buraya yeni konutlar yapip satacak) diyorlardi. Öyle diyenler simdi buralarda gezmeye utanmiyorlar mi acaba? Türkiye’nin en büyük kentsel dönüsüm projesini sürekli mahkemeye tasiyarak süreci uzatmaya çalisanlarin biraz onuru varsa istifa ederler" seklinde konustu.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli