Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AKP'li Göksu'ya 'FETÖ pankartli' protesto

AKP'li Göksu'ya 'FETÖ pankartli' protesto

IBB Meclisi’nde IYI Partililer, AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu’nun daha önce Fetullah Gülen’i övdügü tweetinin yazili oldugu dövizleri göstererek protesto ettiler. Göksu ise “2013’te mi 2012’de mi bir konusma. Eger o arkadasin yüregi yetiyorsa genel b

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi’nde IYI Partililer, AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu’nun daha önce Fetullah Gülen’i övdügü tweetinin yazili oldugu dövizleri göstererek protesto ettiler. Göksu ise “2013’te mi 2012’de mi bir konusma. Eger o arkadasin yüregi yetiyorsa genel baskaninin, IBB baskaninin konusmalarini getirsin konusmalarini getirsin” dedi.

ISKI'ye ait Sancaktepe Pasaköy'deki kurban satis alani 10 yil süreyle AKP'li Sancaktepe Belediyesi'ne oy çoklugu ile tahsis edildi. Tahsis karari oylamasi sirasinda IYI Parti Grup Baskanvekili Ibrahim Özkan söz alarak, önceki gün AKP Grup Baskanvekili Tevfik Göksu'nun bu alanin IYI Partililere peskes çekilecegi iddiasina yanit verdi.

KUBBELI MINARELI GÖRDÜKLERI HERYERI KENDILERININ SANIYORLAR

Tevfik Göksu’nun iddiasinin iftira oldugunu belgelerle anlatacagini belirten IYI Partili Ibrahim Özkan sunlari söyledi:

“Dün sayin Tevfik Göksu’nun bize kürsüden atfettigi bir konuydu bu. Bu iftirayi belgelemek istiyorum kurban pazarlari ile ilgili mesele. ISYÖN’den bu verileri aldik. ISYÖN tabi büyüksehir belediyesinden kiralamis alani. Daha evveliyatinda bakin mesele nerden geliyor. Öyle bir hal hasil oldu ki bugün, Ak Partili belediyeler, Istanbul Büyüksehir Belediyesinin kendi ilçelerinde görmüs olduklari kubbeli ve camii minareli tüm alanlari kendilerinin oldugunu zannediyorlar. Ve hukuksuz bir sekilde buralari kendilerine istiyorlar.

Bakin neler oldu Sancaktepe’de söyleyeyim. Bu kurban pazarlari 2017, 2018 ve 2019’da Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edilmisler. ISYÖN’den bana gelen bilgi notu Sancaktepe Belediyesi’nin kira ücretlerini geç ödemesinden dolayi özellikle 2018 kirasini 1 yil sonra ödemesinden dolayi bu alani Nurullah Akbulut isimli bir sahsa kiralamislar ve 295 bin Türk lirasi bedelle arti 20 bin lira depozitoyla pesin parayla.  ISYÖN burayi vatandasa kiralamis.

2 nolu Pasa Köy kurban satis ve kesim alani, Büyüksehir Belediyesinin olmasina ragmen, Sancaktepe Belediyesi burayi vatandaslara kiraliyor 100 bin TL bedelle. Daha sonra büyüksehir belediye zabitalari bölgeye gidiyor, Sancaktepe Belediye Baskan Yardimcisi Nurettin beyle yaptiklari görüsmede biz bu insanlari engelleyemedik diyor. Ve orada kurban çadirlarini almis olan vatandaslar magdur oluyor. Sonra büyüksehir belediyesi ISYÖN istiraki devreye giriyor ve vatandas çadir kuran gariban çiftçi magdur olmasin diye 50 bin tl kdv dahil bir bedelle o yeri karantina bölgesi olmasin ragmen hukuksuz bir sekilde Sancaktape Belediyesi yeri kiralamasina ragmen 50 bin TL bedelle yeri devrediyor.

Simdi bu alani Sancaktepe Belediyesi, meclis üyesi arkadaslarimin istemesinin sebebi bu. Bu arkadaslarima bir sey demiyorum, bütün belediyelerde ayni konu var.

BAKARAYA MAKARA DIYENLERI ELÇI YAPARAK ÖDÜLLENDIRMEDIK

Simdi bana hafiz diyerek, sanki hafizligin kötü bir sey oldugunu söyler gibi bir ima içerisindesiniz. Ben hafiz oldugum için gurur duyuyorum. Ben size sunu söylemek istiyorum sizlerde siyasal Islamcilar olarak Kuran-i Kerimi sonuna kadar sömürmüssünüz. Dün bana burada sayin Göksu diyor ki Kuran ayetlerini ucuza satma diyor. Benim liderim sayin Meral Aksener, hiçbir mitinginde Güney ve Dogu Anadolu ya gittigi zaman Kürtçe, Kuran-i Kerimi batiya gittigi zaman Türkçe Kuran-i Kerimi miting alanlarinda sallamamistir. Dün burada okudugum ayeti Bakara Suresinin 149. Ayetidir. Emin olun siz Islam adina hareket ettiginizi söylediginiz Ak Parti Grubu olarak, Bakaraya Makara diyen, bugün Prag Büyükelçisi olarak ödüllendirilen, Egemen Bagis hakkinda zerre kadar bir Twitt attiginizi görmedim.

“OLMAYANLAR HAKKINDA ITHAMDA BULUNUYORSUNUZ”

Iyi Parti Grup Baskan Vekilinin konusmalari sirasinda, Meclisi 1. Baskanvekili Zeynel Abidin Okul araya girdi.  Meclis baskani ile Özkan arasinda geçen dialog ise söyle oldu:

-Okul: Burada olmayanlar hakkinda ithamda bulunuyorsunuz.

-Özkan : Sayin Göksu burada, ben sayin Göksuya söylüyorum.

-Okul: Bakin herkes çok yogun ve yorgun ortami germeye gerek yok.

-Özkan: Ben ortami germiyorum. Partimin haklarini korumaya çalisiyorum.

-Okul: Size hafiz dendigi zaman rahatsiz olmamalisiniz.

BU COGRAFYAYA ISLAM AK PARTIYLE MI GELDI?

Özkan CHP’den meclis üyesi oldugu dönemleri anlatti. Özkan :”Bakin ben CHP meclis üyesi oldugum zamanlar kürsüde ayet okudugum zaman, sayin Göksu dedi ki sükürler olsun yarabbi, CHP siralarindan bizim sayemizde ayetlerle açiliyor burasi dedi. Sanki bu cografyaya Islam Ak Partiyle geldi. Biz sanki onlardan önce afedersiniz öküzemi tapiyorduk.

GÖKSU’NUN FETTULAH GÜLEN IÇIN ATTIGI TWITLERI GÖSTERDI

Göksu’nun Fethulah Gülen için Göksu’nun attigi twitleri gösterecegini belirten Özkan, "Bir sonrakinde de konustugunuz video yu izletecegim buradan" dedi. 

Iste o görüntüler:

 

GÖKSU: "ARKADASIN YÜREGI YETIYORSA IBB BASKANIN KONUSMALARINI GETIRSIN

Tevfik Göksu ise su yaniti verdi:

“Sanki gizli bir sey açikliyor. 2013'te mi 2012'de mi bir konusma. Eger o arkadasin yüregi yetiyorsa genel baskaninin konusmalarini getirsin. Eger yüregi yetiyorsa IBB baskaninin konusmalarini getirsin. Aziz milletimiz kimin FETÖ'cü oldugunu da olmadigini da çok iyi bilir. Bu ülkede aziz milletimiz kimin FETÖ ile mücadele edip etmedigini çok iyi bilir. Bu ülkede 17-25 darbesinden sonra onlarin karsisina geçenle onlarla beraber is tutanlari bu millet çok iyi bilir.” 

Göksu’ya cevap vermek isteyen CHP ve IYI Parti gruplarina Meclis baskaninin söz vermemesi üzerine gerginlige neden oldu.

CHP'li Meclis Üyesi Dogan Tekel, “Imamoglu'nun sümüklü FETÖ ile ilgili bir tweeti varsa özür dileriz. 81 valinin 78'inin FETÖ'cü oldugu, Cumhurbaskani'nin en yakinindaki korumalarinin, yaverlerinin FETÖ'cü oldugu yerde bize FETÖ'cü demek. Ne kadar maharetli insanlarsiniz. FETÖ konusunda kimse sizin elinize su dökemez” karsiligini verdi.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı