Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AKP'li Tevfik Göksu'ya ihalesiz kiyak! Milyonluk rant Sayistay raporlarinda

AKP'li Tevfik Göksu'ya ihalesiz kiyak! Milyonluk rant Sayistay raporlarinda

AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettigi Esenler Belediyesi’ndeki rant düzeni Sayistay’in raporuna da girdi. Sayistay, belediyenin kafeterya, restoran ve hali saha gibi alanlarin kiralama ihalelerinde usulsüzlük yaptigini da belirledi.

AKP’li Tevfik Göksu’nun yönettigi Esenler Belediyesi’nin, bedelsiz ve ihalesiz sekilde eski AKP ilçe yöneticisine devrettigi geri dönüsüm isi Sayistay denetimine de takildi. Sayistay’in Istanbul Esenler Belediyesi 2020 Yili Sayistay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, borç batagindaki AKP’li belediyeye iliskin birçok usulsüzlüge yer verildi.

Esenler Belediyesi, ilçe geneli geri dönüsüm ve ambalaj atiklarinin toplamasi isini, 2010 yilinda eski AKP Esenler Ilçe Baskan Vekili Hüseyin Aydin ve akrabalarinin ortagi oldugu Istanbul Geri Dönüsüm Sirketi'ne verdi.

teyfik-goksu-ihale.jpg

Ihalesiz ve herhangi bir bedel alinmaksizin devredildi

Sayistay’in denetim raporunda ise “Ambalaj atiklarinin toplanmasi ve degerlendirilmesi hakkinin bedelsiz ve ihalesiz olarak devredilmesi” basligiyla yer alan tespitte su ifadelere yer verildi:

“Belediyenin yetki ve sorumluluk alanindaki ambalaj atiklarinin toplanmasi, tasinmasi, ayristirilmasi ve depolanmasi hizmetlerini içeren imtiyaz; gelir getirici faaliyetler olmasina ragmen, protokolle çevre lisansli bir firmaya ihalesiz ve herhangi bir bedel alinmaksizin devredilmistir” 

Sayistay denetçileri, “Ambalaj atiklarinin toplanmasi ve degerlendirilmesi” isinin ihale mevzuatina uygun olarak kiraya verilmesi ve devredilmesi gerektigini de vurguladi.

Denetim raporunda “Tasinmaz kiralama ihalelerindeki” usulsüzlüklere iliskin de çarpici bilgilere yer verildi. Sayistay denetçileri, AKP'li belediyenin kafeterya, restoran ve hali saha gibi alanlarin kiralama ihalelerinde “Ihaleye katilimi kisitlayici düzenlemelere yer verdigini” belirledi.

Raporda, “Farkli kullanim amaci olan Belediye tasinmazlarinin bu sekilde rekabet ortami olusmadan ve esit muamele saglanmadan bir arada ihale edilmesi, kanuna aykiri olacagi gibi, tam rekabet saglanamadigi için belediye gelirlerinin azalmasina da sebebiyet verebilecektir” denildi. Esenler Belediyesi tarafindan yapilan savunmada ise “Bulguya konu edilen hususlara azami ölçüde dikkat edilecektir” ifadeleri yer aldi.

Sözlesmeli müdüre birinci derece sorumluluk

Belediyede usulsüz atama da tespit eden Sayistay denetçileri, “Sözlesmeli olarak istihdam edilen bir kisinin müdür olarak görevlendirildigini” de belirledi. Denetçiler, “Bütçeyle ödenek tahsis edilen, harcama biriminin en üst yöneticisi olan ve ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanilmasinda birinci derece sorumluluk atfedilen müdürlük görevinin, süreli sözlesmeler ile istihdam edilen sözlesmeli personel eliyle gördürülmesi mümkün degildir” uyarisinda bulundu.Kaynak Halk tv.



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı