Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

AKP`nin adayi Mevlüt Uysal

AKP`nin adayi Mevlüt Uysal

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Meclisi (IBB) bugün yeni baskanini seçecek. AKP`nin adayi Basaksehir Belediye Baskani Mevlüt Uysal.

 

AKP`nin adayi Mevlüt Uysal 

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Meclisi (IBB) bugün yeni baskanini seçecek. AKP`nin adayi Basaksehir Belediye Baskani Mevlüt Uysal.

 
Geçen cuma günü Kadir Topbas`in istifasi ile bosalan IBB Baskanligi koltugu için bugün saat 15.00`da il meclisinde seçim yapilacak. CHP, Beylikdüzü Belediye Baskani Ekrem Imamoglu`nu aday gösterildi. 
AKP ise seçimlerden hemen önce adayini açikladi. AKP`nin Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskan Adayi, Basaksehir Belediye Baskani Mevlüt Uysal olarak açiklandi. AKP Genel Baskan Yardimcisi Erol Kaya yapti. Istanbul Büyüksehir Belediyesi`ndeki açiklamada konusan Kaya, "24 Eylül`de temayül oylamasi yapildi. Temayül de çikan sonuç ve sayin cumhurbaskanimizin da degerlendirmesiyle Mevlüt Uysal adayimizdir" dedi. 
Seçimde oy kullanmasi beklenen IBB meclis üye sayilari söyle: AKP 179, CHP 127, MHP 2 ve bagimsiz 1 olmak üzere toplam 309 kisi. Kapali oylamanin yapilacagi seçim 3 turlu olacak.

MEVLÜT UYSAL KIMDIR?

 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Basaksehir Belediye Baskani seçildi. 2014 Yerel Seçimleri`nde AKP adayi olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Basaksehir Belediye baskanligi koltuguna oturdu.

SIVAS SANIKLARININ AVUKATI

Mevlüt Uysal, AKP Genel Baskan Yardimcisi olan Hayati Yazici`nin avukatlik bürosunun ortagi. Mevlüt Uysal, Hayati Yazici ile birlikte, Madimak Katliami Davasi`nda yargilanan saniklarin da avukatlarindan biriydi.
Evrensel



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu