Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

AKP’li Göksu'nun marifeti

AKP’li Göksu'nun marifeti

Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, 12 milyon liralik borçlanma yetkisi istedi. Esenler Belediye Meclisi talebi kabul etti.

Haber/ Hasan Gürsoy

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) borçlanma taleplerine karsi olan AKP’li Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, kendi ilçe meclisinden borçlanma yetkisi aldi. Esenler Belediye Baskani Göksu, belediyenin mali finansmani için 12 milyon TL’lik borçlanmaya gidecek.

Esenler Belediye Meclisi mart ayi ikinci toplantisinda, belediye yönetiminin istedigi borçlanmayla ilgili teklifi görüstü. 12 milyon TL’lik borçlanma yetkisi muhalefet partili meclis üyeleri tarafindan elestirildi. Muhalefet partili meclis üyeleri, “muhalefette olmak, yönetimi engellemek manasina gelmedigini düsünerek teklife evet diyoruz” dedi.

KAMU VEYA ÖZEL BANKALARDAN BORÇ ALINACAK

Borçlanma teklifi ile ilgili olarak hazirlanan ve Esenler Belediye Meclisi’nde oy birligiyle kabul edilen Komisyon Raporu’nda söyle denildi:

“Belediyemizin mali finansmaninin yönetiminde kullanilmak üzere 12 milyon TL tutarinda kredi kullanabilmemiz için, Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’ya yetki verilmesi hususu müsterek komisyonumuzca uygun görülmüstür.”

“KAHRAMANLIK EDASIYLA BORÇ ISTENIYOR”

Ayni zamanda IBB Meclisi’nde AKP Grup Baskanvekili olarak da görev yapan, Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu, 11 Mayis 2020 tarihinde IBB’nin borçlanma talebiyle ilgili olarak, özetle sunlari söylemisti:

“Kahramanlik edasiyla borç istendigi nerede görüldü ya? Kahramanlik edasiyla borç isteniyor ve bunu da tarihi bir olay olarak sunuyorlar. CHP Grubu ve IBB Baskani bir oldu-bitti ile mahalle baskisiyla Istanbul’un gelecegini karartacak kararlar almamiza tesvik ediyorlar. Finansal dille degil, halk diliyle konusayim. Dükkan içindeki sermaye eger borçlarla karsilaniyorsa o dükkan bir gün iflas eder.”



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli