Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

AKP`lilere gönderilen SMS `yuh` dedirtti

AKP`lilere gönderilen SMS `yuh` dedirtti

AKP Ankara Çubuk Ilçe Baskanligi`ndan üyelerine mesaj gönderilerek Recep Tayyip Erdogan adina açilan hesaba ailedeki her kisi için en az 20`ser lira yatirilip dekontunun da ilçe baskanligina teslim etmelerini istedi.

AKP`lilere gönderilen SMS "yuh" dedirtti

AKP Ankara Çubuk Ilçe Baskanligi’ndan üyelerine mesaj gönderilerek Recep Tayyip Erdogan adina açilan hesaba ailedeki her kisi için en az 20’ser lira yatirilip dekontunun da ilçe baskanligina teslim etmelerini istedi.

Gönderilen mesajda, “Cumhurbaskani adayimiz dünya lideri sayin Recep Tayyip Erdogan için baslatilan yardim kampanyasina tüm üyelerimiz kendileri, esleri, anne, babalari ve 18 yas üzeri çocuklari adina ayri ayri en az 20 TL olmak üzere asagida yazili iban numarasina bagista bulunmanizi rica ederim.” denildi. Mesajin devaminda ‘Bagis yaptiktan sonra banka dekontlarini ilçe baskanligina teslim etmeniz önemle rica olunur.’ uyarisi yer aldi.

AY BASINI GETIREMIYORUM, NASIL VEREYIM?

Zaman`dan Dervis Genç`in haberine göre, AKP Çubuk Ilçe Baskani’nin bagis baskisi, dar gelirli parti üyelerinin tepkisine yol açti. Ismini vermek istemeyen emekli bir partili, zaten kit kanaat geçindigini dile getirerek, “1 Agustos Cuma günü saat 14.20’de cep telefonuma AK Parti Çubuk Ilçe Baskanligi’ndan bir mesaj geldi. ‘Kisi basi en az 20 TL yatirilmasi ve dekontunun da ilçe baskanligina teslim edilmesi’ diye yaziyordu mesajda. Bu nedir yani? Benim zaten cüzi bir emekli maasim var. Ay basini getiremeyen bir insan olarak ben bunu nasil vereyim?” diye konustu.

20 LT ÇOK GELDIYSE 10 TL YATIR

Söz konusu mesajla ilgili Çubuk Ilçe Baskan-ligi’ni arayan bir vatandasa ise Hayati Mercan adli yetkili tarafindan “Bu mesaji bütün AK Parti üyelerine gönderdik. Eger 20 lira çok gözüküyorsa kisi 10’ar lira yatirilabilir.”cevabi verildi.

  Erdogan’in cumhurbaskanligi seçim kampanyasi için su ana kadar 90 bin 382 kisinin toplam 24 milyon 337 bin 697 lira bagis yaptigi belirtiliyor. Diger adaylardan Ekmeleddin Ihsanoglu’na 2 milyon 130 bin TL, Selahattin Demirtas’a ise 753 bin TL bagis yapildi.

Odatv.com

 


 



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli